December 23, 2012

Arrowhead: Descent of Angels

Operation Arrowhead on War Headin hanke, jonka ideana on etsiä ja palkita upeita miniatyyriarmeijoita Suomen figuskenessä. Operaattorimme soluttautuvat parhaillaan kansallisiin turnaustapahtumiin, seuraavat foorumi- ja blogiverkostoja ja pitävät vahtia eri harrastemyymälöissä tarkoituksenaan löytää Suomen kipeimpiä armeijakokonaisuuksia! Lue lisää Arrowheadista täältä!

Arrowhead-operaation keskiössä ovat ehdottomasti persoonalliset teema-armeijat ja armeijalistat, joita kaikki fluffittelijat ja fiilistelijät haluaisivat tehdä, mutta projektin pelitehottomuus tai hintalappu tulee toteutuksen tielle. Kukapa ei olisi suunnitellut silmät kiiluen Dreadnought-hordea tai Typhuksen kahdensadan Zombin armeijaa, mutta yhdeksän töpön hommaaminen tai pelkkien kultistien pelaaminen ei aina lopuksi säväytä. Muun muassa näistä syistä jonkin coolin teeman ympärille rakentuvat taisteluosastot ovatkin usein niitä, jotka kääntävät päitä ja joita pysähdyn itsekin turnaustapahtumissa tai pelikerhoilla ihailemaan. Ne ovat yksilöllisiä kokonaisuuksia ja luovaa hulluutta parhaimmillaan!

War Head tapasi sesonginpunaisen teema-armeijan ja Blood Angels -pelaaja Timo Oravalan kaiken jouluhässäkän keskellä ja vaihdoimme glögilasien ääressä ajatuksia verienkelien sankarillisista saavutuksista sekä figupelaamisen ja perhe-elämän sovittamisesta yhteen.


Otetaan aluksi henkilötiedot lyhyesti!

Timo Oravala, syntymävuosi 1975. Nimimerkkinä on esimerkiksi Sotavasara.netissä vuodesta 2007 lähtien toiminut Raaka-Arska. Nimen taustalla on perinteinen roolipelibarbaarihahmo ja ehkä hiukan bändiä "Raaka-Arska ja Rengasraudat". Työskentelen Espoossa Rovio Entertainmentilla Senior Submission Specialistina. Käytännössä olen siis se kaveri, joka lähettää vihaiset linnut maailmalle, kun asiakas tilaa Angry Birds -pelin esimerkiksi App storesta. Kulunut vuosi tehtiin töitä Angry Birds Star Warsin kanssa, melkoista kiirettä ja hulinaa. Oli mielenkiintoista, kun pelistä ei saanut paljastaa mitään ennakkoon ja kehitystyö kesti näinkin isossa projektissa vuoden päivät. Piti vain olla hiljaa, eikä voinut oikein kertoa kenellekään tekemisistään

Mahtuuko elämääsi muita harrastuksia miniatyyrien lisäksi? Miten ajankäytön suunnittelu onnistuu?

No, niitä perinteisiä rentoutumiskeinoja, elokuvia, tietokonepelejä, sekä liikuntaa. Harrastan myös astangajoogaa ja kahvakuulaa fyysisen kunnon ylläpitämiseksi. Harrastelut kyllä jää miniatyyrit mukaan lukien vähemmälle. Ajankäyttöä suunnitellessa pitää priorisoida perhettä ja työelämää.
 
Mikä antoi alunperin kipinän harrastuksen aloitukseen?

Tuttuni Timo Kurvi veti kymmenisen vuotta sitten roolipelikerhoa, jossa pelasimme Warhammer Quest -kampanjan. Peleissä oli mukana Timon hyvin maalattuja figuja tämän nostalgisesta örkkiarmeijasta. Joskus pelien päätteeksi Timo esitteli figujaan tarkemmin ja kysyi, kiinnostaisiko peli. Lautapelit, roolipelit, tietokonestrategia ja fantasiamaailmat ovat lähellä sydäntäni, joten Warhammerin taktisen ja taiteellisen puolen yhdistelmä ja pelin mielikuvituksellisuus olivat just sopiva juttu mulle. Miksei kukaan kertonut tästä mulle aikaisemmin?!

Luonnehtisitko itseäsi enemmän "gameriksi" vai "hobbyistiksi"? Onko figujen mallaaminen vai värikkäät pelikokemukset lähempänä sydäntä?

Olen varmaan aika rajalla, ehkä pikkuisen enemmän pelaajana kuin harrastajana. Molemmat on kyllä tärkeitä. Valmiin armeijan tuominen pelikentälle vie irti arjesta.

Omistatko Blood Angelien lisäksi muita WH40k-armeijoita? Mitä muita figupelejä harrastukseesi kuuluu?

