April 17, 2013

The sharpest fangs

Maalauskilpailut ja erilaiset mallaushaasteet ovat monille yksi harrastuksen vetävimmistä piirteistä ja niitä voi pitää myös mainiona motivaattorina armeijan viimeistelyyn. Siinä missä pelifiguja tulee usein maalattua liukuhihnalta, on silloin tällöin tosi virkistävä kokemus paneutua tarkemmin johonkin tiettyyn sankariin tai yksikköön. Tänä vuonna Olli lähetettiin edustamaan War Headia Games Workshop Helsingin järjestämässä Fang-maalauskilpailussa, joka on maailmanlaajuisesti hobby centereissä pidettävä pienois-Golden Demon monine kategorioineen ja palkintopokaaleineen.

Ollin tavoitehorisontissa siinsi Armies on Parade -kategorian voitto, mutta kaveri maalasi entryt myös moniin muihin kisaluokkiin. Tavoitteeseen päästiin, sillä kotiin tuotiin lauantaina päättyneestä skabasta 40k single miniature, Hobbit single miniature sekä Armies on Parade -kategorioiden voitot! Isot onnittelut Frontside-Ollille hienosta suorituksesta!

Tulosten julkistamisen alla kävin itsekin fiilistelemässä ja tarkastelemassa kilpailutöitä livenä. Ihan ensimmäisenä jo pelkkä töiden määrä teki suuren vaikutuksen; joka kategoriaan oli monta hienoa työtä ja suosituimpiin jopa tusinan verran makeita entryja. Ropeconin kuuluisa maalauskilpailu on viime vuosina taistellut melko vähäisen osallistujamäärän kanssa ja pisti miettimään, olisiko Games Workshopin kilpailu vain paremmin markkinoitu. Ehkä GW:n skaba on keskivertoharrastajalle vähän helpommin lähestyttävä, kuin Conin ehkä vähän pro-meiningiksi profiloitunut perinteinen maalauskilpa. On joka tapauksessa tosi siistiä nähdä Suomessa kunnollisia, laajamittaisia ja hyvin organisoituja harrastustapahtumia myös maalausskabojen kohderyhmälle!

Games Workshop Helsingin henkilökunta suhtautui tosi ystävällisesti meidän pyyntöön ottaa hiukan kuvia kilpailutöistä pientä artikkelia varten ja saimme jopa poimia varovasti figuja vitriineistä kuvattavaksi. Koska henkilökunta näytti ottavan studiotyyliset valokuvat kilpailutöistä valkoista paperia vasten, päätettiin me napata "fiilistelykuvat" figuista maastoissa. Ohessa siis pari poimintaa Fang 2013:n tasokkaasta sadosta! GW:n kuvia voi selata näiden Facebookissa. Kiitokset myymälän henkilökunnalle!

Ollin Armies on Parade -awardilla palkitut Pre-Heresy World Eaterit! Fangissa oli tänä vuonna mukana myös monia tuttuja ja kilpailutöitä olivatkin toimittaneet paikalle muiden muassa Jamo Siitonen, Ilmar Metsalo ja kokonaiskilpailun voiton vienyt Ville Rantalainen. Villen Arrowhead-artikkelissakin esiintyvät Avatar ja Falcon voittivat kukin oman kategoriansa. Isot onnittelut kilpailumenestyksestä!

Siistinä elementtinä Ollin display basessa jatkuivat figujen alustoihin modellatut piikkilangat.

Forge Worldin Pre Heresy -osista tehtyjä Marinejoukkoja johti tietysti Primarch-Progenitor Angron.

Armeijan jokainen jalkaväkifigu on scratchbuildailtu uusista ja vanhoista osista ja useat on posetettu uudelleen dynaamisempiin taisteluasentoihin.

Raskaasta tulivoimasta vastaavat Devastatorit ja Contemptor Dreadnoughtit.

Industrial-teemainen kultistijoukkio oli kova haastaja Armies on Parade -skabassa.

Armeijan centerpiece-figuna oli vaikuttava demoniprinssi.

Myös petturikaartilaisissa oli käytetty huippumakeita Forgen osia.

Lipunkantaja kannusti taistelutovereitaan voittoon.

Myös armeijan display-alusta oli rakenneltu Forge Worldin tuotteista.

Plasmahehku. Mulla harmitti vähän, että armeijan baset eivät sopineet yhdenmukaisesti display-alustaan, mutta ne olivat tunnelmaltaan ja värimaailmaltaan kuitenkin tosi samanlaiset ja tuli kyllä fiilis, että hiekkainen maa kompleksin ulkopuolella näyttäisi juuri tältä.

Display-pöytään oli vedetty sähköt ja pienet ledilamput. Mahtava panostus!

Myös viime hetken ilmoittautuja oli kaartiteemainen. Villin väriseen Imperial Guard -entryyn kuului jalkaväkeä ja muutama ajoneuvovahvistus.

Armeijan display-alusta oli kuulemma väsätty deadline-päivän aamuna, mikä on jo sinänsä hatunnoston arvoinen askartelusuoritus!

Leman Russ Executioneria peittivät naamioverkot.























