February 3, 2015

White Powah!














Viime sunnuntaina kaksi raudanlujaa Allianssia kokosi rivinsä War Head Fight Clubilla ja kävi taistoon kolmen kierroksen säälimättömässä 40K-turnauksessa! Hammerhead: Alliances 2 oli turnauksiemme ensimmäinen "jatko-osa" ja se seurasi viime vuodelta tuttua tiimiformaattia yksilöllisillä teemaskenaariopöydillä. Tuolloin paljon positiivista palautetta kerännyttä turnauspakettia oli nyt päivitetty seiskaedikan mausteseoksella ja kasaan saatiin entistä monipuolisempi ja haastavampi pelimiljöö!

Fluffiturnauksessa pelaajia pyydettiin tuomaan mukanaan teemanmukaisia armeijalistoja ja skenaariot olivat kaikki customoituja. Erilaisilla taistelukentillä sotien pelaajien tuli kerätä pisteitä oman Allianssinsa pistepottiin. Lisäksi näiden oli myös mahdollista jeesata muilla kentillä mitteleviä taistelutovereitaan; suorittamalla erilaisia haasteita tai ottamalla haltuun tiettyjä objektiiveja aukesi pelaajan koko Allianssin käyttöön hyödyllisiä bonuksia. Hyvät suoritukset palkittiin fanfaareilla ja kaikilta pöydiltä kantautuvilla hurraa-huudoilla!

Ensimmäinen pelikierros myös paritettiin Allianssien komendanttien toimesta European Team Championships -kisoista tutun esimerkin mukaan. Musta Allianssi sai huomattavan edun taitavan nokkamiehensä Jouni Haaviston parituskykyjen ansiosta ja kiri pitkän pistekaulan ensimmäisen kierroksen peleissä. Valkoisen jengin komendantti Aleksi Meuronen on kuitenkin tuttu kyvystään vääntäytyä sillasta takaisin peliin ja näin kävi tälläkin kertaa; kirkkaampi koalitio kiri ensin rinnalle ja lopulta ohi synkän kilpakumppaninsa. Valkoinen Allianssi uusi siis viime vuoden voittonsa ja jäädytti lippunsa taas vuodeksi Fight Clubin sisustukseen!

Kun pelaajat olivat paikalla, alkubriiffi oli pidetty ja Allianssit muodostettu, kävivät komendantit joukkonsa takanaan parituspöydän ääreen. Näillä oli hetki aikaa tutkia joukkueensa armeijalistoja, jonka jälkeen heitettin noppaa aloittajasta. Tällöin aloitusvuoron saanut asetti eteen yhden pelaajistaan ja vastapuolen komendantin tuli valita sille omista miehistään vastapelaaja. Tämän jälkeen oli toisen komendantin vuoro valita eteenlaitettava armeija, ja vastavuoroisesti toinen pääsi vastaamaan haasteeseen.

Prosessin havainnollistamaksi käytettiin parituskortteja, joissa luki pelaajan nimi ja tämän käyttämä armeija. Paritus on taktista touhua, jossa on kyettävä hahmottamaan eri listojen potentiaaleja muita armeijatyyppejä vastaan ja huomioitava myös pelaajan kyvyt hankkia pisteitä hankalistakin matchupeista.

Sitten oli aika kääntää lippa niskaan ja käydä taisteluun! Kymmenen eri teemaskenaarioin varustetua pöytää palvelivat sotatantereina ja pelaajien tuli ensiksi lukea kaikille pöydille jaettu skenaariokyltti tarkkaavaisesti. Jouni Haaviston örkit kohtasivat Riku Saressalon Space Marinet salamurhauskentällä, joka alkoi klassisella gladiaattoritaistelulla armeijan esitaistelijoiden välillä. Tällä kertaa Void Hunterien Chapter Master oli Ghazghkull Thrakaa kovempi luu.

Seppo Kallströmin kimaltelevat Tyranidit pelasivat ekan kiekan Joonas Heinon teemanmukaisia Black Templareita vastaan. Nelospöydällä haastetehtävän (pelaa kolme Maelstrom-korttia omalla vuorolla, tee kolme Kill Pointia player turnin aikana, suorita Domination-kortti tai voita challenge) suorittamisesta pelaajan kunniaksi soitettiin kaiuttimista fanfaari ja valot sammuivat koko pelitilasta hetkeksi onnistumisen merkiksi. Kaikki onnistuneen pelaajan Allianssissa saivat tällöin välittömästi discardata yhden Tactical Objective -kortin ja vetää oitis korvaavan lapun Maelstrom-pakastaan. Suoriutuminen oli tärkeää, sillä tällä tavoin pelaajan oli mahdollista jeesata kiperissä tilanteissa olevia tovereitaan esimerkiksi Deadlock-tehtävissä.

