March 24, 2014

Make it rain


Aika rikkoa radiohiljaisuus! Viime viikot on olleet blogin puolella aika rauhallisia, mutta figutouhuja on ollut riittämiin. Iso osa effortista on mennyt Space Sharks -armeijan uuden osaston ja liittolaisten rakenteluun valmistauduttaessa Turku Fanaticiin, joka sodittiin viime viikonloppuna. Tiimiturnauksena pelattuun viisikierroksiseen tapahtumaan valmistui ajoissa sotajoukko, joka oli pelityyliltään ja hahmoiltaan hyvinkin erilainen kuin alkuperäinen Ropeconissa nähty Sharkien 'Task Force Megalodon'. Kokoelma kasvaa!

Space Sharks -joukkojen väsääminen oli tärkeä projekti keväälle, sillä musta alkoi tuntua, että muuten tulisi vain pelattua Necroneita koko vuosi. Cronslaught-rushaamisen hiominen oli loppu- ja alkuvuoden juttu ja nyt Zahndrekh-johtoiset Necronit lähtevät pian myös Adepticoniin Chicagoon. Vaikka mitään ei ole vielä lyöty lukkoon, pelaan ruosteista konearmeijaa luultavasti vielä loppukesän European Team Championshipeissakin, joten freesi boogie rennommassa Tiimi-Fanaticissa oli hyvä breikki sekä pelailu-, että hobbymielessä. Oli hauska palata vanhemman armeijan pariin kovalla innolla ja asenteella sekä tietty saada uusi osasto lopulta valmiiksi!

Pelasin Turussa allaolevaa listaa, johon tuli parikymmentä figua vanhasta armeijasta. Loput rakennettiin alkuvuoden mittaan deadlinen lähestyessä ja maalattiin viimeisinä iltoina valmiiksi. Lista aloitti elämänsä Grey Knight -liittolaisten kanssa ja ehdin maalata kokoonpanoon myös Dreadknightin, mutta tulin siihen tulokseen, että lista toimisi paremmin Tau-liittolaisin. Mulla ei ollut aikomustakaan käyttää armeijassa tavallisia Tau-figuja, vaan halusin niiden sopivan Sharkien tyyliin ja keisarilliseen teemaan. Adeptus Mechanicus -osista ja Avaruushaiden uusista maavoimista tarkemmin loppuviikosta!


Space Sharks Strike Formation

Carcharodons Codicier Tiburo Acanthias (Tigurius) 165
- Stave of Nemo
- Psychic Pylon

8 Carcharodon Veterans, Squad Cetorinos (Sternguard) 266
- 8 Plasma chargers (Combi-Plasma Guns)
Drop Pod with Locator Beacon 45

5 Carcharodon Scouts, Squad Avalanche 55
- Bolt pistols & Close Combat Weapons

5 Carcharodon Scouts, Squad Hurricane 55
- Bolt pistols & Close Combat Weapons

5 Carcharodon Threshers (Devastator Centurions) 450
- 2 Grav-Cannons with Grav-Amps
- 2 Lascannons and Missile Launchers
- Sergeant Couture with Lascannon, Missile Launcher and Omniscope

Chapter Fire Raptor Gunship "Megalodon" 225
- Twin-linked Avenger Bolt Cannon
- Quad Heavy Bolters, 4 Stormstrike Missiles
- Extra Armour

Chapter Stormraven Gunship "Poseidon" 230
- Twin-linked Assault Cannon
- Twin-linked Multi-Melta
- Hurricane Bolters, Stormstrike Missiles

Adeptus Mechanicus Expeditionary Force

Force-Commander Gavon Demers (Ordo Xenos Inquisitor) 55
- Psyk-out Grenades
- Psychotroke Grenades
- The Liber Heresius

Magos Explorator Maximilian (Tau Commander) 165
- Command & Control Node
- Multi-spectrum Sensor Suite
- Iridium Armour
- Engram Neurochip
- Vectored Retro-thrusters

19 Adeptus Mechanicus Hiveside Militia (Kroot Carnivores + Kroot Hound) 138
- Sniper Rounds
- MPU5 (Mobile Pioneer Unit)

Kirjoittelen varmaan myöhemmin vielä fiiliksiä Fanaticista ja kompaktit raportit peleistä, mutta ajattelin nyt esitellä turnaukseen valmistuneet koneet! Mun ja Juhan yhteisprojektina on ollut laittaa kasaan pari Forge Worldin makeaa Astartes-lentsikkaa, eli Fire Raptor -hävittäjä ja Storm Eagle -kuljetuskone. Fanatic oli hyvä deadline, sillä siellä Forgen sääntöjä sai myös käyttää.
























