Mentorit ovat olleet yksi keskeisistä 40K armeijoistani jo 90–luvun alusta lähtien. Oikeastaan ne ovat seurailleet matkassa koko 40K-pelaamis- ja keräilyhistoriani ajan. Koko homma käynnistyi, kun sain kaveriltani aikanaan lahjoituksena muutaman vanhan Citadelin ”artificier armour” Mariinin, ja pohdin mikä olisi sopiva Chapter, tai oikeastaan kiva väriteema, niille. Tämä oli siis vuonna 1991. Samoihin aikoihin GW julkaisi Compilation-nimisen kirjan, jossa oli pari kuvasivua Mentor legioonasta, joilla oli puhtaan oloinen vihreä-valkoinen power armour, ja se tarttui. Niitä olen keräillyt ja maalannut siitä lähtien, muiden lukuisten projektien ohella. Nykyisellään Mentor Chapterini vahvuus on noin 150+ Mariinia ja koko joukko erilaisia ajoneuvoja, sotakoneita ja tankkeja, noin 7000 + pistettä, mutta siitä kenties jossain toisessa jutussa enemmän.
Jokunen vuosi sitten törmäsin 40K wikipediassa mielenkiintoiseen fluffiartikkeliin, jonka mukaan Mentor chapterin doktriini on tiedonkeruu ja oppiminen (nimensä mukaan) ja samalla uusien kokeellisten aseiden, välineiden ja taistelutaktiikoiden testaaminen. Mieleeni nousi heti kuva nykyaikaisesta erikoisjoukosta, jonka tehtävänä on epäkonventionaaliset operaatiot ja erikoiset taistelutaktiikat, eli esimerkiksi Seal Team Sixinakin tunnetun Development Groupin eli DEVGRUn kaltaisesta yksiköstä. Lisäksi fluffissa kerrottiin, että Mentorit sijoittavat Mariineja muihin Imperiumin yksiköihin keräämään tietoa, kouluttamaan ja johtamaan näitä yksiköitä. Modern warfare -intoilijalle ajatus oli kovin inspiroiva, joten se jäi mielenpohjalle itämään ja odottamaan.
Asia sai uutta virtaa kun taannoin pohdin toisen 40K mieliarmeijani ja projektini jatkoja. Tällöin olin saanut Forgen Elysian Drop troopit mukavan kokoiseksi joukoksi, ja mietin miten jatkaisin siitä. Halusin pitää Elysialaiset eräässä mielessä ydinjoukkona ja liittää niihin muita joukkoja, mutta en ilman fiksua ja fluffikasta kytkentää, olenhan aina mennyt figuilussa fiilistely ja tarina edellä. Ja silloin asiat liittyivät yhteen ja muistin tuon Mentor tarinan Mariineista sijoitettuna kaartin yksiköihin. Niin siis päätin sijoittaa pienen joukon Mentoreita tukemaan Elysialaisia, oli vain ratkaistava miten se tehtäisiin.
Ensin piti ratkaista mitä joukkotyyppejä Mariinit voisivat olla, ja aika lyhyen pohdinnan jälkeen pari selkeää vaihtoehtoa nousi mieleen. Ensinnäkin halusin Mariinien tuovan erikoisjoukkomaista kovuutta, ja tätä saivat edustaa pari Sternguard-tiimiä. En halunnut mennä Terminaattoreihin asti, koska vaikka kovia ovatkin, olisivat menneet hieman yli ja poikenneet liikaa jalkaväestä. Nyt maaleissa on yksi viiden miehen Sternguard tiimi, ja toinen, huippuhieno Anvil Industryn Black Ops -tiimi. Nämä kaverit pannaan kovimpiin paikkoihin ja ratkaisupisteisiin, kun tarvitaan tulta ja pysymisvoimaa. Avoinna on vielä millä he liikkuvat, koska muuten koko Elysialaisarmeijani on ilmakuljetusjoukko ja eiväthän iskujoukot voi jäädä jälkeen.
Näissä uuden sukupolven Mentoreissa päätin luopua perinteisestä viher-valkoisesta väriteemasta. Värivalintaa ohjasi pari seikkaa; taktinen vaatimus, eli jonkinlainen taistelukentälle sopiva väritys sekä hyvä match-up Elysialaisten kanssa ja hiekkateema oli luonnollinen valinta. Ensimmäinen Sternguard-tiimi sai hiekankeltaisen pohjavärin ja taktisen maastokuvion sen pinnalle. Jotkut saattavat ajatella tämän olevan kerettiläistä ja että Mariinien kuuluu olla Chapterin väreissä, mutta kun niitä on jo se 7000 pistettä, niin tämä oli mukavaa vaihtelua.