Ykkös- ja kakkospöydällä taistelevien taas oli mahdollista ottaa haltuun pöydän keskellä oleva kriittinen maastonkappale, jolloin nämä saivat nostaa seinälle oman Allianssinsa lipun. Kun oman Allianssin lippu oli salossa, saivat pelaajat pöydästä riippuvan bonuksen; joko re-rollit reserveihin tai D3/D6-heittoon määritettäessä Tactical Objectiveista saatavia Victory Pointeja. Lisäksi "kärkipöytien" pelaajien piti tietysti pelata sitä omaa peliään ja koettaa voittaa taistelusta pisteet tiimilleen!

Myös kaikki muut tehtävät olivat teemoitettuja; oli heimosotaa, asemasotaa, taisteluinsinöörien kaivaustehtävien suojaamista, kaupunkitaistelua, aarteenmetsästystä ja salamurhailua.

Teimme Cityfight-pöydälle varta vasten pari uutta katedraalirauniota, jotka blokkaavat herkemmin line of sightia maajoukkoihin. Peli pelattiin käyttäen pelaajien Tactical Objective -pakkojen sijasta uusia Cities of Death -objektiivikortteja. Turnauspäivän aamuna tuli yksi arvaamaton peruutuspaikka, joten toimitsijatehtävissä ollut Olli pelasi ensimmäisen kierroksen Valkoisen Allianssin riveissä.

Kakkos- ja kolmoskierrokselle saatiin kuitenkin hälytettyä Blood Angel -kenraali Aapo Tommila varapelaajan tehtäviin.

Topi Valtosen Astra Militarum koettaa hallita Tuomas Hännisen örkkien päällekarkausta talvisella kärkipöydällä. Musta lippu liehuu salossa Topin takana, Tuomas näyttää olevan niskan päällä...

Roni Landgrén oli tullut nauttimaan Mindshackle Scarabeista viimeistä kertaa ennen Necron-kirjan uusiutumista. Ekalla kierroksella tämä joutui mirror matchiin Eetu Torikan Necroneita vastaan asemasodassa, jossa molemmille pelaajille jaettiin ylimääräinen Bastion, jotka olivat myös tehtävän pääasialliset objektiivit. Ehjänä niistä sai tietysti vähän enemmän pisteitä, kuin hiiltyneinä raunioina...

Ronin "necronoidut" Tau-liittolaiset ovat hauskoja ja on kiva nähdä jengin näkevän vähän vaivaa liittolaisosastojensa eteen sen sijaan, että tarvittavat figut vain lainataan kaverin armeijasta. Ronin konversiot olivat ehdolla Best Army -awardin saajaksi jo viime vuoden Nopat & Taktiikka Talvisodassa ja tällä kertaa päätimme palkita hyvähenkisen kenraalin armeijapalkinnolla yhtenäisestä ja temaattisesta kokonaisuudesta.

Necroneita pelasi turnauksessa myös Mika Toivonoja, jonka jäänsiniset Necronit pelasivat ottelut Deathwatchia, Space Wolfeja ja Blood Angeleita vastaan.

Eetu Torikan Command Barge jäi savannipöydällä J-P Kumpulaisen aggressiivisten Blood Ravenien piirittämäksi.

Wraithit ja Scarabit säntäsivät apuun!

Emppu Niemi oli ahkeroinut upean Farsight Enclaves -armeijansa parissa koko turnausta edeltäneen viikon. Yli 40 maalaustunnin aikana oli syntynyt paloautonpunaisia panssariajoneuvoja isommankin Hunter Cadre -parkkipaikan täyttämiseen.

Äärimmäisen mageeta mekanisoitua taisteluosastoa johtivat Aun'Shi ja Commander Farsight. Mukana oli kaksin kappalein myös Piranhoja, Tetroja sekä Sky Ray -ohjusvaunuja ja vaunuosaston päällikkönä toimi tietysti Longstrike!

Fight Club -aktiivi Emppu on tullut tunnetuksi ahkerana maalaajana ja taitavana Tau-kenraalina.

Antti Halonen arvioi asemiensa laatua ennen Deathwatch-armeijansa deployausta.

Aleksi Meuronen toi Grey Knights -vahvisteisen kaartilinjastonsa tueksi vaikuttavat ilmavoimat.

Otto-Ville Virkkunen taas pelasi pelkästään Terminatoreista ja Imperial Assassineista koostuvaa eliittiarmeijaa!

J-P Kumpulaisen nopeat iskujoukot odottavat tilaisuuttaan kukkulan takana.

Tapio Apajalahti oli valjastanut Blood Angelien sankarilliset voimat ja laskenut armeijalistaansa Sanguinorin, Danten, Mephistonin, Corbulon ja Lemarteksen!

Mukana oli myös nimetty Dreadnought Cassor the Damned sekä vähäisempi Terminator Librarian.

Kaverukset Inouj ja shiwan taistelun tuoksinnassa.

Seppo Kallström oli ahkeroinut maaleihin siistin ja monipuolisen Tyranid-armeijan.

Muukalaisotuksien kitiinikuorissa oli käytetty vängällä tavalla kimaltelevaa helmiäisväriä. Mawloc pisti Black Templar -panssarivaunut nurin ekan kierroksen taistelussa.