Juha kokosi Forgelta tilatun Storm Eaglen viime vuonna ja summasi, että mallin rakentaminen ei ollut mikään puistokävely. Kun ostin Saksan Spiel-messuilta Fire Raptorin Forgen standilta ajattelin, ettei se nyt niin paha voi olla... Aikamoinen hampaidenkiristely siitä kuitenkin tuli! Hartsiosat on hienoja ja design loistavaa, mutta osat eivät vain oikein mene yhteen ilman kääntelyä ja vääntelyä ja kokoamisohjeetkin ovat oikeastaan vain sisällysluettelo. Kuumailmapuhaltimella pystyi kuitenkin lämmittämään osia niin, että ne sai taivuteltua varovasti suoriksi ja lopulta koneet saatiin GF9 Super Gluen ja Rapid Curen avulla kasaan!

Fire Raptorissa on sairaan siistit itsenäiset kylkitykit vähän kuin moderneissa pommikoneissa. Pallomaiset tykkitornit kääntyvät figun sivuilla ja niissä on luukun takana oma Mariiniampuja kussakin.

Valittavana oli Quad Heavy bolterit ja Twin Autocannonit, tällä kertaa päädyin isompaan määrään laukauksia.

Ampuja paikallaan suolaamassa maakohteita. Näissä on niin hyvä fiilis ja koneen Strafing Run -erikoissääntö tekee vielä oikeutta figun meiningille.

Lopulta parivaljakko oli testilentokondiksessa! Kokeilin Fire Raptoriin haimaista evää Space Sharks -teemaan viitaten, mutta jätin sen kuitenkin lopulta pois. Ajatus olisi, että koneet maalattaisiin melko geneeriseen "laivastonharmaaseen" teemaan, jotta lentsikoita voisi käyttää osana sekä mun Carcharodoneja, että Juhan Imperial Guardia. Maalipinnan toteutimme yhteistyönä kummankin koottua ensiksi toisen koneista.

Ennen mustaa pohjamaalia ohjaamoiden ikkunat peitettiin teipillä.

Perusvärin toteutin kynäruiskulla käyttäen Vallejon Model Air -sarjan keskiharmaata. Ajatus oli pitää musta pohjaväri näkyvissä ja enemmänkin sävyttää kone harmaaksi, jotta malliin jäi varjoja ja maalipinnasta tuli elävämmän oloinen.

Heti perään lisättiin kontrastia vaaleammalla harmaalla tähdäten korkeampiin kohtiin, siivekkeisiin ja kulmiin.

Kun harmaat panssaripinnat olivat kuosissa, istuimme alas siveltimien kanssa ja maalasimme kaikki metalliosat Leadbelcherilla. Ne washattiin sitten mustalla ja ruskealla.

Figu drybrushattiin kevyesti lähes valkoisella, jotta metallirunkoon tulisi säänpieksemää tekstuuria. Kulmakohtiin kohdistunut kuivaharjaus toimi myös ylimääräisenä korostuksena.

Juhan weatherointitekniikka on omaa laatuaan ja annoin mestarin näyttää mallia. Ennen näkyvämpien vaurioiden, chippingin ja naarmujen tekemistä Juha tuputteli vaaleampia harmaita alueita sinne tänne pohjakohdiksi. Välisävy lisää taisteluvaurioiden kontrastia ja tekee myös fiiliksen, että maalipinta hilseilee vahinkojen ympäriltä ja paljastaa metallin (tai tässä tapauksessa varmaan jonkin scifistisen keramiittiseoksen) pohjavärin. Tämän jälkeen Juha vei koneet yksityiskohtapajaan ja maalasi ohjukset, valot, korostuksia aseisiin, moottorien lämpöjälkiä ja ohjaamot kuljettajineen.

Kun sain koneet takaisin, jatkoin vaurioiden ja yksityiskohtien parissa. Lisäsin ruiskulla tummia polttojälkiä moottorien, säleikköjen ja nokan ympärille, vedin koneiden pintaan miljoona naarmua mustalla, ruskealla, vaaleanharmaalla sekä lyijykynällä ja washailin ruostetta ja öljyvalumia korostettujen niittien ympärille. Fire Raptorin siipeen tuli myös pikku pin-up maalaus, Storm Eagleen taas lisäsin vielä myöhemmin "Jaws"-lempinimen.

Koneet näyttivät lopulta olevan asiallisen karussa kondiksessa, mikä oli tavoitteenakin. Juhalla oli työstämisessä siisti visio ja paljon makeita, realistisia ideoita, kuten koneiden nokkapaneelien maalaaminen mustaksi kuljettajaa häikäisevien heijastusten eliminoimiseksi ja polttoaineen karkailu rungon päällä olevista bensatankeista. Ohjusheittimet maalasin keltaiseksi, sillä se tuntui sotilaallisemmalta väriltä kuin punainen ja keltaista on käytetty myös muussa haiarmeijassa yksityiskohtavärinä. Kun kaikki tuntui olevan valmista, tomutin koneen hiekkaisella weathering powderilla ja harjasin suurimman osan pois niin, että pölyä jäi vain panssarilevyjen väliin ja muihin pieniin rakosiin. Koska puuterointi tasoittaa aina värejä ja vähentää kontrastia, washasin vielä kertaalleen paneelit, ritilät ja varjosopukat mustalla lakattuani koneen ensin Army Painterin Anti-shine lakalla.

