October 30, 2011

Desert Realm

Boom, viikonloppu ja projektia kehiin.

Yhdistimme tänään intistä lomille päässeen Ollin kanssa voimamme ja saimme viimein toisen kuumalankaleikkureistamme toimimaan. Ace!!! Ilmeisesti vika oli sittenkin langassa, vaikka voin kyllä vannoa testanneeni about jokaista rauta- tai kuparilankaa mitä Hobby pointin hyllyssä on. Ehkä lausuimme jonkin taikasanan tai tähdet olivat kohdillaan, tänään kulutettiin kuitenkin taas paristoja foamia sahaillen. Erikoisjoukkojen suosikkityökalun henkiinherätyksen kunniaksi päätettiin tekaista uusi pelipöytä Stadin liikkeelle.

Järjestän 6.11 kaupalla Necrons-julkaisutilaisuuden, jossa uudet figut ja codexi tulevat viimein harrastajien saataville. Ajattelin, että mun mielestä ainakin olisi hauskaa käydä jossain alan liikkeessä selailemassa uunituoretta armeijakirjaa ja nähdä uusia figuja rakennettuina siitä huolimatta, että GW lopetti Black box-promofigutoimituksensa. Pelikaupalle on siis sunnuntaina mahdollista tulla tutustumaan uudistuneeseen armeijaan ja haastamaan talon Necronit joko omilla tai liikkeen joukoilla. Tätä ajatellen kelasimme väsätä pieneksi "yllätykseksi" Necron-aiheisen pöydän joka tulisi sitten tapahtuman jälkeen vakituiseen asiakaskäyttöön. Spoilaan tosin nyt tän ainakin blogia lukevilta vakkareilta... Meidän molempien aikataulut on Ollin kanssa kuitenkin nyt niin tiukat että päätettiin tehdä projekti alusta loppuun illassa, ettei se jäisi puolivalmiina lojumaan ikiajoiksi odottamaan viimeistelyä.

Tällä kertaa siis aika tiivistetty, yksinkertainen pöytä illassa perusmatskuista pelivalmiiksi. Desert Realm in eight hours-setti oli kuitenkin jäädä taltioimatta kun mun kamerasta loppuivat taas paristot kriittisellä hetkellä. Onneksi Ollin iPhone paikkasi pahimmat puutteet. Kiitti hyvästä duunista ja työseurasta!

Keräsin Pelikaupan nurkissa lojuvia Realm of battle-levyjä täysikokoisen pöydän tarpeiksi ja lähdettiin siltä pohjalta liikkeelle. Kiinteäpohjaiset pelipöydät (tai edes puolikiinteät kuten Tapiolan uudessa Sterngradissa) olisivat tosi siistit, mutta koska Stadin kaupassa pöydät kannetaan joka päivä aamulla ulos liikkeestä ja illalla takaisin sisään, pöytien on oikeastaan pakko olla huippukestäviä. Tässä suhteessa Realm of battle-levyt ovat aika ideaalit. Mulla ja Ericillä on kuitenkin pari ideaa miten niistä saisi vähän totuttua coolimmat ja vähemmän muoviset, ehkä palataan asiaan ennen vuodenvaihdetta kaupan toisen asiakaspelipöydän parissa.

Olin pitkään leikitellyt ajatuksella, että koko pelipöydän halkaisisi romahtanut muuri. Nyt laitettiin idea käyttöön ja tehtiin aavikolle synkät, muinaisen Necron-Imperiumin raunioituneet puolustusvarustukset. Tämä voi tehdä peleistä vähän erilaisia, kun vaunut eivät huristelekaan mistä tahansa ja line of sightin hakemisessakin voi staattisella armeijalla olla hiukan tekemistä... Rikotaan taas vähän rajoja. Pienet ampuma-aukot siellä täällä kuuluvat kuitenkin asiaan.