Grey Knighteja, Örkkejä sekä World Eater Chaos Space Marineita. Ensimmäinen armeijani oli kuitenkin pieni porukka Fantasy Battlen High Elffeja. Ne kuitenkin kuittaa nykyään mielellään osaksi oppimisprosessia ja pääarmeijani ovat Von Carstein -teemaisina aloitetut Vampire Countit. Pelaisin myös mielelläni Lord of the Ringsia ja kaikkea muuta kivaa, kuten Flames Of Waria kunhan vain olisi aikaa. FoW:iinkin olisi joukko italialaisia hankittuna, jonain päivänä vielä tutustutaan sääntöihin ja laitetaan armeija kuntoon. Se olis hauska ja erilainen peli.


Mikä on ikimuistoisin pelikokemuksesi?

Tämä on aika helppo, tapaus on tuoreessa muistissa ja helppo mainita! Commander Dante vastaan Ork Stompa. Nopat & Taktiikka -kerhon Apocalypse-pelissä Dante ja Honour Guardit iskeytyivät vihollisen sivustaan, pojat hyppäsivät meltoineen örkkien superraskaan tankin viereen ja räjäyttivät sen. Sitten porukka tietenkin ammuttiin tohjoksi Dantea lukuunottamatta. Läheisellä Stompalla ei ollut parempaakaan tuhottavaa, joten se rynnäköi kostoksi Blood Angelien komentajan kimppuun. Ei siinä muuta, kuin että Stompa löi kaikki paitsi yhden iskun ohi, haavoitti kyllä, mutta komentajan invusave pelasti. Dante ei tietenkään voinut muuta kuin yrittää heittää kranaattia jostain luukusta sisään ja onnistuikin riistämään Hull pointin! Seuraavalla kierroksella Dante vaihtoi Hit and Runilla maisemaa ja tuhosi lähistöllä olleen Loota-ryhmän Stompan kiroillessa savuten taustalla!

Osallistutko turnauksiin? Miltä kutosedikka on mielestäsi tuntunut?

Joo, kohtuullisesti ehtii. Tänä vuonna on takana kolmisen turnausta. Kun pelasin enemmän Fantasy Battlea, tuli käytyä myös turnauksissa reippaasti enemmän ja olin kaikin puolin parempi pelaaja siinä. Seuraan turnaustuloksia sijoituksien ja raporttien osalta. Listoja tulee myös silmäiltyä silloin tällöin, joten tulee oltua kohtuudella perillä eri tapahtumista. Uudesta edikasta oon pitänyt kovasti, se on tosi hyvä ja oikeastaan kaikki asiat, jotka piti korjata, on korjattu. Liittolaissysteemistä tykkään myös ja vaikka se aiheuttaa eniten eriäviä mielipiteitä, niin ei häiritse mua. Kaikkinensa se rikastuttaa peliä ja mahdollistaa enemmän erilaisia armeijayhdistelmiä ja vaihtoehtoja.

Pelaatko ja maalaatko useimmiten kotona vai esimerkiksi peliliikkeissä?
Kotonani on maalauspöytä, liikkeissä ei ole tullut maalattua ikinä. Kohta voi kyllä sanoa, ettei tule paljon maalattua kotonakaan ajanpuutteesta johtuen! Jotta saa jotain valmiiksi, on maalaushommia pitänyt ulkoistaa. Pelaamassa tuli itseasiassa joskus käytyä enemmänkin liikkeissä, mutta nyt kun on Noppakerho, joka on niin hyvä paikka, tulee käytyä siellä enemmän. Syinä ovat kiva porukka ja maastot sekä dedikoitu rauhallinen pelitila, jossa ei kulje porukkaa edestakaisin. En ole vielä jäsen, kun pystyy käymään niin vähän, mutta monet ystävät kutsuvat usein mukaan.
 


Mistä sait inspiraation Blood Angels -armeijaan? Onko Chapterilla sinulle jokin syvempi merkitys?

Uusi Codex antoi inspiraation armeijaan. Kun GW julkaisee jotain uutta ja siistiä, innostun helposti! BA-julkaisu toi paljon uusia figuja ja avasi mahdollisuuden erilaisiin teema-armeijoihin, jotka voisivat olla hyvinkin toimivia ja omaperäisiä. Hyppyreppuarmeija saattoi toimia Descent of Angels -erikoissäännön avulla ja vähälukuinen armeija olisi helposti kuljetettavissa. Armeijassa voisi panostaa yksittäisten figujen maalaamiseen eikä tarvitsisi tehdä "bulkkia": näistä syistä juttu lähti. Yleensä rakennan armeijan jonkin teeman tai sankarin oman fluffin päälle, enkä niinkään keksi omia taustoja. Blood Angels -fluffi on aika siistiä.
 
