March 15, 2015

Slow and purposeful

Figutouhut on tän vuoden puolella olleet vähän tyhjäkäynnillä, vaikka toki mielen päällä kaiken aikaa! Aika on vaan uponnut duunijuttuihin, lyhäriprojektiin, opparin kirjoitteluun ja muihin harrastuksiin. Pelitoiminta ei toki ole seisahtunut Fight Clubin osalta, vaan viikoittaiset peli-illat pyörii edelleen äärimmäisellä intensiteetillä ja ollaan saatu kasaan myös toukokuussa järjestämämme Triad-kutsuturnauksen haastatteluita ja näytösotteluita. Leffamme kuvausviikon jälkeen sain itsekin pitkästä aikaa pelata pari peliä Fight Clubilla, ensin tasapelin Jounin Bully Boyz -runkoisia örkkejä ja sitten pikkuvoiton Empun räväkkää Farsight Enclavesia vastaan.

Helsinkiä on hellinyt nyt pari päivää aika kiva kevätaurinko ja hyvä fiilis on tuonut mukanaan myös runsain mitoin figuinspistä. Maaliskuulle mahtuu vielä pari turnauspäivää ja pitkästä aikaa tuntuisi olevan vähän intoa miettiä listoja ja pelikuvioita myös hiukan kilpailullisemmasta näkövinkkelistä. Perinteinen loistoreissu Turku Fanaticiin alkaa tällä kertaa ensi viikonlopun valmisteluturnauksella Lauttasaaressa, jossa hiotaan yksilötasolla armeijalistoja varsinaista kaksipäiväistä tiimiturnausta varten. Mun armeijavalinta on vielä katkolla, mutta luultavasti se tulee oleen jotain aika tuttua.

Käynnissä on myös kaiken maailman rakenteluja ja maalailuita määränpäänään tänä vuonna etuajassa järjestettävä Ropecon! Perinteenähämme on nyt muutaman vuoden ajan ollut tuoda Coniin ihan uusia teema-armeijakokonaisuuksia ja kevätconikaan ei tee poikkeusta. Vaikka edessä on vielä tuntikausia väsäilyä Frontside-Ollin kanssa, lupaan, että Ropeconiin tullaan taas in full force!

Vaikka nyt ei oikein ole jakaa mitään omia peli- tai projektikuvia, kaivoin War Headin privagroupista vähän work in progress -otoksia todisteeksi siitä, että meininki crew'n sisällä on edelleen voimissaan! Olli on aloitellut Iron Hands -armeijan rakentamista konvertoimalla Centurioneista siedettävämpiä versioita. Mun lähestyminen Sharks Centurioneihin oli tosi samantyylinen; turhat krumeluurit sai lähteä ensimmäisenä.

Ollin työpöydällä on myös vahvistuksia Kaaokselle (kuinkas muuten...). Black Legionin vahvuuteen liittyy pian Essenin pelimessujen tuliaisina mukaan tarttuneita Forge Worldin Kal Vorbak -demonijoukkoja. Oltsun pläninä on käyttää näitä Mutilatoreina tai joskus powerpelatessa Crimson Slaughter Possessedeina. Vaikuttavia hartsifiguja on vähän jatkettu bitseillä ja green stuff -konffeilla ja näistä tulee kyllä sikamakee kokonaisuus maalattuina legioonan mustiin haarniskoihin.

Grand Masterimme Juha on viime aikoina eksynyt historian hämäriin ja tahkoaa tauotta muun muassa SAGAa ja Bolt Actionia Noppakerhon jannujen kanssa. Isoin kampanjakokonaisuus on kuitenkin tainnut olla Crusades-projekti, johon Juha on maalannut osastokaupalla joukkoja niin kristittyjen kuin muslimienkin puolelle. Juhalle figuharrastuskokemukset keskittyy niin vahvasti maalaamiseen, että se on jopa figujen pelikäyttöä olennaisempi osa, mikä näkyy kyllä työtahdissa! Tällä filosofialla kasattu kokoelma on laajuudessa ja fiiliksessä vertaansa vailla ja Juhan käsissä vuoden aikana valmistuvien figujen määrä saa kyllä tällaisen sunnuntaimaalailijan nöyräksi.

Eric on paneutunut vahvasti LotR-tunnelmointiin ja on availlut figuvarastostamme blistereitä toisensa jälkeen maalauspöydälle nostettaviksi. Arnorin ja Rautapihan joukkojen jälkeen vuorossa oli viimeisen liiton ihmisiä ja nyt vastikään mustia Númenorilaisia, joiden tehosteväriksi valikoitui persoonallisesti kultaiset haarniskat. Edulle figujen työstäminen on hyvin pitkälti fiilismaalausta, eikä rakentelut aina tähtää mihinkään tiettyyn kokonaisuuksiin tai armeijalistoihin. Eilen työn alla oli puolipeikkoja, jotka nähdään varmasti täälläkin niiden valmistuttua. Ehkä pidetään jokin LotR-teemaviikko kesän tullessa!