Koneet on hartsiosien ansiosta niin raskaita, että vähän hirvitti laittaa niitä tavallisille lentsikkabaseille, mutta halusin kuitenkin pystyä käyttämään niitä sääntöjen mukaan turnauksissa ja muissa peleissä. Kasasin ensiksi aika lohkareiset alustat finnfoamista, korkkilevyistä ja hiekasta, mutta pohjamaalattuani ne lopputulos ei näyttänyt hyvältä ja sahasin suurimman osan kivikosta tasaisemmaksi vuoristomaastoksi.

Isojen lohkareiden juuret muodostivat sitten pientä kivikkoa ja makeita pikku kumpareita, joiden väliin oli hauska asetella pilkistelevää aluskasvillisuutta. Alustoista tuli muuhun haiarmeijaan nähden vähän turhankin pirtsakat vihreiden kasvien ansiosta, mutten antanut sen häiritä. Oikeassakin maastossa on kai vähän erilaisia kasveja. Ruskeat tuftit ovat Army Painterilta, static grass Gale Force Ninelta ja vihreä "sammal" Woodland Scenicsiltä. Ja hiekka Lohjalta!

Lopulta koneet pääsivät siivilleen ja oitis turnauspelien tunnelmaan.

Koneet olivat turnauksessa tosi hyviä ja toimivat osana listaa niin hyvin kuin olin toivonutkin. Fire Raptor antoi järisyttävää ilmatukea kaikissa peleissä taistellen menestyksekkäästi sekä vihollisen maa- että ilmavoimia vastaan ja tavallisen Stormravenin säännöillä tällä kertaa käyttämäni Storm Eagle toi mukaan mobiilia kuljetuskapasiteettia ja tarpeellista troopienpoistotehoa.

Fire Raptorin callsign oli tällä kertaa ihan alkuperäisen haiarmeijasuunnitelman mukaisesti Megalodon, tämän koneen taas samaa teemaa jatkaen Poseidon. Tässä kuvassa näkyvät myös yksikkönumerot ja fiilistelygraffiti.

Myös Fire Raptorin kattoluukussa näkyy haalistunut ryhmätunnus.

Tästä kuvasta voi bongata aavikon koneen panssaripinnalle pöllyttämää, weathering powdereilla toteutettua hiekkapölyä.

Itse tsiikailin koneita turnauksessa yleensä tästä vinkkelistä, vastapelaajien joukot sen sijaan joutuivat epäonnekseen vastakkain Fire Raptorin "business endin" kanssa.

Myös pilotit lasien takana on maalattu Codexin mukaiseen, punaiseen Techmarine-teemaan.

Kuljetuskone ja sen tulivoimainen saattaja metsällä. Enemies of the Emperor beware...

Ilmatuki on valmis taisteluun! Jatketaan muiden yksiköiden ja raporttien parissa myöhemmin!

5 comments:

  1. Erittäin hyvännäköisiä. Pitäisi varmaan itsekin vaihteeksi maalata joku ajoneuvo niin pääsisi "säistämään".

    ReplyDelete
  2. Erittäin tyylikkäitä, free-handit oli vallan loistavia.

    ReplyDelete
  3. Kiinnostaisi nähdä tuo Zahndrekh-johtoinen lista, jos ei siitä ole liikaa vaivaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moroo,

      N&T Talvisodassa ajoin suunnilleen tällä (ei ehkä pisteelleen muistu mieleen)

      Zahndrekh + Command Barge
      Overlord + Command Barge
      5 Warriors + Night Scythe
      5 Warriors + Night Scythe
      5 Warriors, ehkä Veil of Darkness Cryptek?
      6 Scarab Swarms
      6 Wraiths
      6 Wraiths
      3x3 Canoptek Spyders

      Nyt Adepticoniin laskin tänään tällaisen version:

      Zahndrekh + Catacomb Command barge
      Vargard Obyron

      5 Warriors + Night Scythe
      5 Warriors + Night Scythe
      5 Immortals

      7 Scarab Swarms
      6 Wraiths, Particle caster
      6 Wraiths

      3 Canoptek Spyders, Gloom prism
      3 Canoptek Spyders, Gloom prism
      3 Canoptek Spyders

      Loppu- ja alkuvuodesta listassa oli kaksi Overlordia Command bargeilla, koska se oli suunniteltu Tau-matsiin, missä se toimikin tosi hyvin. Nyt kun Seer Councilit ja Beast packit on alkaneet olla niin yleisiä, on turnauksiin pakko tinkiä vähän vauhdista ja lisää Gloom prismeja ja esimerkiksi Zahndrekh, joka antaa avaimet pelata Deathstareja vastaan.

      Delete
  4. Muistin just, että Talvisodasta on lyhyet raportitkin olemassa: http://www.gowarhead.com/2014/02/winter-warfare.html

    ReplyDelete