Olipahan sodat! Viikonloppuna vietiin läpi yksi War Headin järkkärihistorian makeimpia tapahtumia, joka oli paitsi tiiviin kilpailullinen, myös erinomaisen lämminhenkinen ja toverillinen. Hammerhead: The Triad oli organisaattorien näkövinkkelistä erittäin onnistunut kompetitiivinen turnaustapahtuma, sillä vaikka voitosta pelattiin tosissaan, oli koko osallistujakunta kuin tiivis kaveriporukka, jossa kaikkien onnistumisille hurrattiin, mutta kenenkään epäonnesta ei naljailtu. Myös pudotuspelit sujuivat kovista panoksista huolimatta asiallisessa ja urheilijamaisessa hengessä, eivätkä yhdenkään soturin herrasmieskiikarit menneet huuruun palkintojenjanosta.
Rankat panokset vaativat myös hyvät puitteet. Tämänkertaiseen Hammerheadiin tuli kaksikymmentä pelaajaa, mikä tarkoitti kymmenen kentän kattamista maastoin. Tapahtumapaikaksi valitsimme tutun ja turvallisen War Head Fight Clubin Poromagian myymälässä, sillä sen muuttaminen turnaustantereeksi sujui tuttuun ja turvalliseen tyyliin ja maastoihin liittyvä kuljetuslogistiikka jäi minimiin. Koska halusimme tarjota pelaajille laadukkaita, monipuolisia ja haastavia taistelukenttiä, noudimme Lauttasaaren Nopat & Taktiikka -kerholta lainaksi kerroksellisia raunioita, jotta niitä riittäisi useimmille pöydille. Muuten maastoissa vaihtelivat eri kokoiset Impassable terrainit, metsät, LOS:a blockaavat area terrainit sekä erikoisemmat maastoelementit, kuten kraaterit ja aidat. Pudotuspeleissä lisäsimme kärkikenttien maastotiheyttä hiukan ja karsimme niistä kaikki vähän eksoottisemmat maastonkappaleet pelaamisen helpottamiseksi.
Pelaajat palauttivat turnaukseen listat etukäteen, jotta niitä saatettiin metailla ennen turnausta ja kapteeni Lehtiö sai myös tehtyä aiheesta pienen analyysin. Sotavasara.netin seurantatopicissa pidimme myös yleisövisan turnauksen voittajasta, mikä keräsikin aika hyvän osanoton! Skaban arvonta suoritetaan, kunhan palkinnot saapuvat postiteitse War Headin päämajaan. Turnausjärjestelyjen viimeistelyihin kuului myös armeijalistojen printtaus, sillä nähdäksemme on hyvää "asiakaspalvelua" järkkärin suunnasta tarjota siististi printatut listat pelaajien tarpeisiin.
Turnaus alkoi heti aamutuimaan kahdeksan jälkeen, mikä oli varmasti haastava olosuhde jo monille! Triadin ensimmäinen päivä taisteltiin kiivaasti kärkisijoituksista, sillä vain TOP8 jatkaisi toisen päivän piinaavan jännittäviin single elimination -pudotuspeleihin. Lopuksi yksi seisoisi voittajana ja lunastaisi kahdensadan euron arvosta vapaavalintaisia tuotepalkintoja ja Hammerhead-Sotajumalan tittelin. Ensimmäisen päivän taistelut sujuivat hyvässä ilmapiirissä, vaikkakin karvaita pettymyksiä koettiin jo ensimmäisillä kierroksilla kovien pelimiehien kaataessa toistensa jatkoonpääsyhaaveita.
Peleillä oli myös seuraajia, sillä paikalle saapui useita harrastajia fiilistelemään turnaustunnelmaa, minkä lisäksi ykköspöydän taisteluista lähetettiin Aleksin englanniksi selostamaa Live Streamia Poromagian Twitch-kanavalle. Turnausklipit on tallennettu, joten niitä voi halutessaan pälyillä myös jälkikäteen.