March 8, 2015

Road to Triad: Commander-in-Chief



Miika "Vasara_" Kalliokari kantaa tänä vuonna Suomen Warhammer 40,000 European Team Championships -joukkueen kapteenin natsoja ja tiimivalinnat on juuri lyöty tälle kaudelle lukkoon. Kapteenin rooli on haastava pesti, joka vaatii omistautumista, kommunikointitaitoja ja silloin tällöin myös vahvoja mielipiteitä, mitä tulee ETC-kisojen kokoisen turnauksen sääntöviidakon läpi seulomiseen. Suomen oma "drilling manager" kuitenkin vastaa haasteeseen kahden ETC:n kokemuksella ja sekä pelaajan, että coachin roolit jo kokeneena.

Pelaajana Miika muistetaan varmasti myös Blood Angel -hyppyreppujoukkoja ja panssarivaunumuodostelmia ohjanneena kenraalina, mutta nykyään mies on pyöritellyt enimmäkseen suippokorvapitoisia listoja. Turku Fanatic -voittajan erikoisrepertuaariin ovat kuuluneet erityisesti Dark Eldarit jo vuosien ajan ja Miika on nähty venomspammin, Beast Packin ja nyttemmin tasapainoisempien Kabal-listojen puikoissa niin turnauksissa, kuin Fight Clubissakin. Kapteeni Kalliokarin kohtaavan kenraalin täytyy tuntea Dark Eldar -yksiköt, tai sitten Commorraghin orjakellarit saavat pian täydennystä...

Miten menee? Onko viikot pelkkää listojenviilaamista ja kapteenitehtävien toimittamista?

Kyllähän siihenkin aikaa menee, mutta pitää sitä töissäkin olla normi perhe-elämisen lisäksi, että on edes mahdollista harrastaa pikku-ukkoja. Noin kolme peliä turnausten lisäksi tuntuu olevan kuukausitasolla se, mitä pystyy pelailemaan tällä hetkellä.

Mitä turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä?

Fanaticit ja muut isommat turnaukset, kuten Triad ja Ropecon on tullut kierrettyä Jatkosotaa lukuunottamatta. Aivan kirkkaimpaan kärkeen ei ole rahkeet kuitenkaan riittäneet pariin vuoteen. Myöskin ESC (ETC:n sivutapahtuma European Single Championships) tuli pelattua kesällä, jossa sijoitus osui toiseen neljännekseen. Myös pienempiä turnauksia on tullut kierrettyä. Samoin vähemmän kilpailullisia, joihin on saanut viedä sellaisen listan, jota ei kannata isommissa turnauksissa pelata.

Minkätyylisissä turnauksissa viihdyt parhaiten?

Melkeen kaikissa. Yleensä yritän suhteuttaa listaani ko. turnauksen odotettuun tasoon, jotta en olisi ihan väärän tasoisella listalla hakkaamassa kuutteja. Tällä hetkellä kuitenkin mieluiten pelaisin enemmän kilpailullisia turnauksia.

Mitkä fiilikset jäi mieleen viime vuoden Triadista?

Parannettavaa jäi omalle osalle paljon niin listassa kuin taktiikoissa ja eritoten valmistautumisessa. Noppakaan ei aina suosinut. Erityisesti epäonnistunut 8” charge Wraithknightilla Allun Riptideen edesauttoi mun tappiota siinä pelissä. Tunnelmahan siellä oli katossa, kun loppuun asti hiotut listat pääsi vihdoin tositoimeen.

Minkälaista armeijaa pelasit Triadissa viime vuonna? Olitko tuolloin tyytyväinen armeijalistaan?

Viime keväänä pelasin tupla WK:ta Beast packilla. Silloin oli vielä Farseerit listassa, jotka myöhemmin vaihtuivat Spiritseerehin.

Mitä mieltä olet nykyisestä Dark Eldar codexista ja Haemonculus-supplementista? Jäikö pehmeäkantista kirjaa ikävä?

Uusi kirja on huippu! Selvää yhtä oikeata ratkaisua sieltä ei löydy, vaan mahdollisuuksia on paljon. Kirja ei kuitenkaan ole mikään automaattinen voittonappula, vaan pelatakin pitäis osata. Pehmeäkantisesta kirjasta jäin kaipaamaan oikeastaan vain Vectiä. LoW olisi ollut kiva lisä nykyiseen kirjaan. Muuten vanha kirja oli oikeastaan aika tylsä.

Minkälainen kokoonpano tällä "kaudella" on ollut ensisijaisesti kehitystyön alla?

DE MSU, Eldar tai Haemy Covens allyilla. Listassa ei ole ollut enää mitään deathstariksi kutsuttavaa, mutta silti pari kovaa hammer unitia. Reavereiden paremmuus edelliseen kirjaan verrattuna on ollut todella kiinnostava lisä.



Mitä odotuksia sinulla on tämän vuoden Triadille? Mitä ehdotuksia tekisit sääntöpaketin suhteen?