Yleensä Realm of battlen päällä on tapana käyttää erillisiä, siirreltäviä maastonkappaleita mutta koska pelipöydän idea oli tällä kertaa niin keskeinen, liimattiin materiaalit suoraan kiinni pöytään. Jos pelaajat joskus kyllästyvät muurien kiertämiseen, voi levyjä pyöritellä hiukan ympäri ja keksiä jonkin hyvän selityksen sille, miksi muurinpätkät osoittavat vähän eri ilmansuuntiin. Sekä muurinpätkät, että mustat monoliittipatsaat ovat kaikki omilla levyillään ja kuudenneksiä pyörittelemällä voi pöydästä saada muitakin mielenkiintoisia versioita.
Helkkarin Styrox jäi taas kaihertamaan hampaankoloon. Milloinkohan oikein saan iskostettua päähäni sen, että jos finnfoamia tai mitä tahansa muuta materiaalia on saatavilla, pitäis valkoisen perusstyroxin käyttöä välttää viimeiseen saakka. Se on sekä pintatekstuuriltaan ja työstettävyydeltään kurjaa. Kaipa se on sit siitä helposta saatavuudesta kiinni, tätä kun lojuu joka paikassa. Nytkin kaikki muurielementit ovat samasta, selkeästi muurinnäköisestä styrox-palasta, jonka poimin joskus Raunioilta talteen. Tämä olis kuitenkin kannattanut tehdä foamista. Note to self... No, pöytä kuitenkin toimii kokonaisuutena ja kyllä kai siinä pelata kelpaa!
 
Sterngradista tuttuja, näyttäviä, korkeussuunnassa massiivisia maastoelementtejä. Pieni riski niin aktiiviseen pelikäyttöön tulevassa pöydässä, mutta ehkä asiakkaat tajuavat olla varovaisia pelatessaan monoliittien ympärillä. Ericin Demolisher-vaunu "Musta surma" rymistelee muukalaissiviilisaation jäänteiden halki.
Benjamin, joka on yksi kaupan vakionaamoista, jäi vähän auttelemaan meitä liikkeen sulkeuduttua ja veteli styroxin ja foamien päälle maali-hiekka-liima-mössön suojaamaan niitä sprayaukselta. Tällä kertaa jopa styrox kesti käsittelyn aika hyvin. Maalasimme ensin monoliitit ja muurit Army Painterin mustalla ja hiekan saman firman Desert Yellow'lla. Muurien alareunojen weatheringiksi ja hiekan highlighteiksi suihkuteltiin sitten luunsävyä ja lopuksi puhdasta GW:n valkoista. Tie suihkittiin Army Painterin keskiruskealla ja blendattiin sitten vastaamaan paremmin pöydän muita värisävyjä mistaamalla se Desert Yellow'lla. Kiviröykkiöihin käytettiin myös vähän Flames of War-spraysarjan vihertävää harmaata.
Tiehen käytimme muista projekteista yli jääneet korkkilevyt, jotka riittivät pöytään aika justiinsa. Pelaajat voivat sopia käyttävänsä sitä tienä halutessaan, mutta muuten se toimii kivana yksityiskohtana. Ollin väritestiwarru nousi hiekasta moikkaamaan keisarillisia joukkoja.

Kentän yleisilme on tällainen golden paradise beach, mutta jätettyämme rakennelmat tosi synkän mustiksi vain hennolla Adeptus battlegrey-korostuksella, niistä välittyy just oikeanlainen, uhkaava fiilis. Suuret, jylhät rakennelmat ovat aika kunnioitusta herättävän oloisia ja niiden pitkät, synkät varjot varoittavat jostain pirullisesta hiekan alla... Himmeästi hohtavat hieroglyfit olivat viimeisiä hiottuja detaileja.

Taistelukentän värittämiseen käytin Jungle Feveristä ylijääneitä GW:n muovikasveja, jotka kuumaliimailtiin sinne tänne rakennusten ja lohkareiden vierelle. Lisäväriä saatiin Gale Force Ninen makeista syksynsävyisistä beissausmatskuista, joita meni pöytään noin purkillinen. Lisäsin sinne tänne myös vähän Lapista kerättyä jäkälää.

Yksi levyistä on Pelikaupan wanha Lord of the Rings-demopöytä ja siihen kuului Mines of Moria-setin kaivo. Musta se sopi niin hyvin pöytään että päätettiin jättää se niille sijoilleen. Siisti yksityiskohta ja sopii myös pöydän tarinaan, mikä muu vihjais paremmin, että hiekan alla lepää salaisuuksia...
Toivottavasti päästään pian pelaamaan jokin siisti battle report-ottelu uudella kentällä. Laskeskelin huvikseni, että jos pelipöydän voi tehdä noin kahdeksaan tuntiin, voisi vuorokaudessa siis tehtailla kolme täysikokoista pöytää. Pikku torkut siellä ja täällä ja muutamassa päivässä olis pöytiä vaikka muille jakaa! ;)
WAR HEAD-porukka vietti muuten tällaisia karkeloita viikko sitten... Ehkä pientä vihiä tulevaisuuteen.