Kaupunkipöydällä violetit Nidoriinot taas tulivat Otto-Ville Virkkusen terminaattoriarmeijan kukistamaksi.

Yksi pelin highlighteista oli kun Vindicare Assassin ampui taivaalta Hive Cronen!

Topi Valtosen kaartin komento-osat Leman Russien rohkaisevassa varjossa.

Björn Söderström pelasi taas pääasiassa klassisista metallifiguista koostuvaa demoniarmeijaansa. Tällä kertaa liittolaisiksi oli valikoitunut muun muassa Khorne Berzerkereitä ja tietystikin Khorne-merkillisiä Obliteratoreita.

Tuomas Hännisen Bike Boyzit ja Deffkopta-etujoukot.

Jouni Haavisto taas pelasi Harri Hokkaselle vastikään palkkamaalaamaansa örkkiarmeijaa.

Armeijassa oli pääosin vaihtoehtovalmistajien (ainakin Kromlechin) persoonallisia figuja.

Turvonnut Mekboy odottaa bussikyytiä.

Topi Valtosen kaarti puolustaa rakennustyömaata etsiessään kummallisia artifakteja.

J-P Kumpulaisen Corvus Repentia -erikoisjoukot yhyttävät aarrearkun.

Örkkien taistelubussit kisailevat siitä, kumpi mahtuu kaistalle.

Konetuliaseita kotkanpesässä.

War Head -tyyliin jaoimme turnauksessa myös palkinnon asiallisesta asenteesta! Tällä kertaa palkinto meni tyylinmukaisella Black Templar -armeijalla ja herrasmiesmäisellä taisteluhengellä varustautuneelle Joonas Heinolle.

Vankat Crusader Squadit chargasivat Nidien kimppuun Power Maulit heiluen.

Lähitaisteluja käytiin myös demonien ja Renegade Marineiden...

...örkkien ja motoristien...

...sekä Karhuklaanin ja Black Legionin erikoisjoukkojen välillä!

E-J Lehden Raptors Devastatorit tähystävät aavikkokaupunkiin.

Ysi- ja kymppipöydällä Maelstrom-pakat draftattiin TCG-tyyliin. Olimme tehneet kuuden kortin "boostereita", jotka jaettiin pelaajille, nämä valitsivat yhden kuudesta kortista ja passasivat loput viisi vieressä istuvalle. Itselle tulleesta pinosta valittiin taas yksi ja passattiin loput, tätä jatkettiin kunnes pinojen viimeisetkin kortit oli valittu. Sitten pelaajille jaettiin uudet kuuden kortin "boosterit", joista tehtiin taas valintoja yksi kerrallaan ainoastaan kiertosuuntaa muuttaen. Kolmansien pinojen kohdalla toimittiin samaan tapaan kuin ekalla kierroksella. Pelaajien valintojen perusteella syntyneet 18 kortin pakat korvasivat näiden omat Maelstrom-tehtäväpakat turnauksen ysi- ja kymppipöydän tehtävissä ja matsit oli sen ansiosta aika erilaisia. Esimerkiksi objektiivien asettelu voi poiketa aika tavalla, jos tietää, että omassa pakassa ei edes ole "Scoraa objectivet 1 & 2" -kortteja. Myöskin tuhoamiskortteja saattoi optimoida, kun vastapelaajan armeija oli pakanrakennushetkellä jo tiedossa ja kommunikointi draftiringissä sallittua.

Ghazghkull uskaltautuu metsikköön.

Örkki Wiskari sen sijaan ajaa jo mökkitiellä.


Blood Angel -tiedustelijat kuuntelevat seinän läpi, onko rakennuksessa kenties Krootteja.

Lopuksi nähtiin vielä Meurosen Valkyrioiden lento voittoon!

Lopulta oli aika tunnustaa voittajia! Koko valkoiselle Allianssille jaettiin kolmiosainen sivellinsetti, Blood for the Blood God -purkkeja ja viimeisintä White Dwarf -luettavaa. Makeimman armeijan ja asenteen tuoneet taas saivat WD Visions -numerot, vähän lisää blodaa ja Fantasy Flightin uudet 40K-teemaiset noppapussit.

Mustakaan jengi ei jäänyt tyystin palkinnotta, vaan sen jäsenille jaettiin Scho-ka-kola bitzboxit, joihin mahtuu hyvin ylimääräisiä special weapon -osia, kun ottaa eka ne suklaat pois tieltä.

Kiitokset kaikille osallistujille hyvähenkisestä tapahtumasta ja hyvistä otteista fluffiturnauksessamme! Seuraavaksi turnauskiikarit suunnataan kompetitiiviseen kevääseen ja War Headin Triad-kutsuturnaukseen, jonka ensimmäinen Qualifier pelataan jo alle kahden viikon päästä Nopat & Taktiikka Jatkosodassa. Bring it!


2 comments:

  1. Taisin saada salanimen turnauksessa :D. Templareita tosiaan pelasi Joonas Heino ei Jesse Lehto

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näin on, erhe korjattu. :) Kunnia sille, kelle kunnia kuuluu, keep on crusading!

      Delete