Tottakai odotuksena on Suomen kovimmat pelaajat ja listat. Nyt jo nähty hypetys on ollut todella hyvä juttu koko kilpailulliselle nelkkariskenelle. Skenupaketilta toivos sellasia missioita kummallekin päivälle, jotka ei suosisi mitään tiettyä listatyyppiä. Nykyisin usein turnauksissa nähtävä Maelstrom+Eternal on ollut todella hyvä lisä kaikkiin turnauksiin.

Aiotko osallistua Triadin Qualifier-turnauksiin?

Kyllähän niitä tullaan kiertämään mahdollisimman monta, jotta paikka Triadiin varmistuisi.

Viime vuonna osallistuit ETC-kisoihin koutsin roolissa. Kuvaile turnausta lyhyesti valmentajan näkökulmasta?

Alkuun kuvittelin, että päivistä olisi tullut pitkiä, kun siellä oli 4,5h kierrokset. Kuitenkaan en edes ehtinyt seurailemaan paljoakaan muiden maiden pelejä, koska Suomenkin matsit olivat jo riittävän mielenkiintoisia. Lisäksi loppukierroksilla tuleva teamwide pushaus/securaus taktikointi on ihan uusi aspekti tavallisiin single-peleihin verrattuna.

Minkälainen kokemus ETC-kipparointi on toistaiseksi ollut? Minkälaisia tavoitteita sinulla on joukkueelle ja minkälaisia otteita toivoisit pelaajilta ennen kisoja?

Mukaavahan hommaa tämä on. Toistaiseksi ei ainakaan ole liikoja työllistänyt. Tavoitteena on tietenkin parantaa rutkasti viime vuoden sijoitusta. Totta kai sitä toivoisi, että kaikki treenaa hulluna, mutta koska tästä ei palkkaa makseta, niin pitää reaalielämän ehdoilla mennä.

Mikä olisi unelma-matchup Triad-finaaliin 2015?

DE vs Necrons voisi olla sopiva mun mielestä. Ainakaan 6+ Wave serpenttiä en haluisi nähdä pöydän toisella laidalla.

Minkä Dark Eldar -spessun ottaisit mukaan purjehdusreissulle?

Ha! Nyt siis puhutaan läpeensä pahoista oman edun tavoittelijoista. Mutta eiköhän piraattien kuningas, Paroni Sathonyx toisi mielenkiintoisia mutkia matkaan.

Road to Triad on War Headin artikkelisarja, joka seuraa kevään kovimpaan kompetitiiviseen nelkkarihaasteeseen valmistautuvia turnauspelaajia. Hammerhead: The Triad 2 pelataan 30.-31. toukokuuta War Head Fight Clubilla.


March 5, 2015

Road to Triad: The Crimson Conqueror




Kenraali nimeltä Emppu Niemi nousi ETC-skeneryhmän tietoisuuteen viimeistään viime vuoden Triad-turnauksessa, jossa mies kruunattiin ensimmäisen pelipäivän voittajaksi Jukka Halmetta vastaan pelatun maratonmatsin jälkeen. Herrasmies on sittemmin ilmiömäisen Fight Club -aktiivisuutensa lisäksi nostanut henkilökohtaisien turnausreissujen määrää ja tulivoimainen muukalaisarmeija on reissannut pelitapahtumissa pääkaupunkiseutua etäämmälläkin. 

Pienestä Eldar-syrjähypystä huolimatta Emppu tunnetaan nimenomaan Tau Empire -spesialistina ja tämän kokoelmasta näkyy hyvin intohimo 40K:hon strategiapelin lisäksi myös taiteellisena harrastuksena. Pelaajana Emppu on reilu ja suoraselkäinen, eikä edgeä haeta tarpeettomasta nillityksestä edes kompetitiivisella tasolla sodittaessa. Sen sijaan mies voittaa pelinsä pitkäjänteisellä listankehityksellä, oman armeijan tuntemuksella, vankalla pelirutiinilla sekä tiukan paikan tullen tulisilla kuusitahoisilla.


Miten menee? Kuuluuko Empun elämään muutakin kuin Tau-propagandan levittäminen, vai onko viikot vaan seuraavan Fight Clubin odottelua?

Ihan hyvää on kuulunut! Elämä jatkuu aika saman kaavan mukaan kuin aikasemmin, vapaa-ajan huipentuman yleensä kyllä ollessa ne tiistai-illan sodat lähi-Porossa. Jälkikäteen täytyy myöntää, että aika nappiin tuli tämä nykyinen asunto ostettua vaimon kanssa näin harrastusten kannalta. ;)

Mitä turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä?

Triadin jälkeinen kolmossija Ropeconista on ollut se paras sijoitus, mitä on tullut saavutettua. Sen jälkeen on tullut muutamia vähän heikompia tuloksia. Viimeisimpänä N&T Jatkosota, missä olin mielestäni ihan kilpailukykyisellä listalla pelaamassa ja sain luikerreltua kuitenkin 10. parhaan joukkoon.

Mitkä fiilikset jäi mieleen viime vuoden Triadista?