October 28, 2011

Harvest Moon

 I was recently approached by some Fu's friends from Santiago. These guys are serious wargamers and hobbyists and are currently founding an official wargame guild for their gaming group. Fu has apparently been promoting my blog overseas as WAR HEAD has regular reader base from Chile although most of the text is in finnish. Francisco, who's both member of the group and according to my knowledge also a some kind of guild officer, was kind enough to invite me to be part of their club and added me to their facebook group. It's crazy to think what kind of positive attention the blog has got and I appreciate all the kind words spoken or written about my hobby material. Greetings to my new friends in Chile!

Lately I've been thinking if I should write the blog in english. Language change would certainly bring more viewers but I don't like the idea of having older, also precious posts in finnish. I also enjoy writing with my own language, as I think I have pretty good lingual flow and the writing is never complicated or uneasy. I think this has to do with my short story writing hobby in the past. If there's any kind of advice how the blog could work coherently with two languages, I'd welcome all the help.

For now, WAR HEAD will continue it's operation in finnish, but I will try to take international contacts into account when planning future posts. Perhaps I could add material in english spesifically to the project pages first. Let's see. Keep viewing, reading and the comments flowing, guys, it's the fuel!


Necronit ovat olleet 40k-skenen huulilla jo jonkin aikaa, kun vakavasti otettavia huhuja ja kuvavuotoja alkoi ilmestyä nettifoorumeille. Itsekin olin välittömästi ihan pähkinöinä, sillä kaapista löytyy aika iso Necron-armeija, joka on silloin tällöin ollut metkaa pelattavaa, mutta voisi nyt saada kunnon piristysruiskeen. Mun Necron-ura alkoi juuri vitosedikan kynnyksellä ja silloisessa metassa ja turnausympäristössä pelasin niitä täysin kilpailumielessä. Armeija pysyi toistakymmentä peliä tappiottomassa putkessa ja sijoittui kuudenneksi Ropeconin turnauksessa 2008. Sittemmin armeijalistan yksipuolisuus alkoi puuduttaa ja myös voimasuhteet heilahtelivat uusien Marinecodexien putoillessa peliin. Nyt kun huhuja kutosedikasta viljellään jo vilkkaan, on aika pistää Necronit uuteen uskoon.

Päätin pian huhujen ilmestymisien jälkeen, että koettaisin olla mahdollisimman hyvin perillä uudesta codexista vuotaneiden huhujen, WD-artikkelien ja muiden lähteiden perusteella ja yrittäisin kehitellä potentiaalista armeijalistaa jo ennen codexin lopullista julkaisemista. Tämä auttaisi suunnittelemaan vähän maalaamisjärjestystä ja armeijan valmistumista ensimmäisiin turnauksiin, jotka järjestettäis codexin ilmestymisen jälkeen. Olis hienoa olla ensimmäisiä Necron-kenraaleita Suomen pelitapahtumissa ja etenkin veteraaniarmeijalla pelaten, ennen kuin kaiken maailman juustottajanousukkaat heräävät luolistaan. ;) Olen muutenkin kaivannut vakavaa turnausarmeijaprojektia Liberators-Marineiden jälkeen ja siinä mielessä Necronit osuivat loistavaan saumaan.

Uudet Necronit ovat figuina mun silmään aika siistejä, vaikka kaikki niihin ympätty kulttuuri ja Space Tomb Kings-fiilis vaatii hiukan sulattelemista. Päästyäni tutustumaan fluffiin tarkemmin muutokset ovat kuitenkin omalla tavallaan mielenkiintoisia ja osuvia. Marraskuun White Dwarfin battle reportia varten kirjoitetut tarinanpätkät olivat mielestäni aika siistit kuvaukset nykyisestä Necron-meiningistä, joka siis eroaa totutusta ohjelmoitu tappajarobotti-tyylistä. Kannattaa vilkaista. Kaiken kaikkiaan tulen hankkimaan joitakin uusia yksiköitä, mutta tykkään kovasti myös vanhoista napeista jotka saavat nyt uuden tulikasteen päivitetyillä ominaisuuksilla. The heat is on...