Opitko tai kokeilitko armeijaa työstäessäsi jotain uutta? Mikä oli haastavinta kokonaisuuden luomisessa?

Kokeilin armeijassa ensi kertaa Micro Arts Studiosin tuotteita, eli valmisbeissejä ja resiinisiipiä. Ne on pelissä hankalia, sillä figut meinavat kaatuilla, mutta tuotteet on muuten älyttömän makeita. Kokonaisen armeijan tekeminen valmiiksi on aina haaste. Vaikkei armeija sinänsä valmistu ikinä, nytkin miettii jatkuvasti uusia yksiköitä joita lisätä.


Oliko projektissa jokin kantava tekniikka tai työstötapa?

Työstin figuja hyvin satunnaisesti ja "fiilispohjalta" squad kerrallaan. Joskus olen yrittänyt tehdä isompaa projektia työvaihe kerrallaan, pitkällä tähtäimellä se nopeuttaa. Armeija on maalattu blendaamalla ja perinteisin korostuksin, kuivaharjausta on käytetty lähinnä alustoissa ja siivissä. Washeja on tietty käytetty, tuskin kukaan koskisi enää figuihin ilman GW:n washeja. Parhautta.
 
Käytätkö Citadelin maalisarjaa? Entä minkä merkkisiä siveltimiä suosit?

Käytän Citadelin maaleja, uusi maalisarja on ihan hyvä. Pensselit on myös GW:n, oikeastaan käytän osin omasta laiskuudesta johtuen ihan sitä mitä saa kaupasta helpoiten! Mulla on tosin Vallejolta pigmenttejä yksityiskohtia varten.
 
Miten kauan projektin työstäminen kesti? 

Kaikkinensa varmaan toista vuotta ja "lisätään pala kerrallaan" -tekniikalla. Lopuksi juttu oli mennä siihen, että pari viimeistä squadia oli tekemättä ja tuli fiilis ettei jaksa! Vielä tekisi mieli päivittää armeija kutosedikkaan ja ehkä keksiä jokin liittolaissysteemi, joka toimisi Blood Angeleilla uskottavasti.

Mikä on suosikkiyksikkösi armeijassa ja miksi?

Mephiston, Lord of Death. Se oli hauska maalata ja on sellainen yhden miehen armeija. Pelottaa pelillisesti vastustajaa ja aiheuttaa pelkällä läsnäolollaan tälle päänvaivaa. Mephiston on moniulotteinen ja voi haastaa vaikka mitä. Toinen suosikki ovat tietysti ihan perus Sanguinary Guardit, ne on kohtuullisen kovia, uskottavia ja näyttää siisteiltä.
 
Kerro jokin hauska fakta tai triviatieto armeijasta, sen suorituksista tai taustasta?

Armeijan arkkivihollinen on kohtuullisen nolo. Taannoisessa Apocalypse-pelissä Death Company ja näitä johtanut Lemartes hyökkäsivät Juha Niemisen Neukku-Gretchinien kimppuun ja pari Marinea kuoli heti. Gretchinit eivät edes breakanneet taistelun tuloksena, ja sitten tulivat prätkänobit ja pyyhkivät kenttää Death Companylla. Samassa matsissa oli vielä kolikon toinen puoli, eli Danten sankaroinnit Stompaa vastaan, joten ottelu oli armeijalleni aika ikoninen. Jonain päivänä Groteille kostetaan!
 
Mikä on seuraava projektisi?

Jotain projektia pitäisi saada valmiiksi eka, työstän juuri Chaos Maulerfiendia ja kolmea Obliteratoria kuntoon. Palkkamaalauksessa on kuitenkin Grey Knight-säännöillä toimivat Custodianit. Selailin Ebayta ja totesin, että näillehän on figuja, luultavasti jossain piraattipajasta osin GW:n osista väännettyjä. Nämähän ois about siisteimpiä ja 30k ja 40k-universumin kovimmat jätkät. Custodian-armeijoita ei ole maailmalla kovin montaa, kokonaisuudet ovat kohtuullisen harvinaisia. GK-säännöillä armeija toimii hyvin ja siinä on taas aika vähän modeleita joten se on kivasti kuljetettavissa. Odottelen paljon pelikokemuksia! Armeijan pitäisi olla viimeistään kesällä Ropeconissa.

Toivotamme Timolle perheineen tunnelmallista joulunaikaa ja miehelle itselleen erityisen riemukkaita peli-iltoja toivon mukaan heti alkuvuodesta! Saimme myös kunnian yhdessä partnerimme Puolenkuun Pelit Tampereen kanssa luovuttaa miehelle aikaisen joululahjan, eli Operation Arrowhead -kunniakirjan ja lahjakortin PKP verkkokauppaan. Get some!
 