Yllätys oli varmaan päällimmäinen, mitä siitä jäi käteen. Se oli eka kerta, kun olin koskaan 'pärjännyt' turnauksissa, tosin Triad taisi olla vasta kolmas turnaus, missä kävin harrastuksen uudelleenaloituksen jälkeen. Myöskin se, että pistin kampoihin skenen parhaimmille oli kyllä aika makee suoritus. Mieltä jäi tietysti lämmittämään paljon saatu tunnustus armeijan ilmeestä. Ei se kyllä jäänyt yhtään harmittamaan, vaikka mun pelit päättykin ekalla pudotuspelikiekalla tulevaa voittajaa Allua vastaan. Uskaltaisin vieläkin sanoa, että se meidän peli oli paras peli 40K:ta, mitä on tullut pelattua.

Minkälaista armeijaa pelasit turnauksessa viime vuonna? Olitko tuolloin tyytyväinen armeijalistaan?

Kutonen oli Riptiden valtakautta ja armeijani oli kans sen näköinen. Pelasin jo siihen aikaan omaksi ykkösjutukseni muodostunutta Crisistiimiä, mikä koostuu kolmesta puvusta ja kuudesta Marker Dronesta. Siitä lähtien se on löytynyt jokaikisestä listasta, millä olen pelannut. Ei sitä hyvää vissiin kannata vaihtaa. Näin jälkikäteen voi kyllä todeta, että listani oli aika alimitoitettu jotain muita kutosen turnauslistoja vastaan muun muassa buffikomentajan puuttumisen takia. Tätä kompensoin kyllä vähäsen Eldradin ottamisella listaan. Redeployment ja neloslevelin taikuri oli kovaa kamaa viime edikassa, kun Tau ja Eldarit oli vielä bestiksiä.

Minkälainen armeija tällä "kaudella" on ollut ensisijaisesti kehitystyön alla?

Tässä viimeisen puolen vuoden aikana on tullut hiottua armeijaa moneen otteeseen, mutta viimeiset pari kuukautta on kyllä tuntunut siltä, että 'se' on löytynyt. Jatkosodan listani on aika pitkälti se, millä tulen varmaan pelaamaan kevään ja kesän turnaukset. Jotain pientä muutosta saattaa sinne tulla, mutta armeija on sen tyylinen, että sillä on aivan mahdollista voittaa turnauksia - listalla on kyvyt, loput taitaa jäädä mulle itelle hoidettavaksi. Siinä on sittenkin varmaan vielä vähän enemmän tekemistä. ;)

Empun Tau-iskujoukon armeijarakenteeseen tutustutaan paremmin artikkelisarjan seuraavassa taisteluraportissa.

Mitä odotuksia sinulla on tämän vuoden Triadille? Mitä ehdotuksia tekisit sääntöpaketin suhteen?

Lähtökohtaisesti lähen hakemaan ainakin sitä TOP8 sijoitusta tälläkin kertaa, kesän mittaan ku harjoittelee paljon niin se on ihan varmasti mahdollista. Itse tykkään tosi paljon ETC:n sääntöpaketin mukaisista Kill pointeista osatehtävänä kaikissa peleissä ja se olis omasta mielestäni kiva nähdä Triad-skenaarioissa jossain muodossa.

Aiotko osallistua Triadin Qualifier-turnauksiin?

Kaikkiin mihin on vain mahdollista. Ekan ehdin jo käydä ja seuraavaksi on vuorossa Turun tiimiturnaus, mistä joukkueemme lähtee varmasti hakemaan voittoa ja sieltä ainakin yhtä paikkaa. Ehkä se pistekuninkuus tulee meidän tiimille samalla. ;)



Mitä mieltä olet turnauspelaajana GW:n suunnittelutyöstä seiskaedikan sääntöjen ja codexien osalta?

Kirjat ovat olleet kaikki aikalailla samalla viivalla toistensa kanssa, mikä on ollut todella hieno juttu. Muutama Codex on ehkä vähän jäänyt jälkeen toisista, mutta kaikista löytyy potentiaalia ainakin liittolaismuodossa olla mukana taistelemassa hyvistä sijoituksista. Parempi sääntöpaketti seiska on mielestäni, kuin kutonen.

Anna oma aktiivipelaajan mielipiteesi polttaviin skenepuheenaiheisiin A) Riptide on OP B) Mitä Wraitheille voi tehdä?

Eipä se Riptiden poistaminen ainakaan omissa peleissäni yleensä ole ollut mikään ongelma vastustajilleni. Siihen tepsii kyllä aivan varmasti juurikin sama, mikä omankin armeijani toimintatapa on. Kaataa ämpärillisen noppia, niin kyllä ne ykköset sieltä tulee.

Wraithit eivät kyllä loppupeleissä paljoa parantuneet oman armeijani näkökulmasta. Broadsidet tekevät muutaman haavan vähemmän SMS:n tehon heikennyttyä, mutta muuten ne kyllä kaatuvat samaan tapaan ampumalla ne vaan pois.

Mitkä kolme codexia arvioisit tällä hetkellä itsenäisinä kokonaisuuksina kolmen parhaan joukkoon?