Inspiksen herättelemiseksi tsekkasin Terminator 2: Judgment Dayn projektin alkuvaiheilla. Vaikka leffan ainekset ei suoraan armeijaan päätyiskään, fiilistely on aina paikallaan! Mun Necronit ovat siis nähneet kirkkaanhopeiset päivänsä ja hiukan romuttuneet suojellessaan hauta-aarteitaan ja synkkiä pyramidibunkkereitaan. Warrior-figuilla on niin iso osa Necron-armeijan ulkonäköä, että halusin tehdä niille vähän erilaisia asentoja ja pieniä konversioita jotta ryhmät olis mielenkiintoisemman näköisiä.
Tein liukuhihnaduunina parillekymmenelle warrulle greenstuffista keltaisia rääsyjä ja viitantapaisia vaatekappaleita. Sadeviitat estää joukkoja ruostumasta vanhoina päivinään sekä tuovat kaivattua lisäväriä nappeihin. Mun vanhassa armeijassa oli vihreät lego-loisteputket, mutta uuteen joukkioon halusin maalata ne.
Tomb Spyderit on sairaan siistejä ja ennakkotiedot niiden uusista säännöistä oli vähän liiankin lupaavia. Hämikset tuleekin kuulumaan mun vakiokokoonpanoon, on ne sen verran sympaattisia. Bzzzz...

Jotta Spyderit sopisivat Warrioreiden keltaiseen lookiin, tein vähän klassisia varoitusraitoja niiden selkäpintoihin. Maalasin joka figulle yksilöllisen, vähän erilaistetun raitakuvioinnin reseptillä Tausept Ochre, Iyanden Darksun, Darksun+Golden Yellow, Golden Yellow, Gryphonne Sepia ja Vallejon weathering-puuteri. Lopuksi tuputtelin foam-palalla Scorched Brown-chippingiä pintaan ja vetaisin muutamat Mithril Silver-skraidut sinne tänne.
Kun armeijan raskaat aseet olivat baseja myöten valmiit, ne riistäytyivät kontrollista ja lähtivät Los Angelsiin hajottamaan paikkoja! Take cover!


Scarabit on ollu mun suosikkiyksikkö jo pitkään. Etenkin tämänhetkisen codexin swarmit ovat sellainen yksikkö, jota pelaisin vaikka joka armeijassa jos olisi mahdollisuus. Toivottavasti ne ovat säännöiltään ja hinnoiltaan käyttökelpoisia myös uudessa kirjassa. Puhun siis pistehinnasta, hamstrasin hyvissä ajoin swarmeja FOC-slotit täyteen. Olen purkanut osan ja rakennan niille vähän yksilöllisempiä scenic baseja kaupunkielementteineen ja liikennemerkkeineen. Ehkä myös näihin voisi lisätä jotain keltaista.



















Aww.

Rhinot sai kyytiä kun Spyderit saapuivat vähän muokkaamaan kaupungin siltaverkostoa.



Mulla on myös seitsemän Wraithia jotka nekin muuttuvat potentiaalisemmiksi valinnoiksi uudessa kirjassa. Näille laitoin Dark Eldar Talos-kitistä ylijääneitä maskeja pieniksi yksityiskohdiksi.
Viittoja, reposetuksia, konversioita ja erilaisia baseratkaisuja.
Vaikkeivät Warriorit mitään weapon optioita saisikaan, tein silti pari Gauss Bazookaa värittämään yksiköitä. Singot rakensin yhdistellen Tomb Spyderien pyssyjä ja warrujen Gauss flayereita. Nämä tiputtelee sit glancing hiteilla kaikki Stormravenit ja Valkyriet taivaalta.

Partiointia ja kummittelua, kaupunki näyttäisi olevan hallussa. Mut mikäs taustalla leijuu?
