War Head intoilee jo nyt Timon seuraavan armeijan, eli Adeptus Custodes -joukon valmistumisesta ja tulee varmasti seuraamaan Keisarin vartioston edesottamuksia taistelukentillä!

December 18, 2012

Champion Cadre

Lahjakorttiarvonnan voittaja: Antti Haapalainen
Headstrong-maalausskaba on nyt ohitse! Klassikkohenkisen haasteen ajatuksena oli koettaa motivoida jengiä maalaamaan ja ehkä palaamaan harrastuksensa alkuaikojen fiiliksiin ja mahdollisesti vanhempien figujen pariin. Oli hauska lukea osallistujien sähköpostiviestejä, sillä useampi kirjoitti kilpailufigun taustaa ja sen työstön aikaisia tunnelmia ilmoittautumisensa liitteeksi. Headstrong myös tuntui täyttävän tarkoituksensa motivoijana, sillä osa figuista oli maalattu nimenomaan kilpailua varten. On aika hieno fiilis saada harrastajissa aikaan inspistä ja actionia!
Alla poimittuna kärkikolmikko FB-painotteisesta osallistuja-aineksesta, mukaan lukien voittajafigu! Otimme vapauden säätää hiukan tummempien kuvien valkotasapainoja. Pyydämme skaban ja lahjakorttiarvonnan voittajia ottamaan osoitetietoineen yhteyttä contact@gowarhead.com palkintojen postittamista varten!



Kunniamaininta 1: Riku Valli

Valitsin tän figun, koska se oli joskus syynä siihen, että ostin kaaosarmeijan fabaan. Pelasin kerran ja siihen se jäi. Nyt kun pistin Lordin uuteen kuosiin heräsi taas fiilis koittaa. Tosin pitäis tehdä sama kasvojenkohotus koko muullekin armeijalle ikävä kyllä ja hankkia vähän lisää trooppia kehiin. Kuvat on aika ruskeasävyisiä, mutta niin on figukin. Olen käyttänyt pelkästään maanläheisiä värejä ja kuparia, jotta siihen saa maastanousseen lookin. Pohjavärinä oli purppura ja tummansininen. Vaikea sanoa kuinka paljon se lopputuloksessa näkyy, mutta kuitenkin. Mustaa en käyttänyt lainkaan vaan kaikki sävyt on sekoitettuja. Jätin kontrastivärit pois ihan tarkoituksella, koska olisi tuntunut jotenkin itsetarkoitukselliselta sellaista laittaa ja suurella maalausidolillani John Blanchellakaan ei useimmiten figuissaan järjettömiä kontrasteja ole. Tai onhan tuo punainen viitta vs. vihreä hevonen Mutta joo aika samoissa valoisuuksissa mennään. Basetusta pitää vielä harjoitella figussa viimeistelyt ei ehkä ole ihan niin hyvät kuin mihin pystyn, mutta fiilispohjalta halusin heittää oman nappini kehään lastenvahtimisen lomassa.

Kunniamaininta 2: Jaakko Vähäkuopus

Lähtökohdaksi Headstrong-kisan klassikoteemaan päädyin neljän tai viiden prototyyppi-idean jälkeen viime aikaisten White Dwarf-numeroiden innoittamana jäljittelemään klassisen concept art-veteraanin John Blanchen mieltymystä Nurglen kaaoslordiin! Kaaoksen pedot olivat ensirakkauteni noin vuosikymmen takaperin, kun aloitin harrastukseni Fantasy Battlen tiimoilta. Tuolloin allekirjoittaneeseen iski kovaa myös Resident Evil-pelisarja, joka vauhditti osaltaan eritoten Nurgle-jumaluuden iskeytymistä pelilliseen ja tyylilliseen mieltymykseeni. Ajan kuluessa sekä maalaustyylin ja konvertointitaitojen kehittyessä mieltymykset ja tyylitaju ovat vaihtuneet, mutta tämä kisa palautti mieleeni muistojen myötä jo edesmenneet GW:n upeat Pestigor-sculptit joita minulta onneksi laatikollinen löytyy! Hiljalleen ne ovat rakentumassa ja ottamassa paikkaansa Fantasy Battlen demonijoukoissa Plaguebearereina. John Blanchen maalausjälkeä jäjitellen pyrin tekemään tästä kaaoksen ruttolordista Herald of Nurglen. Maalaustyyli ei tarkoituksenmukaisesti hae "Blanchitsua" (eikä liioin yllä siihen), tärkeimpinä teemoina pyrin ilmaisemaan muistoja, fiilistä ja tribuuttia mestarille!