Eldarit, Tyranidit ja uusimpana tulokkaana Necronit.

Näkisitkö itsesi pelaamassa 40K ETC-joukkueessa? Aiotko hakea joukkueeseen tulevina vuosina?

Aivan varmasti aion olla joku vuosi mukana pelaamassa joukkueessa. Tai ainakin yritän olla! ;) Tällä hetkellä jää vielä henkilökohtaisista syistä harmittavasti väliin tämä ja varmaan ensi vuoden reissu myös.

Mikä olisi unelma-matchup Triad-finaaliin 2015?

Kyllä mä haluaisin ehdottomasti kokea uudestaan sen vuoristoradan, mitä mun pudotuspeli Allua vastaan oli. Muutaman kerran ollaan nyt kohdattu Allun kanssa turnauksissa ja olen ottanut kunnolla pataan, joten ehkä se olis takaisinmaksun aika sitten siellä finaalissa. ;)

Mikä on suosikki Tactical Objective -korttisi?

Overwhelming firepower. Sehän on kuin suoraan jostain fluffipätkästä Tau-kirjassa!

Millä eväillä Farsight Enclaves nousee tänä vuonna Triadin pääkallovuoren huipulle?

Kovalla treenaamisella ja tarkalla pelaamisella! Ja kutosilla. Tosi monilla kutosilla.

Road to Triad on War Headin artikkelisarja, joka seuraa kevään kovimpaan kompetitiiviseen nelkkarihaasteeseen valmistautuvia turnauspelaajia. Hammerhead: The Triad 2 pelataan 30.-31.5. War Head Fight Clubilla.

























March 1, 2015

Road to Triad: The Grudgematch

Mitä tapahtuu, kun Suomen 40K-rankingin ykkönen ja kakkonen paritetaan haasteotteluun Fight Club -taistelukentällä? Aika ottaa selvää.



Road to Triad - The Grudgematch

Nyt on tarjolla herkkua taisteluraporttien ystäville! Osana Triad 2 -fiilistelyä kutsuimme viime vuoden menestyjiä Fight Clubille erityiseen haasteotteluun, joka esittelee suomalaisia turnauslistoja ja aggressiivisia peliliikkeitä. Tällä kertaa matsausvuorossa olivat viime vuoden Triad-finalistipari Eetu Peltola sekä Aleksi Meuronen! Näiden eeppinen tuhkimotarina alkaa varmasti olla kaikille tuttu - miehethän kohtasivat 2014 Triad-kutsuturnauksessa kahdesti; ekalla ja viimeisellä kierroksella. Molemmilla oli siis Triad-ympyröistä toisistaan yksi voitto plakkarissa, joten tässä oli tilaisuus lunastaa hyvänolontunne loppukaudelle ennen toukokuussa häämöttävää Triad 2 -viikonloppua. Pidemmittä puheitta sotajoukkojen esittelyyn!



Aleksi "A.M€nen" Meuronen
Eldar + Imperial Knights 

HQ1: Farseer, Bike, Runes of witnessing, Mantle of Laughing God 170 (Guide, Prescience, Scrier's Gaze)

TROOP1: Dire Avengers 65
TROOP2: Dire Avengers 65
TROOP3: Windrider Jetbikes 51

ELITE1: Striking Scorpions 85

FAST ATTACK1: 6 Warp Spiders 114

HEAVY1: 2 Vaul's Wrath: Shadow Weaver 60
HEAVY2: Wraithknight 240
HEAVY3: Wraithknight 240

TRANSPORT TROOP1: Wave Serpent, Shuriken cannon 130
TRANSPORT TROOP2: Wave Serpent, Shuriken cannon 130
TRANSPORT ELITE1: Wave Serpent, Shuriken cannon 130

Detachment: Knight Errant 370

Allun avaimet matsiin, miksi voitan?

A) Oon ennenkin voittanut...
B) Eetun lista pyörii muutaman elementin ympärillä, jotka poistamalla päästään hyville.
C) Eldarien liikkuvuus on tehokasta ja pitää pelissä objektiiveja pelaamalla.



Eetu "HerraMauno" Peltola
Astra Militarum + White Scars Space Marines

HQ1: Knight Commander Pask, Punisher, Multi-melta sponsons, Lascannon, Heavy stubber, Dozer blade, Relic plating 253
Leman Russ Punisher, Multi-melta sponsons, Lascannon, Heavy stubber, Dozer blade 180
Leman Russ Punisher, Multi-melta sponsons, Lascannon, Heavy stubber, Dozer blade 180

HQ2: Primaris psyker, Mastery level 2, force staff 75 (Prescience, Misfortune, Forewarning)
HQ3: Primaris psyker, Mastery level 2, force staff 75 (Prescience, Forewarning, Precognition)
HQ4: Primaris psyker, Mastery level 2, force staff 75 (Prescience, Misfortune, Scrier's Gaze)
HQ5: Ministorum Priest 50
HQ6: Ministorum Priest 50

TROOP1: Platoon Command Squad 30
TROOP1.1: Infantry squad 50
TROOP1.2.: Infantry squad 50
TROOP1.3: Conscripts, 27 additional Conscripts 141

TROOP2: Veteran squad, Mortar 65

HEAVY1: Wyvern 65

HQ1: Chapter Master, Artificer Armour, Power Fist, The Shield Eternal, Bike 245

TROOP1: Scout squad, Bolters 55

HEAVY1: Devastator Centurions, 3 Grav cannons & grav-amp, Omniscope 260

Eetun avaimet matsiin, miksi voitan?