Mulla oli aikeena pitää Ghost Ark-vastineet vielä omana tietonani kunnes saisin rakennettua toisen, mutta meni jo! Terminator-vaikutteet raahautuivat silti kokoonpanoon kun löysin Pelikaupalta pari Terminator Salvationin Hunter-Killer-mallia konversiopohjiksi. Purin aluksesta ylimääräisyydet, liimasin muutamat liikkuvat osat kiinni ja aloin sitten keskittyä yksityiskohtiin. Näihin lukeutuvat parit Necron-bitsit, jotta alus istuisi paremmin armeijan lookiin. Koska eri johdot Hunter-killerin pinnassa olivat aika halvan ja kaksiulotteisen näköisiä, porasin ja liimailin rauta- ja kuparilankaa erilaisiksi kaapeleiksi ja virtapiuhoiksi. Aseistusta pitänee vielä muokata, sillä Ghost Ark ampuu pelissä aika vihaisesti molemmille sivuilleen. Virallisen figun base tulee myös olemaan tavallinen skimmer base, mutta mun transportit lentelee vähän isommilla jalustoilla. WD-kuvista päätellen virallinenkin arkkikin tulee olemaan aika iso, joten koot menevät luultavasti ihan yksiin.

Maajoukot, ilmatuki ja taisteluinsinöörit taisteluvalmiina! Sit vain vahvistusten kimppuun ja odottelemaan Skynetin heräämistä. T-minus 8 days and counting...

October 23, 2011

Rust Flow

Sain viimein Ericin kameran kanssa Pelikaupalle ottamaan muutamat kunnolliset kuvat Rust Hulk-figuista. Näissä värit ynnä muut tekijät on vähän paremmin kohdallaan eikä kuvat ole ihan niin sumuisia kuin mun käsivaralla ottamat. Pyrimme jatkossa pitämään vähän useamminkin photoshooteja ja esittelemään kuvien kautta valmistuvia tai valmistuneita armeijaprojekteja. Koetan myös päivitellä projektisivuja kuvilla ja listoilla aktiivisemmin. Kiitti Edulle kuvista!



























































































 




























































































Grey Knights-armeijan kasaaminen uhkaa kuitenkin jäädä ainakin hetkeksi sivummalle. Marraskuun alkuun on luvassa hieno synttärilahja, kun yksi mulle tosi tärkeistä 40k-armeijoista nostetaan taas jaloilleen. Huhut on aiheuttanu melkoisia kicksejä ja rakentelumotivaatio on korkealla. Ensin piti kerätä hiukan raaka-aineita sieltä täältä...

Pieni katsaus saapuneisiin vahvistuksiin; Tomb Spydereitä uudelleenrakentamaan muinaista hautaimperiumia. Vanhemmat veteraanihämikset alkoivat jo purkaa paketteja... Watch this space.

October 19, 2011

FALL TO STERNGRAD

Vanhat imageshackiin lataillut kuvat on valitettavasti räjähtäneet rikki näistä vanhemmista artikkeleista. Katsotaan, jos kuvat löytyisi vielä jostain kovalevyjen kätköistä ja saataisiin ne fiksattua...

Tenttiviikon jälkeisellä intensiivi/syyslomaviikolla päätettiin viimein käydä toteuttamassa eräs jo hetken suunnitteilla ollut projekti. Hesestä tuli hiljattain Tapiolan Pelikaupan myymäläpäällikkö ja päätimme "vaalia perinteitä" tekemällä Ericin kanssa tuparihengessä uuden pelipöydän liikkeen asiakaskäyttöön kuten viime kerrallakin. Special Forces pakkasi siis laukut ja matkasi Tapiolaan väsäämään hyistä, karua kaupunkimaisemaa futurististen taisteluiden tapahtumapaikaksi.

Muistaako kukaan kesäistä projektia, kun kävimme väsäämässä High Elfien Ahvenanmaan Porvoon laivataistelumeininkiä varten? Samalla reissulla tutkimme kaupan valtavia tiloja ja etenkin sitä vanhan ja uuden tavaran paljoutta mitä varastojen nurkkiin oli jemmattu. Kaivaessamme vähän pintaa syvemmältä löydettiin pari makeeta cityfight-maaston pohjaa, joihin oli käytetty styrox-levyä ja joitain vanhoja 40k-raunioita. Ne olivat kuitenkin pahasti kärsineet, pölyssä, hajalla ja keskeneräisiä eikä niitä olisi voinut sellaisenaan käyttää pelipöytinä. Inspis jäi kuitenkin kytemään, sillä nykyisellä Realm of battlen aikakaudella tämäntyyliset kiinteät pöytäprojektit on aika harvinaista herkkua. Yksityiskohtien potentiaalinen määrä ja erilaiset maastoelementit (kuten juoksuhaudat) on hurjia etuja levyille tehdyissä pöydissä, toki liikuteltavuus ja kestävyys kärsii.