Lopulta kuumottavan välifinaalin jälkeen TOP8 oli selvillä ja siirryttiin lauantai-illan palkintojenjakotilaisuuteen.
Hammerhead: The Triad, ensimmäisen pelipäivän tulokset
1. Emppu Niemi, Farsight Enclaves + Eldar 44
2. Jouni Haavisto, Sororitas + Astra Militarum + Inquisition 43
3. Eetu Peltola, Eldar + Dark Eldar 42
4. Jukka Halme, Space Marines + Astra Militarum + Inquisition 42
5. Otto-Ville Virkkunen, Farsight Enclaves + Tau Empire 42
6. Jesse Nurminen, Chaos Daemons 39
7. Pekka Koskivirta, Chaos Daemons + Chaos Space Marines 36
8. Aleksi Meuronen, Tau Empire + Eldar 35
9. J-P Kumpulainen, White Scars + Imperial Fists + Inquisition 31
10. Antti Natunen, Space Marines + Tau Empire 30
11. Joonas Neva, Eldar + Dark Eldar 28
12. Harri Hokkanen, Dark Angels + Astra Militarum + Inquisition 27
13. Miika Kalliokari, Eldar + Dark Eldar 26
14. Pauli Hulkkonen, Astra Militarum + Inquisition 24
15. Antti Ramstadius, Chaos Daemons + Chaos Space Marines 23
16. Johannes Volmanen, Tyranids 23
17. Roni Landgrén, Necrons 15
18. Jarkko Kallio, Space Marines + Blood Angels 15
19. Oskari Holm, Space Marines + Tau Empire 15
20. Tuomas Hänninen, Tyranids 0
TOP8 yhteiskuvassa ennen pudotuspelien alkua. Tästä lähtee... |
Kun lauantain hulabaloo oli ohi, tiivistettiin pelitilaa neljäksi taistelukentäksi ja salin toiselle puolelle rakennettiin L:n muotoinen jättipöytä sunnuntain Mega Battlea varten. Kyseinen suurtaistelu oli ylimääräinen ohjelmanumero turnauksesta eliminoituneille pelaajille, joiden pelit päättyivät lauantain tai sunnuntain pudotuspelien aikana. Skenaariona oli "Tuhon tienhaara", jonka War Headin Apocalypse-veteraani Juha oli kokannut kasaan side eventiksi. Kellon lyödessä 08:30 oli kuitenkin aika laittaa turnauksen neljännesfinaalit käyntiin!
Turnauksen kulku noudatti jälkikäteen tarkasteltuna aikamoisen tuhkimotarinan kaavaa. Noppakerhon ylläpitämän Suomen 40K-rankingin kärjen haltuun ottanut Aleksi Meuronen pelasi ensimmäisen pelinsä ykköspöydällä stream-kameran alla ETC-joukkueen Eldar-pelaaja Eetu Peltolaa vastaan ja hävisi murskaavin luvuin. Viiksivallun taistelutahto oli horjua, sillä nollat ekasta matsista tietäisi heikkoja mahdollisuuksia jatkoon pääsyyn. Kannustin kuitenkin Allua ottamaan massacret kahdesta seuraavasta pelistä jolloin tsäänssi vielä olisi, ja kaverihan teki työtä käskettyä...
Lauantain päätteeksi TOP8:a muodostettaessa kävi ilmi, että Aleksi oli kuin olikin selviytynyt "viiksenmitalla" pudotuspeleihin! Taival kohti finaalia ei kuitenkaan ollut helppo. Neljännesfinaaleissa Empun aggressiivisesti deployannut ja aloituksen seizennyt armeija otti yliotteen matsista aikaisessa vaiheessa. Aleksi kuitenkin piti pintansa suojellen resurssejaan ja keskittyen pelaamaan tehtävää. Tarkka peluu kääntyikin lopulta Allun eduksi ja tasoittava vuoro osoittautui jälleen First Bloodia tärkeämmäksi voittokeinoksi.
