Viime kesän Mantic-hiitti sai kivasti huomiota myös ulkomailla, kun Mantic fiilisteli meidän 40k-aiheisia armeijaprojekteja omassa blogissaan. Kun Enforcer-figut tulivat ulos, päätimme tehdä Ollin kanssa vielä neljännen osan "Mantichammer"-saagaan, jonka ideana oli tehdä pieniä counts as-armeijoita 40k:hon Mantic figuin. Enforcerit ovat hiukan aikaisempia Corporation-kaartilaisia raskaammin panssaroituja ja myös niiden mittasuhteet ovat hiukan paremmat. Siinä missä Corporation-jalkaväki lienee parhaimmillaan kuvaamassa Imperial Guard-joukkoja (myös Manticin tekemät Heavy weaponit viittaavat vahvasti tähän tarkoitukseen), Enforcerit sopii myös paremmin savein varustetuiksi sotureiksi.
Sen lisäksi, että halusimme tuoda Mantic-figuja 40k-taistelukentille, halusimme yrittää sovittaa niitä myös pelin taustatarinaan edes löyhästi. Enforcerien kohdalla pohdimme, että kyseessä voisi olla yksi ihmiskunnan ympäri galaksia levinneistä sivilisaatioista, joita Emppiksen Keke sotavoimineen yhdisti Imperiumin lipun alle Suuren Ristiretken aikoihin. Pieni Enforcean planeetta uhmasi ylivaltaa, haluten säilyttää itsenäisyytensä, mikä ajoi Adeptus Astarteksen tekemään planetfallin. Enforcealaisten kulttuuriin kuului kuitenkin laaja androidien ja bioniikan hyödyntäminen, mikä toi myös tehokkaan säväyksen näiden puolustusvoimiin: paljon ihmisiä ja jopa Marineita suuremmat, teknisesti edistyneet SPARK-joukkojen androidit iskivät Imperiumia vastaan lyhyessä taistelussa. Astarteksen mahtia ei kuitenkin noina aikoina ollut pysäyttäminen ja Enforcea vallattiin päivissä.
Koska figut on jopa Marineita pidempiä ja niissä vähän robottiviboja, päätimme tehdä niistä Necroneita. Tähän on parikin hyvää syytä. Immortaleista ja Warrioreista pitkälti koostuvissa armeijoissa aseistuksen yksipuolisuus ja vaihtelun puute figujen varustuksessa ei haittaa, kun kaiken on tarkoituskin olla "liukuhihnatuotettua". Panssaroitu lookki oikeuttaa hyvin 3+ saven ja aseet näyttävät sopivan scifistisiltä ollakseen Tesla-kivääreitä. Lisäksi Immortal-armeijalistat, jotka rakentuvat useiden kymmenien figujen ympärille on paljon halvempaa tehdä Mantic Warpath-figuista. Lisäksi omaleimaisella ja yksilöllisellä armeijalla, jonka figuihin kaikki eivät välttämättä ole edes törmänneet voi koettaa saalistaa maalauspongoja turnauksissa! Counts-as-meininki tähän tyyliin sopiikin hyvin juuri esimerkiksi turnauspelaajille, jotka haluavat säästää hiukan tehokkaan armeijan rakentamisessa. Eritoten Immortaleja on todella nopea tehdä. Ja toki makeita figuja voivat fiilistellä muutkin!
SPARK Corps - Enforcean Defence Spearhead
RHD Admiral (Necron Overlord) 130
Neuroslasher (Warscythe)
Promiscuoutor beam (Mindshackle Scarabs)
SPARK Warplate (Sempiternal weave)
SPARK Lieutenant Guard (Royal court) 100
2 AT Bazookas (Harbinger of Destruction, Eldritch lance)
1 Neuroblaster (Harbinger of Despair, Abyssal staff)
5 SPARK Commandos (Deathmarks) 95
Coiler longrifles (Synaptic disintegrators)
5 SPARK Corps (Immortals) 85
Coiler guns (Tesla carbines)
5 SPARK Corps (Immortals) 85
Coiler guns (Tesla carbines)
495
Kommandopäälliköllä on myös pistooli. Muutimme asentoja vähän mielenkiintoisemmaksi leikkelemällä käsiä ja tekemällä nivelet uudelleen green stuffista. |
Kämmenen huipputehokas valonheitin on omiaan sekoittamaan ja sokeuttamaan kaksintaisteluvastustajat! |
Vasen käsi on Space Marinelta, eli huijasimme hiukan Mantic-teeman noudattamisessa. |
500 pistettä Necroneita syntyi kahteen pekkaan viidessä tunnissa. Maalaamattomilla Necroneilla pelaamiseen ei ole kyllä mitään tekosyitä! ;) Your move, reindeer games! |
Erityisen mukava toi Necron teemalla laitetut ukot .. makeesti sait noi myös eri variaatiot esimerkkeinä näytille ;-)
ReplyDeleteTodella Komeaa settiä ! !
t Jyri
Ei jumalauta miten ovat upeita! Näitä jos olisi koko armeijallinen niin olisi kyllä kaikista turnauksista armeija palkinnot automaattisesti kassissa!
ReplyDeleteVery cool conversion!!!
ReplyDelete