Kun kuulin Hesen siirrosta Tapiolaan, pyysin lähes oitis HQ-osastoa toimittamaan Cityfight-jäänteet Porvoosta Tapiolan liikkeeseen. Sovimme Edun ja Hesen kanssa, että tulisimme tekemään uuden pöydän uuden myymäläpäällikön ja tulevan 40k Megabattlen kunniaksi. Lähtökohtana oli todella karu, inhottavan näköinen mesta, johon tuli ainakin visiotasolla vaikutteita Stalingradin taisteluista. Tavoitteena oli maasto, johon ei todellakaan haluaisi itse joutua edes hetkeksi, vaan koko maisema huutaisi kylmyyttä, kurjuutta ja raskaita sotaisia olosuhteita. Fiilisteltiin pöytää tehtäessä jonkin verran omia inttikokemuksia Sodankylän pakkasissa ja Upinniemen merituulessa.

Tällä kertaa on vähemmän kuvia välivaiheista, osittain siksi että pääsimme kasaamaan pöytää "valmiille" pohjille. Uusi pöytä valmistui kahdessa iltapäivässä. Tämäntyyliset pöydät on kyllä fiilistelypeleissä ainoita oikeita ja tuottavat paljon mielihyvää hienojen, maalattujen armeijoiden omistajille kun kerrankin on asiaankuuluva kulissi omalle teema-armeijalle. Meille tuli jo työstäessä himo päästä ottaan jokin tarinapohjainen Cityfight-matsi niin pian kuin mahdollista! Jos itse muuttaisin pöydässä jotain, olisin käyttänyt perustamateriaalina finnfoamia (styrox on vain kurjaa, sekä työstämisen, maalaamisen, liimaamisen että käyttökestonsa kannalta) ja tehnyt pöydästä saumattoman (eli ei useille erillisille levyille) lähinnä ulkonäkösyistä.

Kiitos Tapiolan Pelikaupalle, Heselle ja Jyrille mukavista rakentelupäivistä ja materiaalisponssauksista!

Mygamestore SpecOps HOOAH!

































Kun kerrankin rakennettiin jonkin muun kuin muovin päälle, oli pakko kaivertaa pari juoksuhautaa vaikka ihan periaatteesta. Sijoituspaikaksi valittiin pöydän keskuskukkula, jossa on luonnollinen high ground ja hyvät tulenjohtonäkymät lohduttomaan kaupunkikuvaan. Lattialaatoiksi laitettiin pahvilevyjä jotka maalattiin myöhemmin teräksisiksi. Asemien suojaksi kasattiin finnfoam-kuutioista ja greenstuffista pienet muurit ja hiekkasäkkejä.























Jotta saatiin pöytään vähän näyttävyyttä ja myös vertikaalista "meininkiä" (wtf?), tein finnfoamista kookkaampia kaarirakennelmia kaupungin entiseksi maamerkiksi. Meidän kuumalankaleikkurit on toistaiseksi käyttökelvottomia joten ei saatu kovin monimutkaisia rakennelmia tehtyä. Nämä kaaret vuoleskelin GW:n askartelumoralla ja mattoveitsillä muistaakseni 50mm Finnfoam-levystä.
























Suihkis. Maalaus toteutettiin Games Workshopin ja Army painterin spraymaaleilla mustan basecoatin päälle. Väreinä Army Painterin siniharmaa ja ruskea, GW Skull white ja Chaos Black sekä Flames of War-spraymaalisarjan oliivinvihreä. Kontrastit piti luonnollisesti dyrbrushailla pinnoille käsin.























Ekan päivän jälkeen värimaailma alkoi olla kondiksessa. Olimme pystyttäneet aika paljon eri elementtejä ympäri pöytää ja luoneet koko ajan sille tarinaa projektia työstäessämme. Joka neljänneksellä on vähän erilainen tunnelma ja pieniä siistejä yksityiskohtia. Koetimme ottaa myös työskentelyä seuranneita vakioasiakkaita osaksi suunnittelua ja kyselimme mielipiteitä esimerkiksi maastonkappaleiden sijoittelusta ja pelattavuudesta. Palautteesta johtuen revimme esimerkiksi kitukasvuiset puut irti ja niputimme ne selkeämmiksi kasoiksi tai raunioiden kylkeen, jotta maasto olisi selkeämpää ja muodostuisi käytännöllisempiä kulkureittejä.