Headstrong-maalausskaban voittaja: Jacob Latvala

Jacobin peikkofigu erottui joukosta tekniikan, alustan, figun tunnelman ja myös taustatarinan puolesta. Myös miniatyyrivalinta oli todella hyvä klassikkoteemaiseen skabaan, sillä harva figu tuo mieleen vanhan kunnon FaBa-fiiliksen kuin klassiset kivipeikot. Sininen väriteema on tulkittu maanläheisemmäksi ja punertava sävy toimii kivasti tehostevärinä koko figussa. Jacob kirjoitti myös sympaattisen taustatarinan yksin Old Worldissa vaeltavasta Fobfobfista, joka on erityisen mieltynyt kiviin ja kantaakin parasta ystäväänsä, rubiinimaista lohkaretta pitkin maita ja mantuja.

 Onnittelut voittajille ja koko War Head crew'n puolesta isot kiitokset ja tunnelmallista joulunaikaa kaikille osallistujille!
















































Maalauskisan sponsoroi Mygamestore.fi Pelikaupat!

December 16, 2012

The Train of Thought

War Headin ensimmäisen maalauskilpailun Headstrongin deadline on umpeutunut! Raati kokoontuu huomenna ihastelemaan makeita klassikoita, valitsemaan voittajafigun ja arpomaan skaban tsemppauspalkinnon voittajan. Kiitos ahkerille osallistujille, jotka maalasivat figun kilpailua varten!

Kisatuloksia odotellessa haluaisin esitellä meidän viimeisimmän oman kisatyön. Viime vuonna osallistuimme hyvällä menestyksellä G&G Armamentin Airsoft-videokilpailuun ja päätimme tänä vuonna kokeilla onneamme toistamiseen. Kisan aihe oli sama kuin edellisvuonna, eli "Your Greatest Glory"-teemainen video, joka perustuu G&G:n tuotteisiin. Kiellettyä oli muun muassa väkivalta, muu häiritsevä sisältö ja kilpailevien brändien esittely. Käytännössä kilpailutyön olikin oltava promovideo G&G:lle ja airsoft-harrastukselle.

Viime vuonna lähestyimme aihetta lipunryöstöteeman kautta aika vaatimattomasti, sillä huomasimme skaban vasta vähän ennen deadlinea. Tunnelma ja mainosarvo olivat kuitenkin kohdallaan ja meitä auttoi varmasti myös muiden kilpailuvideoiden räikeä sääntöjenvastaisuus; ilman lupaa käytetyt musiikit tai graafinen väkivalta, kun airsoft-aseilla räjäytettiin vastapelaajia paloiksi. Meininki on ihme kyllä sama tänäkin vuonna, useimmat ulkomaalaisvideot ovat taas pelastusoperaatioita, joissa pelaajahahmot esiintyvät ilman harrastuksessa tärkeitä suojalaseja ja jännitystä kasvatetaan vartijoita puukottamalla. Suomalaiset pätkät on mun mielestä taas skaban parhaat!

Sain itse kunnian käsikirjoittaa ja ohjata meidän tämän vuoden työn ja siitä tulikin ainakin teeman ja käytännön toteutuksen näkökulmasta edellistä kunnianhimoisempi. Aloitimme taas vähän turhan myöhään ja tauottomaksi työputkeksi läpi päivien ja öidenhän se meni, mutta saimme videolle "neljän vuodenaikaa" ja kaiken sen, mitä suunnittelimmekin!

Ruined Filmsin ja War Headin yhteisprojektille ja tietysti suomalaiselle elokuvatuotannolle voi osoittaa tukensa klikkaamalla Tykkää-painiketta Youtubessa! Tykkäykset lasketaan ääniksi kisan tuomaroinnissa.


Suspense. Teamwork. Conditions. Rush. 

This we seek to experience.

Celebrate the thrill of airsoft and let the train of thought take you back to your moments of greatest glory!


December 8, 2012

Shoot to thrill



Viime kesän Mantic-hiitti sai kivasti huomiota myös ulkomailla, kun Mantic fiilisteli meidän 40k-aiheisia armeijaprojekteja omassa blogissaan. Kun Enforcer-figut tulivat ulos, päätimme tehdä Ollin kanssa vielä neljännen osan "Mantichammer"-saagaan, jonka ideana oli tehdä pieniä counts as-armeijoita 40k:hon Mantic figuin. Enforcerit ovat hiukan aikaisempia Corporation-kaartilaisia raskaammin panssaroituja ja myös niiden mittasuhteet ovat hiukan paremmat. Siinä missä Corporation-jalkaväki lienee parhaimmillaan kuvaamassa Imperial Guard-joukkoja (myös Manticin tekemät Heavy weaponit viittaavat vahvasti tähän tarkoitukseen), Enforcerit sopii myös paremmin savein varustetuiksi sotureiksi.