A) Pelirutiinini on tällä hetkellä hyvä ja listalla on alla paljon pelejä.
B) Astra Militarum ei ole codexina hullumpi Eldareita vastaan.
C) Objektiivien asettelu onnistui hyvin.




Skenaariona haasteottelussa toimi kombinaatio Crusade (viidellä objektiivilla) & Contact Lost. Deploymentina toimi tavanomainen Dawn of War. Skenaariossa tuli voittaa täysiä tehtäväkokonaisuuksia 40K Jatkosota -turnauksen sääntöpaketin tapaan pelipisteiden saavuttamiseksi, kolmannen tehtävän muodostivat Secondary Missionit.

Maastona toimi neljä yksikerroksista rauniota, kaksi isompaa impassable-kalliopilaria, kaksi kukkulaa, yksi impassableksi sovittu varastorakennus sekä viisi erikokoista peltoa, joita kohdeltiin metsien säännöillä.

Aleksi aloitti objektiivien asettelun ja mittaili omat kohdemerkkinsä kulmiin ketterien Eldarien haettaviksi. Eetu muodosti pöydän keskustaan kolmion, jota olisi mahdollista hallita jalkaväkimassoilla. Arvoton Crusade-objektiivi asettui Eetun objekolmion oikeaan laitaan.

Puolenvalinnan voittanut Eetu päätti deployata vasempaan laitaan objerikkaamalle lähtöalueelle. Warlord-traitiksi Eetu valitsi Preferred Enemyn Eldareita vastaan, Allu heitti Strategisista Night Attackerin.


Aloitusheitto taas meni Aleksille, joka päätti deployata ensin. Eldarit asettuivat Dire Avenger Wave Serpentit molempiin laitoihin turvaan Punisherien kantamilta. Wraithknightit ja Imperial Knight asettuivat keskelle ja 12" deployment-rajan tuntumaan. Vaul's Wrath -tykistö linnoittautui raunion taakse niin, että ne saisivat vedettyä kantamaa lähes kaikkialle. Farseer kietoutui mantteliinsa los block -kallion takana. Warp Spiderit jäivät Deep Strike -reserviin ja Jetbiket tavalliseen, Striking Scorpionit käyttivät hyödykseen kykyään infiltroida Wave Serpentinsä optimiasemiin vihollisen deploymentin nähtyään.

Eetu aloitti deployaamalla Punisher-trion keskustaan väistäen hiukan rauniota. Conscriptit levittäytyivät laajalle koko deployment zonen tilaa käyttäen ja niihin liittyivät Chapter Master, Ministorum Priest ja kaikki Primaris Psykerit. Infantry Squadit yhdistyivät toisen Priestin johtamaksi combined squadiksi ja ottivat tehtäväkseen vasemman laidan turvaamisen. Veteran Squad piiloutui peltoon oikealla rinnallaan Wyvern ihan nurkassa. Centurionit menivät keskustan raunioon yhtenäisen seinän taakse. Scoutit jäivät Outflank-reserviin. Eetun leveä deployment otti sekä haltuun useita objektiiveja, että esti Allun tehokkaan flankkailun infiltraten avulla.

Eetun deployattua Allu soluttautui Scorpion Serpentillä impassable-maastonkappaleiden väliin ja Wyverniä vastapäätä joukkojensa vasemmassa sivustassa. Aleksi päätti aloittaa, mutta kuinkas sitten kävikään...


Astra Militarumin taktinen vaunujen tukema jalkaväkitoiminta yllättää mystiset Eldarit! Eetu seizaa.




Imperial Guard aloitti taisteluoperaationsa rytmikkäällä käskynjaolla; ota haltuun kohteet yksi, kaksi ja kolme. Pask komensi Punishereitaan eteenpäin kukkulanharjalle. Oikeassa nurkassa Wyvern rullasi paremmalle kantamalle, keskustassa Centurion-ryhmä potki raunion ovet nurin ja nosti Grav Cannoninsa kohti lähintä, aloitukseen luottaen eteen työnnettyä Wraithknightia.