Keskityksen maaliksi joutunut tie. Tunnelma on kohdallaan...























Toinen päivä käynnistyi yksityiskohtamaalauksella. Tietä sprayattiin hiekan sävyin ja jäätynyt kanaali sai ylleen siniharmaan hunnun. Kontrastia kuivaharjailtiin isoin siveltimin Dheneb Stonella ja valkoisella.























Ericin greenstuffista muotoilemat hiekkasäkit poimittiin esiin, jotta yksityikohdat erottuisivat jäisestä harmaudesta paremmin.























Yhdeksi centerpieceksi laitoimme kaarirakenteiden läpi raunioihin rysähtäneen hävittäjän. Tämä on jokin model kit jonka Pete heitti mulle taannoin tulevaisuuden projektien varalta. Mun mielestä aika siisti objective fiilistelypeleihin...























Värejä niskaan. Pidimme sävyt aika maanläheisinä tarkoituksella. Lentsikan ei ollut tarkoitus hypätä silmille maastosta. Ruosteet tein foam-palalla tuputtelemalla ympäri konetta.

































Toinen kuvakulma ja viemäriputki, josta voi tulevassa megapelissä ilmestyä esimerkiksi kommandoja!























Tein ruokasoodasta, eri-keeperistä, valkoisesta maalista ja vedestä lumisörsselin jota harjailtiin sinne tänne. Kinoksiin ruiskittiin verta ja mutaa hammasharjasta "linkoamalla". Tämä on muinainen tekniikka jonka omaksuin alunperin muistaakseni kolmosedikan Codex: Imperial Guardista.























Pilarit onnistuivat yllättävän hyvin siihen nähden, että käytössä ei ollut vanhaa kunnon kuumalankaleikkuria. Isot kaaret tuo hyvin näyttävyyttä pöydälle mutteivät ole pelaamisen (ehkä vähän pelaajien...) tiellä. Ericin arvioiva katse lakaisee jäisiä maisemia.























Pumm. Teollisuusalue on nähnyt parhaat päivänsä.























Propagandaa googlesta ja paksumpaa lumisörsseliä.























Taistelun jälkiä raunioissa.


































Postinkantaja saapuu jakamaan kenttäpostia. Mordian Iron Guard marssii keskellä katua oli tarkka-ampujia tai ei!































Kylmä fiilis. Sävyt saatiin maastossa aika kohdalleen!























Kaariin tehtiin hammastikuista parit jääpuikot, joihin saatiin epäsymmetrisyyttä kuorruttamalla tikut GW:n muoviliimalla. Kyseinen tuote on nykyään mun käytössä enää just täntyylisissä hanttihommissa Pelikauppamme alettua myymään ylivertaista Gale Force 9:n liimaa.























Reitti maanalaiseen tunneliverkostoon. Levittelimme lentolehtisiä ympäri kenttää tuomaan väriä ja yksityiskohtia. Eric teki viime silaukseksi myös keisarillisista muonapakkauksista peräisin olevia tölkkejä, joita liimailtiin sinne tänne eritoten oletettujen asemien ympärille.























Linnoitettu kukkula ja järkähtämätön patsas, joka on selvinnyt kaikista Sterngradin pommituksista.























Kaartin tiedustelurykmentti etsii eloonjääneitä.























Who goes there?























Keisarillinen sana ja asemat. For the Emperor!























Veteraani ja posteljooni tarkistamassa jään kestävyyttä. Jossain matsissa jää pitää kyllä pystyä ampumaan rikki!
























Tuhannen dollarin paikka!























Valkyriesta pudotettu ammustäydennys.























Putki oli aika iso impassable-elementti, joten tein jääkasat molemmille puolille portaiksi.























Styrox-levyjen reunat pitäisi vielä teipata, jotta maasto kestää paremmin käyttöä ja siirtelyä. Meillä ei kuitenkaan ollut nyt mustaa teippiä messissä.























Pöytä valmiina kiivasta kaupunkitaistelua varten. Yksityiskohtia on vielä paljon lisää, käykää tsiigaamassa löydättekö esimerkiksi merkityn aseman, jossa konekivääriryhmä vartioi tienpätkää seitsemän päivää!























Play like you've got a pair! Tervetuloa Tapiolaan ja Sterngradiin.