Sen lisäksi, että halusimme tuoda Mantic-figuja 40k-taistelukentille, halusimme yrittää sovittaa niitä myös pelin taustatarinaan edes löyhästi. Enforcerien kohdalla pohdimme, että kyseessä voisi olla yksi ihmiskunnan ympäri galaksia levinneistä sivilisaatioista, joita Emppiksen Keke sotavoimineen yhdisti Imperiumin lipun alle Suuren Ristiretken aikoihin. Pieni Enforcean planeetta uhmasi ylivaltaa, haluten säilyttää itsenäisyytensä, mikä ajoi Adeptus Astarteksen tekemään planetfallin. Enforcealaisten kulttuuriin kuului kuitenkin laaja androidien ja bioniikan hyödyntäminen, mikä toi myös tehokkaan säväyksen näiden puolustusvoimiin: paljon ihmisiä ja jopa Marineita suuremmat, teknisesti edistyneet SPARK-joukkojen androidit iskivät Imperiumia vastaan lyhyessä taistelussa. Astarteksen mahtia ei kuitenkin noina aikoina ollut pysäyttäminen ja Enforcea vallattiin päivissä.

Koska figut on jopa Marineita pidempiä ja niissä vähän robottiviboja, päätimme tehdä niistä Necroneita. Tähän on parikin hyvää syytä. Immortaleista ja Warrioreista pitkälti koostuvissa armeijoissa aseistuksen yksipuolisuus ja vaihtelun puute figujen varustuksessa ei haittaa, kun kaiken on tarkoituskin olla "liukuhihnatuotettua". Panssaroitu lookki oikeuttaa hyvin 3+ saven ja aseet näyttävät sopivan scifistisiltä ollakseen Tesla-kivääreitä. Lisäksi Immortal-armeijalistat, jotka rakentuvat useiden kymmenien figujen ympärille on paljon halvempaa tehdä Mantic Warpath-figuista. Lisäksi omaleimaisella ja yksilöllisellä armeijalla, jonka figuihin kaikki eivät välttämättä ole edes törmänneet voi koettaa saalistaa maalauspongoja turnauksissa! Counts-as-meininki tähän tyyliin sopiikin hyvin juuri esimerkiksi turnauspelaajille, jotka haluavat säästää hiukan tehokkaan armeijan rakentamisessa. Eritoten Immortaleja on todella nopea tehdä. Ja toki makeita figuja voivat fiilistellä muutkin!

SPARK Corps - Enforcean Defence Spearhead

RHD Admiral (Necron Overlord) 130
Neuroslasher (Warscythe)
Promiscuoutor beam (Mindshackle Scarabs)
SPARK Warplate (Sempiternal weave)

SPARK Lieutenant Guard (Royal court) 100
2 AT Bazookas (Harbinger of Destruction, Eldritch lance)
1 Neuroblaster (Harbinger of Despair, Abyssal staff)

5 SPARK Commandos (Deathmarks) 95
Coiler longrifles (Synaptic disintegrators)

5 SPARK Corps (Immortals) 85
Coiler guns (Tesla carbines)

5 SPARK Corps (Immortals) 85
Coiler guns (Tesla carbines)

495

Nojoo! Jo ekat Enforcer-luonnokset nähtyämme kelailimme, että näistä pitäisi kyllä tehdä Iron Man-armeija. Yleensä tällaiset sarjiksiin tai leffoihin perustuvat teemaidikset voi olla vähän mauttomia ja kertakäyttöisiä, mut onhan se nyt siistiä et ryhmällinen Iron Maneja hiipii kohti rynnäkkökiväärit käsissä!

Enforcer-figut taipui Rautamiehiksi ihan nätisti, vaikka plastresiinistä valmistetut osat eivät sovi yhteen ihan saumattomasti. Perfektionistien kannattaakin varata vaikka liquid green stuffia kainaloiden täyttelyyn. Teimme Ollin kanssa pelifiguja pelikäyttöön ilman mittavampia hifistelyitä, mutta koska figut on sen verran vaatimattomia, käytimme beisseihin vähän enemmän aikaa. Punaiset haarniskat maalattiin mustan pohjamaalin päälle reseptillä raskas Wazdakka Red-kuivaharjaus, Evil Sunz Scarlet-kuivaharjaus, Reikland Fleshshade-pesu, Evil Sunz Scarlet-korostukset.

Jotta Cryptekit erottuisivat ryhmistä, teimme niille jo valmiiksi ensi vuoden Iron Man 3:sta odotellen enimmäkseen kultaiset haarniskat. Metalliset raketinheittimet tulevat Enforcer Suppression team-boksissa. Kulta maalattiin supersimppelisti vetämällä pinnat aluksi hopansävyisiksi Runefang Steelilla ja washaamalla ne pariin kertaan Seraphim Sepialla. Kimallusta voi lisätä Auric Armor goldilla, itse lisäsimme lopuksi myös vähän hopeista tuomaan lisäkirkkautta.