Hain myös tiettyä arkielämän realismia maalauksessa, eli pidin väripaletin maltillisena ja koetin välttää kirkkaita vastakkaisvärejä. Piristeenä olen käyttänyt tummahkoa punaista, joka toistuu purity sealeissa ja merkinnöissä. Säistäminen ja taisteluvauriot tekevät mukavan realistisen lisän koko pakettiin. Näissä figuissa on pientä konversiota, joka erottaa ne ihan perusmariinista. Aseissa on esimerkiksi vaimentimet ja backpack on itse asiassa Elysian Drop Trooppien Grav Chute.
Kuten jo mainitsin, minulla oli aika vahva visio Mentoreista johtamassa kaartin squadeja, joten Scoutit sopivat hyvin tähän tehtävään. Ne eivät ole ylivarusteltuja, vaan aika lailla samoissa varusteissa, kuin kaartin jalkaväkikin, kun taas Power armour Mariini ei sopisi tyylinsä vuoksi ja sehän olisi demoralisoivaa, jos ryhmänjohtajalla olisi huippuhieno haarniska ja mosureilla vain luotiliivi!
Niinpä maalasin viiden miehen Scout -tiimin, joka voi toimia joko itsenäisenä tai Mariinit voi sijoittaa Elysian squadeihin kersanteiksi, oppimaan ja opettamaan. Tässä ryhmässä on kevyttä konvertointia, sillä olen käyttänyt osia Catachan command setistä ja Elysian Drop trooppien kamoja scouttien varusteluun. Lisäksi korvasin Scouttien heavy boltterin Kromlechin Assault cannon mallilla. Fluffin mukaanhan Mentorit kokeilevat erilaisia aseita kentällä, ja näillä on testissä ”MaPAC Mk1, (Man Portable Assault Cannon)”. Näiden kaverien ajoneuvovalinta oli itsestään selvä, Landspeeder Storm. Suunnitteilla on maalata Scout Squadista myös mounted versio, jossa kaverit ovat Stormin kyydissä ja siihen tulee sama MaPAC Mk1.
Maalauksessa pysyttelin Elysialaisten väreissä, mutta Scoutit komeilevat Desert Tigerstripe maastopuvussa ja panssaroinnissa on sama väri, kuin Elysialaisten panssarilevyissä. Näinollen ja tarvittaessa Scoutit sulautuvat hyvin johtamiinsa IG ryhmiin. Ovat tosin hieman isompia kavereita!
Viimeisin lisäys armeijaan olivat Anvil Industryn taktiset ja upeat Mariinifigut. Puhdistuksen jälkeen pohjamaalasin figut mattamustalla sprayllä. Perusväriksi valitsin keltaisen hiekan, Vallejon Yellow Sandin (joka on aika lähellä GW:n Iyanden Darksunia). Tämän jälkeen seurasi pesu Seraphim Sepialla, ja sen kuivuttua kuivaharjaus Yellow sandillä, niin että pesu jää painanteisiin ja niveliin varjostukseksi. Sen jälkeen maalasin aseiden rungot Gretchin Greenillä ja varusteet Vallejon Tan Earth sävyllä. Kypärien ja yönäkölaitteiden ja tähtäimien linssit saivat tumman punaisen sävyn. Kun perusvärit olivat kuivuneet, pesin koko figun jälleen ohennetulla Sepialla ja annoin jälleen kuivua.
Homman olisi voinut jättää jo tähän, figut olivat jo ihan mukavan näköisiä ja hyvää pelipöytäkamaa, mutta halusin näihin operaattoreihin pitkän taistelukentällä olon tuntua, eli kuluneisuutta ja likaantuneisuutta. Tämä mielenkiintoisin maalausvaihe alkoi haarniskan "chippaamisella" minkä tein blisterisienellä, jonka revin kolmioksi ja koversin kolmion kärjen reunan suunnilleen samaan kaarevuuteen kuin Mariinien olkapanssari. Näin sain vauriot "töpöteltyä" hallitusti ahtaisiinkin kohtiin. Figuissa oli jo valmiiksi skulptattuna taisteluvaurioita, joihin tein myös chippausta. Chippauksen jälkeen kävin kuluneet kulmat ja reunat läpi metallinvärillä jolloin sain lisää kuluneisuutta näkyviin. Samalla maalasin aseiden metalliosat. Sitten lisäsin hiekkapölyn Tamiyan weatherin powder setistä, josta on muuten tullut yksi perusvälineistäni, kun haen figuihin ns. fotorealismia. Sinetöin koko paketin Army Painterin Anti Shine lakalla ja annoin viimeisen silauksen maalaamalla linsseihin kiiltoa kirkkaalla lakalla.
Ei ehkä ihan normaali tapa maalata 40K mariineja, mutta tavoitin juuri sen lookin mitä hain, eli hieman realistisemman, nykysotilaita muistuttavan fiiliksen!
Mentor DEVGRU -joukot naamioituvat vuorenseinämään odottaessaan kuljetusajoneuvojen saapumista. |
No comments:
Post a Comment