Allun tie kävi semifinaaleihin Otto-Ville Virkkusta vastaan, joka oli juuri selviytynyt lähes viiden tunnin maratoonimatsista Jukka Halmeen kanssa. Tällä kertaa Aleksi otti ekan vuoron ja lähti hakemaan First Bloodia aggressiivisesti OVV:n Sky Raysta, mikä parantaisi myös Allun Wraithknightin eliniänodotusta. Tuloksena koko armeijan ampumiselle oli kuitenkin Crew Stunned, pari Hull pointia ja woundi omaan Riptideen. OVV:n O'Vesa-starin tulitehokkuus taas oli häijyä ja myös tässä matsissa Aleksin figut alkoivat lähteä pöydältä vastapelaajaa nopeammin. Allun onnistui kuitenkin suojella Scoring unitejaan kalvaavasta epäonnesta huolimatta (Jetbiket esimerkiksi feilasivat dangerous terrainista casualtyn otettuaan moraalinsa ja fleeasivat avoimelle ammuttaviksi) eikä Otto-Villen armeija pushannut kohti Allun pehmennyttä kotipesää tarpeeksi innokkaasti tavoitellakseen pisteitä. Tiivistetyllä kierrosajalla pelattu peli päättyi lopulta vitosvuorolle Allun eduksi Kill Pointeilla tämän siivottua OVV:n heikot Troopit ja ajoneuvot laudalta.
Jäljellä oli finaalimatsi. Koko ottelun teema oli kuin Rocky-leffasta, sillä vastustajana ykköspöydällä kameran alla oli jälleen Eetu Peltola, kenraali, joka oli päihittänyt Allun 20-0 ensimmäisellä kierroksella. Matsista lähdettiin siis hakemaan revanssia pahamaineisen tehokasta Seer Councilia vastaan. Eetu onnistui saamaan Fortunen ja hyvät Warlock-voimat ja tämän oli otettava aloitus Dawn of War -deplossa saadakseen powerit päälle. Allun ensimmäisen vuoron tulitus lähelle boostanneeseen kansliaan oli tehokasta ja vaihtoon meni kolme Warlockia. Tau-pelaaja kuitenkin kämmäsi Commanderin sijoittelun ja Eetu rokotti virheestä oitis First Bloodin arvoisella Wraithknight-laukauksella. Kanslia pääsi pian mellastamaan Allun linjoissa ja Wraithknightin, Farseerin ja parin Riptiden kaaduttua tilanne alkoi näyttää synkältä Aleksille. Tiivistunnelmaista ottelua oli kerääntynyt seuraamaan koko joukko turnauspelaajia ja hangaroundeja ja useimmat kelailivat jo pelin olevan paketissa.
Aleksi kuitenkin jatkoi turnauksen teemaansa, matsien pelaamista toiveikkaasti loppuun saakka. Viimeisillä vuoroilla tämä huomasi Eetun Scoring unitien olevan edelleen Wave Serpenteissä ja omien Krootiensa saapuvan laidoilta sisään objektiiveille. Tässä oli ryöstömahdollisuus. Eetun vitosvuoron tulituksesta jäi kuin jäikin kaukaiselle nurkkaobjelle pari Krootia, jotka onnistuivat moraalitestinsä. Kyseistä objektiivia contestoimaan ylsi vain yksi Dire Avenger, jonka Allun jäljelle jäänyt Riptide siivutti raunion takaa. Aleksin deployment zonen raunion kakkoskerroksessa hikoilleet Broadsidet taas lakaisivat toisen, aukealle tulleen Avenger-jengin. Kaikki jäi Riptiden kontestointiloikan varaan, hypyksi tarvittiin yli neljä ja pelin tuli loppua vitoselle. Allu heitti vitosen ja hyppy kantoi.