Figut on aika vaikuttavia ja teemaa on vaikeaa olla fiilistelemättä. Rintapanssarissa on pieni pyöreä osa ja maalasimme ne hehkumaan kevyesti sinisen sävyissä Arc reactoreita mallintaen. Aseet maalattiin vain mustaksi ja niihin drybrushattiin kevyt hiekansävyinen sävy samaan aikaan alustoja korosteltaessa.

Deathmark-Commandot pohjamaalattiin Eshin Greylla ja washattiin sitten Nuln Oililla. Sitten niistä poimittiin esiin joitakin panssaripaloja vaalealla harmaalla ja olkasuojusten reunat Flash Gitz Yellow'lla. Silmät on tehty valkoisen pisteen päälle simppelisti litkuttamalla Evil sunz scarletista ohut glaze. Aseet maalattiin Leadbelcherilla, washattiin mustalla ja lopuksi "ruostutettiin" litkuttamalla ne ohennetulla Macharius Solar Orangella ja pyyhkimällä ylimääräiset pois. Isot kanuunat tulevat niin ikään Suppression Teamin mukana.

Despairtekin liekinheitin on peräisin Enforcer Assault teamista. Kätevää, että niin monet asevaihtoehdot voi rakentaa samoista figuista. Lisäksi kun varustuksesta tekee sopivan geneeristä, se voi olla vähän mitä tahansa armeijalistan tarpeista riippuen.

Kommandopäälliköllä on myös pistooli. Muutimme asentoja vähän mielenkiintoisemmaksi leikkelemällä käsiä ja tekemällä nivelet uudelleen green stuffista.

Armeijaa johtaa tietty todellinen Sotakone, Necron Overlord. Enforcer-komentaja on toistaiseksi mun mielestä Manticin vaikuttavin figu, harmi että niitä ei oikein saa koko armeijan tarpeiksi. Haarniskoitu ruumiinrakenne sopisi hienosti myös Starcraft-teemaisten Terran Marineiden pohjaksi, jättäisi vain pään pois ja tekisi kupolimaisen visiirin!

Muutimme myös kevyesti komentajan käsien asentoa ja rakentelimme eripaksuisista rautalanganpätkistä sähköruoskan lähitaisteluaseeksi. Jos Whiplash-vibat eivät tuoneet tarpeeksi Iron Man-tunnelmaa, skulptailimme myös pienen valokehän komentajan panssarinrintamukseen.

Kämmenen huipputehokas valonheitin on omiaan sekoittamaan ja sokeuttamaan kaksintaisteluvastustajat!

Ruoska maalailtiin sinisen sävyin ja haarniskaan tehtiin kevyt valoefekti. Sotakoneen haarniska tehtiin samalla reseptillä kuin Deathmarkienkin, paitsi siihen tehtiin pienet kulmakorostukset puhtaalla valkoisella. Kenraalin asemaa merkitsevä tähti ja mustasta erottuvat vaaleammat panssaripalat maalattiin ensin Administratum greylla ja korostettiin sitten valkoisella.

Vasen käsi on Space Marinelta, eli huijasimme hiukan Mantic-teeman noudattamisessa.

500 pistettä Necroneita syntyi kahteen pekkaan viidessä tunnissa. Maalaamattomilla Necroneilla pelaamiseen ei ole kyllä mitään tekosyitä! ;) Your move, reindeer games!


Square One

Löysin muutaman Poets of the Fallin akustisen livetaltioinnin, joita en ole aiemmin kuunnellut. Nämä tuo kivaa vaihtelua muuten aika raskaaseen soittolistaan ja sopii hyvin kirjoittelun taustaksi. Nyt parina aamuna on tullut herättyä hymyillen ja jorattua aika kovaa biisien tahtiin asiallisen figuiluinspiksen sekä joululoman alkamisen kunniaksi! Valkoiset hanget ja vapaaillat ovat nostattaneet fiiliksiä aika lailla ja olemmekin painaneet Ollin ja Edun kanssa palkkamaalausprojekteja valmiiksi joulua odotellessa. Tavoitteena olisi putsata pöytä pienemmistä duuneista ja komissioista, jotta alkuvuodesta voitaisiin keskittyä puhtaasti pariin isompaan kokonaisuuteen ja pitkästä aikaa kunnolla myös omiin projekteihin! Siispä alla Ericin syystalven aikana asiakkaalle maalailemat ilmeikkäät Gretchinit päällysmiehineen!