Primaris Psykerien mielet kanavoivat yhden taikanopan ja taikurit loitsivat Presciencen Centurion-liittolaisilleen. Yritys suojata Leman Russ -vaunut Forewarningilla kilpistyi Eldarien psi-suojaukseen. Shooting phasessa ritarikomentaja Pask käski vaunujensa tulittaa ja laukaista sen jälkeen savunheittimensä. Lähin Wraithknight otti kolme haavaa Punisher-tykkien täyslaidallisesta, mutta Night Attackerista omaksuttu Stealth pelasti sen hengen. Centurionien taisteluvarustukseen kuuluva Omniscope kuitenkin poisti näiden kohteelta yöhämärän tarjoaman suojan ja toinen Wraithknight kaatui First Bloodin arvoisesti. Lisäksi Wyvern suoritti tehokkaasti ampuen moraalitestin Vaul's Wrath -tykistölle. Conscriptien, Veteraanien ja Infantry Squadin juoksuliikkeet keräilivät kaikki Tactical Objectivet ja unelmastartin haasteottelulle viimeisteli Shadow Weaverien epäonnistunut LD-check, jonka seurauksena tykistö vetäytyi kentältä.

Eldarit kävivät vastatoimiin nostamalla kyiset kortit Hungry for Glory ja Big Game Hunter. Wave Serpentit vasemmassa sivustassa siivuttivat Wyverniä ja toinen pääsikin kylkipanssariin. Haavoittunut aaveritari eteni kaikki tai ei mitään -asenteella kahdeksan tuuman rynnäkköetäisyydelle Punishereista. Imperial Knight taas ryntäsi keskustaa kohti hakien chargea keskusobjektiiville työntyneisiin Conscripteihin. Kolmas Wave Serpent optimoi näkökenttänsä Centurioneihin.

Farseer kanavoi neljä loitsunoppaa ja heitti Presciencen tankkimetsälle lähetetylle Wraithknightille. Perils of the Warp kuitenkin haukkasi haavan Eldar-Warlordilta. Reunimmainen Wave Serpent onnistui tehtävässään ja tuhosi Wyvernin sivupanssarista Big Game Hunterin arvoisesti. Toinen Serpent ampui peltoon kätkeytyneitä Veteraaneja aiheuttaen moraalitestin, tappaen viisi taistelijaa ja pinnaten loput. Imperial Knight tulitti Heavy Stubberilla etumaastossa parveilevia Conscripteja, mutta kääntyi tukemaan pääasellaan oikean laidan Wraithknightia räjäyttämällä vasemmanpuoleisimman Leman Russin. Aiheutuneessa räjähdyksessä menehtyi myös viisi epäonnista Conscriptia. Wraithknight nosti aseensa kohti vaunurintamaa glanaten kerran Paskin toista suojattia. Kovia kokeneet Veteraanit päättivät Eldarien shooting phasen päätteeksi paeta pöydältä.

Rynnäkkövuorolla Wraithknight onnistui kuin onnistuikin chargen panssarivaunuihin ja tuhosi molemmat murskaavilla miekaniskuilla. Imperial Knight taas päätti olla chargeamatta keskustaan, koska ei saisi keskusobjektiivia evättyä Objective Secured Conscripteilta. Vuoronsa päätteeksi Aleksi discardasi Hungry For Gloryn, mikä kadutti myöhemmin.

Uskomattoman tuhoisa eka vuoropari jätti ison loven molempien armeijoiden suorituskykyyn. Seize the Initiativen aiheuttama range denial -vajaus antoi useille huipputehokkaille yksiköille mahdollisuuden lunastaa potentiaalinsa heti matsin aluksi, mistä koitui verinen startti haasteottelulle.

Taistelulinjat lähestyivät toisiaan vauhdilla ja molempien pelaajien vaikutus vihollisen asesaturaatioon ensimmäisellä vuorolla oli hyvä; Astran onnistui hävittää kolmannes vihollisen vastapalloelementeistä ja ajaa tykistö kentältä, kerätä kolme Maelstrom-pistettä ja myös huipputärkeä First Blood.

Eldarien comeback oli kuitenkin äärimmäisen väkevä, sillä kaikkien panssarivaunujen tuhoutumisen myötä kaartin taistelukyky nojasi nyt Conscript-lauttaan ja Centurioneihin, jotka molemmat kaipaisivat Psychic Power -tukea toimiakseen täydellä teholla.



























Eetun toisen vuoron aluksi kaartin hallussa oli kaksi objektiivia, joiden ansiosta käteen nousivat kortit Secure Objective 6 sekä Harness the Warp. Scoutit saapuivat sisään Eetun vasemmasta laidasta ottaen tähtäimeensä Wave Serpentin takapanssarin, vaunu ei kuitenkaan jinkannut uhan edessä. Conscriptit liikehtivät hiukan keskustassa ja Infantry Platoon vasemmalla eteni hiukan. Primaris psykerit koettivat loitsia Presciencen Centurioneihin, mutta Eldarien magiapuolustus torjui voiman. Wraithknight sai kuitenkin tämän jälkeen Misfortunesta.

Astra Militarumin poistaessa aseidensa varmistimet Imperial Knight asetti voimakilpensä etupuolelle. Centurionien gravitaatiotulitus iski kaksi Hull Pointia läpi kävelijän puolustuksen ja Chapter Masterin kutsuma Orbital Strike jatkoi viemällä kolmannen. Infantry Squadit chargasivat haavoittuneen Wraithknightin kimppuun, mutta Priest ei saanut taisteluhymniaan kuuluviin. Wraithknight teki parhaansa ylivoimaa vastaan murskaten kolme ihmistaistelijaa jalkoihinsa, mutta valhallalaispistimet löysivät Misfortunen ansiosta maalinsa ja viimeinenkin aaveritari kaatui tantereeseen. Vuoronsa päätteeksi Eetu suoritti Harness the Warpin.