Turnauksen järkkärinä ja päätuomarina Random game length -nopan heitto jäi mun harteille, mikä oli kova vastuu, sillä silmäluku määrittäisi kumman pelaajan voittoa juhlittaisiin hetki myöhemmin. Heitin sinisen kuusitahoisen kierimään tarjottimelle Stream-kameran eteen ja se pysähtyi lopulta kakkoseksi. Aleksi Meuronen oli noussut voittajaksi!
Allun kovaksikeitetty armeija sisältää neljä Monstrous Creaturea ja koko joukon kauniisti maalattuja tulitukiyksiköitä. |
Listan scoring on kevyissä, mutta mobiileissa kantimissa Jetbikejen, Kroot Carnivorejen ja Wave Serpentillä matkustavien Dire Avengerien muodossa. |
Yleinen turnaustunnelma oli mainio ja positiivinen fiilis kävi mielestäni hyvin ilmi myös Live Streamista! |
Jarkko Kallion huisa Rhino Rush -kokoonpano oli monien listasuosikki! Ensimmäisellä kierroksella se huristeli varsin hyvällä menestyksellä Oskari Holmin Marineiden ylitse. |
Empun maalauspalkinnon voittaneet Farsight-joukot suoriutuivat hyvin ensimmäisestä päivästä, mutta hyytyivät turnausvoittajaa vastaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. |
Myös Pekka Koskivirran demonit olivat yhdet ennakkosuosikeista. Niiden tie kuitenkin katkesi semifinaaleissa Eetu Peltolaa vastaan tiukan ottelun päätteeksi. |
Streamikielenä toimi englanti, sillä halusimme videoiden olevan myös ulkomaisten tuttujemme ja muiden maiden ETC-aktiivien katsottavissa. Lisäksi kun englanti taittuu Akulta hyvin ja useimmat suomalaisetkin ymmärtävät sitä, ei hommassa ollut juuri ongelmia. Pudotuspelien streamia voi katsoa myös jälkikäteen täältä, itse ottelu alkaa noin kymmenen minuutin kohdalla. |
Käytimme streamiin kolmea kameraa, josta yksi näytti ykköspöytää ilmakuvaperspektiivistä, yksi yleiskuvaa pelitilasta ja yksi Akua itseään selostustilanteissa. |
Selostaja saattoi tsiikata toimitsijapöydän takaa matsien kulkua ja näki koko ajan näytöllä ykköspöydän kameralle tallentuvat tapahtumat. |
Pekan kätsä taulukko Demonien giftien ja psychic powerien merkkausta varten. |
Hammerhead: The Triad lopputulokset
1. Aleksi Meuronen, Tau Empire + Eldar
2. Eetu Peltola, Eldar + Dark Eldar
3-4. Otto-Ville Virkkunen, Farsight Enclaves + Tau Empire
3-4. Pekka Koskivirta, Daemons + Chaos Space Marines
5-8. Emppu Niemi, Farsight Enclaves + Eldar
5-8. Jukka Halme, Space Marines + Astra Militarum + Inquisition
5-8. Jouni Haavisto, Adepta Sororitas + Astra Militarum + Inqusition
5-8. Jesse Nurminen, Chaos Daemons
___________________________________________________
9. J-P Kumpulainen, White Scars + Imperial Fists + Inquisition
10. Antti Natunen, Space Marines + Tau Empire
11. Joonas Neva, Eldar + Dark Eldar
12. Harri Hokkanen, Dark Angels + Astra Militarum + Inquisition
13. Miika Kalliokari, Eldar + Dark Eldar
14. Pauli Hulkkonen, Astra Militarum + Inquisition
15. Antti Ramstadius, Chaos Daemons + Chaos Space Marines
16. Johannes Volmanen, Tyranids
17. Roni Landgrén, Necrons
18. Jarkko Kallio, Space Marines + Blood Angels
19. Oskari Holm, Space Marines + Tau Empire
20. Tuomas Hänninen, Tyranids
No comments:
Post a Comment