Ollin voitokas kilpailutyö 40k single -kategoriaan oli kuuluisa (jopa pahamaineinen) inkvisiittorilordi Torquemada Coteaz. Olli toteutti figun Non metallic metal -tekniikalla.

Jamon siisti ja yleislookiltaan erityisen realistinen Raven Guard -kapteeni Korvydae.

Smoothilla verienkelisankarilla oli myös tyylikäs kallioalusta.

Ultramariinien terminaattorikappalainen.

Piristävän erilainen ja upeasti maalattu Slaaneshin Beast Noise Marine.

Thousand Sons kulttiterminaattori.

Vaikuttava kaaoslordi 40k:n Dark Vengeance -aloitusboksista.

Kaaoksen tykkimiehessä oli aika vahvoja Mikael Silvanto- ja John Blanche -viboja. Olisikohan inspistä haettu viime kuukausien White Dwarf -artikkeleista...

Isompien figujen katerogiassa värikäs ja dynaaminen Wraithlord kiinnitti viikatteineen ensimmäisenä huomion.

Dakkajetin Freehandit olivat ihan omaa luokkaansa.

Eldar-edustus jatkui lentokoneen muodossa.

Tzeentch-henkinen Helbrute-Dreadnought.

Tyylikäs ja tunnelmallinen IG-vaunu oli yksi mun suosikkifiguista skabassa. Jonain päivänä vielä päästään sen Catachan-pelipöydän rakentamisen kimppuun...

Word Bearers Maulerfiend.
Avoimen kategorian kilpailutyöt pyörivät vitriinihyllyllä, mutta koetin napata niistäkin lasin läpi vauhdista jonkinlaiset kuvat. Pirteä Autarch-konffi taisi kuulua samaan Craftworldiin niittäjä-Wraithlordin kanssa.

Limited Edition -inkkari Lorr punaisten lyhtyjen katukivetyksellä.

Uunituore Tau Empiren Cadre Fireblade. Pääswappi lisää napin sotilaallista karismaa entisestään!

Loistava Wolf Scout -tarkka-ampuja oli yksi skaban monista valopilkuista.

Sniperiin oli kiinnitetty kaiken varalta myös Combi-Melta.

Kipeän terminaattorilordin habituksesta tuli hiukan mieleen Fantasy Battle Beastmenien Doombull.

Elokuvamaisessa dioramassa oli erinomainen idea ja tunnelma. Tämäntyylisiä "visioonääritöitä" katselee mielellään ja ne erottuvat kyllä aina joukosta. Kysyä toki sopii, että mitä nappeja korpraali on vetänyt, että on riittänyt kanttia lähteä puukkohippasille Hormagauntien kanssa...

Ollin kilpailutyö 40k:n yksikkökategoriaan oli Imperial Fist Combat Squad. Tämäkin Pre Heresy -teemainen yksikkö taitaa paisua pian armeijaksi asti...

Mieletön NMM-tekniikoin toteutettu Chaos Space Marines Chosen -ryhmä.

Yksityiskohtien määrä on huomattava ja maalauksella on onnistuttu poimimaan kaikki esiin luisumatta kuitenkaan sekaiseen tai epäselvään lookkiin.

Klassiseen tyyliin maalattuja Blood Claw -mopoilijoita johti Wolf Priest.

Uskomaton Noise Marine -ryhmä.

Vision, tyylin ja tekniikan taidonnäyte.

Konvertoiduissa Scouteissa oli siistejä ideoita ja alustoihin oli mahdutettu erilaisia maastoelementtejä kertomaan tarinaa suojautuvista tarkka-ampujista.

Ilmar Metsalon vaikuttavassa Middenheim-rykmentissä oli useita hauskoja ja silmäänpistäviä unit fillereita.

Armeijan teemana on kaaoksen turpaanveto ja Marauder oli pantu häkkiin.

Pohjoisen provinssin rykmentteihin kuuluu myös lojaaleja susieläimiä.

Pakanajumalia palvovien murhaajien patsaat revitään maantasalle. Kunniaa keisarille!

Talvista teemaa jatkoivat myös luultavasti Demigryph-ritarien säännöillä toimivat leijonaratsuväen veteraanit.

Lipuissa oli hienot freehand-kuviot.

Monet ryhmistä ja yksittäisfiguista saivat pohtimaan, onkohan näitä jossakin kokonainen armeija?

Huisaan Skullcrusher-rykmenttiin oli maalattu myös toinen rivistö juggernautteja. Laavabaset toimivat hienosti ja näihinkin figuihin oli sovellettu sarjakuvamaisella tavalla vaikuttavaa NMM-tekniikkaa. Yksiköstä tuli heti mieleen Vincent Hudonin maailmankuulu Magmatrax.

Vuoden 2013 Fang-skaba oli jo sivustakatsojalle vaikuttava kokemus, ensi vuonna pitää varmaan ottaa itsekin osaa! Iso käsi tämän vuoden osallistujille ja kepeitä siveltimenvetoja inspiroivien projektien parissa myös tulevaisuudessa!










1 comment:

  1. Messevä rapsa kovatasoisesta kisasta! Mukava myös nähdä GW:n facebook-sivuja kattavampi käsittely, kun top 3 -töiden ulkopuolellekin riitti todella hienoa jälkeä.

    ReplyDelete