Muutaman viikon ajan yhteiset vapaaillat ollaan nyt vietetty Pasilan Poromagiassa, jonne rakentelemme War Head-pelihuonetta asiakaskäyttöön. Koska pelitiloille on aina kysyntää ja erityisesti Helsingissä täysikokoiset "yleiskäytössä" olevat pöydät ovat vähän kiven alla, pyrimme osaltamme tilkitsemään koloa hiukan. Intropöydän ja pelipöytien pystyttämisen lisäksi olemme myös vääntäneet porukalla aika kasan yksinkertaista "bulkkimaastoa" turnauksien ja kampanjatapahtumien varalle. Tällaiset rakenteluillat on lisäksi antoisuudessaan tosi monipuolisia, sillä niissä oppii paljon materiaaleista ja tekniikoista, voi vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia projekteista hyvien tyyppien kanssa, samalla syntyy maastonkappaleita pelipöydille ja rakentelusta on myös hauska kirjoittaa step by step-artikkeleita. Suunnittelinkin piakkoin naputtelevani esimerkin siitä, miten voi täyttää vikkelästi useita pelipöytiä simppelillä maastokattauksella. Kun pelihuone ja maastot saadaan ojennukseen kutsuisimme myös mielellämme harrastajia paikalle kokeilemaan maastoja ja pöytiä ja osallistumaan viikottaisiin pelipäiviin ja rentoihin turnauksiin!

Koulukiireiden, palkkamaalaushommien ja taistelukenttien maisemoinnin ohessa mulle on kertynyt ihan järkyttävät määrät omia armeijaideoita, jotka haluaisin aloittaa välittömästi. En viitsi paljastaa kovin tarkkoja yksityiskohtia siltä varalta, että armeijaprojektit viivästyvät tai jäävät toteuttamatta, mutta musta uuden jengin aloittaminen on aina inspiroivaa ja jännittävää. Siksi alkuvuosi tuntuukin vapauttavalta, kun uudenvuodenlupauksenomaisesti saa asettaa hankkeet siisteihin riveihin ja alkaa hommiin. Mun henkilökohtaisena tavoitteena on pitää tasapaino palkkaduunien ja oman fiilistelyn välillä, sillä niin projektit ruokkivat toinen toistaan eikä pääse väsymään "puurtamiseen".

Tammikuuhun 2013 mahtuu kuitenkin varmasti ainakin kaksi uutta projektia. Toinen on mielenkiintoinen teema-armeija, jonka tilasi PKP:n kautta tapaamamme tamperelainen tatuointitaiteilija ja herrasmies Rikuturso. Aiheena on iskujoukko Adeptus Mechanicus-teemaista jalkaväkeä ja vaunuja siten, että samoja figuja voisi peluuttaa kätevästi niin kaartilaisten, Grey Knight henchmanien kuin tarvittaessa Chaos kultistienkin säännöillä. Figut eivät tule olemaan ihan klassisimmasta päästä punanuttuisia teknopappeja, vaan enemmänkin kokenut Mechanicus Expeditionary Force teemanmukaisena jatkumona Rikun upeaan Angel Guard -Marinearmeijaan. Kitbashia ja konversioita on siis luvassa ja olen lajitellut jo pari kukkurallista rasiaa inspiroivia bitsejä sivuun prokkista varten!

Toinen setti on mun oma suunnitelma rakentaa Liberatorien rinnalle toinen harmaasävyinen Mariiniarmeija. Oon inspiroitunut syvästi Hesen ja Ollin Pre-Heresy-meiningeistä ja oon jo pitkään katsellut sillä silmällä Carcharodon-Marineita, eli toiselta nimeltään Space Sharkseja. Jaosto on yksi "alkuperäisistä" siinä mielessä, että ne mainitaan jo Rogue Trader-sääntiksissä ja nyttemmin porukka on tuotu takaisin taustatarinaan osana Forge Worldin Badab-kampanjaa. Mun tarkoitus olisi tehdä jokseenkin tehokas porukka tinkimättä kuitenkaan kovin paljon mukaan haluamistani yksikkövalinnoista. Siinä missä Liberatorit ovat power armoroitu ja mekanisoitu taisteluorganisaatio, avaruushait matkustaisivat joko lentokonein tai jalan ja mukana olisi myös tiedustelijoita ja liittolaisia. Ekat armeijalistasuunnitelmat syntyivät Codex: Space Marines-pohjalta ja Codex: Blood Angels-liittolaisilla, enkä malttaisi millään odottaa, että saan korkata syksyn aikana hamstratut boksit ja käydä toimeen! Suunnitteilla on kuitenkin War Headin Tale of Four Astartes Commanders-repäisy, johon asti soturit pysyvät toistaiseksi sprueissa.

Laitan kuitenkin kommentteihin ekan vedoksen armeijalistasta, josta saa huudella omia mielipiteitä tai kehitysideoita! First in, last out, Sharks lead the way! Kaiken muun siistin lisäksi odottelemme vihreää valoa Lunar Prime Necronien toisen falangin pystytykselle! Tästä jatkuu!