Aleksin vuoron aluksi pakasta nousi Secure Objective 6 ja sekä Windriderit, että Warp Spiderit ilmoittautuivat reservistä palvelukseen. Hämähäkkämiesten deep strike vihollisen linjojen taa kuitenkin scatteroi huonosti ja mishap vei yksikön takaisin reserviin. Windriderit kiisivät vahvistamaan oikeassa takanurkassa ajoneuvostaan purkautuneita Dire Avengereita, jotka pyrkivät hävittämään linjoihinsa ujuttautuneet Space Marine -tiedustelijat.

Imperial Knight otti muutaman pitkän askeleen Conscript-muodostelman vasenta reunaa kohti päästäkseen lähemmäs Chapter Masteria. Samoin Wave Serpentit liisivät parempiin ampuma-asemiin ja kaikkien aseiden kantamalle kaartin suuresta jalkaväkimassasta. Nurkassa Scoutit ammuttiin kuoliaiksi ja keskustassa Wave Serpentit murhasivat kahdeksan Conscriptia. Kolmas kuljetuskiituri flattasi ampumisen sijaan vasemman takanurkan kuutosobjektiiville. Imperial Knight tuhosi tulituksellaan kolme Conscriptia ja valmistautui rynnäkköön.

Assault Phasessa Imperial Knight iskeytyi Chapter Masterin johtamaan jalkaväkimassaan ja sahasi kaksi Conscriptia kuoliaiksi. Space Marine -komentaja taas iski kaksi syvää lommoa Knightin pintaan ennen kuin superraskas talsija stompasi seitsemän taistelijaa tämän ympäriltä. Chapter Master näki tilaisuutensa tulleen ja johti Hit'n'runilla jalkaväkijoukkonsa kohti omaa reunaa ja pois Knightin ulottuvilta. Vuoron päätteeksi Allu pelasi Secure objective 6 -korttinsa.

Vaikka molemmat Wraithknightit olivat vaihtaneet hiippakuntaa toisen vuoron loppuun mennessä, oli Eldareilla edelleen runsaasti tulivoimaa ja liikkuvuutta jäljellä. Objective Secured Wave Serpentit näyttelisivät isoa roolia matsin kuluessa, jos Eetun kaartilaisjoukot eivät saisi niitä tuhottua. Kakkosvuoron kuluessa molemmat jatkoivat resurssien käyttämistä vastapuolen avainyksiköiden eliminointiin; Eetun tähtäimessä oli vahva ja keskikenttää dominoiva Imperial Knight ja Allulla tulivoimaiset Centurionit sekä Conscript-ryhmään kätkeytyneet hahmot, jotka ovat tunnetusti Astra Militarum -armeijan selkäranka.

Contact Lost -tehtävässä vihollisjoukkojen eliminoiminen objektiiveilta on tärkeää, sillä kortteja on kyettävä nostamaan joka vuoro, jotta on mahdollista pysyä matsissa mukana. Oikeassa laidassa Jetbiket ja Dire Avengerit yhdistivät voimansa tuhotakseen kohdemerkiltä outflankista saapuneet Scoutit.

Kenties väistämätön ottelu Chapter Masterin ja Imperial Knightin välillä päättyi tällä vuorolla ratkaisemattomasti. Ritarin ei myöskään onnistunut sitoa jalkaväkilauttaa taisteluun, vaan Conscriptit irtautuivat selvemmille vesille ja kokosivat rivinsä välittömästi aggressiivisia jatkotoimia varten.




























Taistelu jatkui. Vuoronsa aluksi Eetu nosti ainoastaan yhden kortin ja pakan päältä paljastui Behind Enemy Lines. Conscriptit liikehtivät parempiin asemiin, mutta Chapter Master jätti yksikkönsä hakeakseen rynnäkköä sivustaan turbonneeseen Wave Serpentiin. Infantry Squad marssi lasgun-kantamalle oikean takanurkan pellon takana partioivista Dire Avengereista. Psykerit kanavoivat yhden taikanopan ja manasivat Misfortunen kolhiintuneeseen, yksihaavaiseen Imperial Knightiin.

Platoon Command koetti käskeä Conscriptit ampumismuodostelmaan, mutta ohjeet eivät menneet perille. Nämä nostivat lasguninsa kohti rautakolossia ja 18 laukausta onnistui Misfortunen avulla tekemään glancing hitin, joka kuitenkin kimposi raunion antamasta coverista. Centurionit aktivoivat Omniscopensa ampuen split firella Wave Serpentiä ja Knightia; kiituri putosi halvaantuneena kenttään, mutta talsija säilyi edelleen toimintakuntoisena. Infantry Platoonin kiväärituli tappoi kolme Avengeria, mutta nämä onnistuivat moraalitestinsä. Chapter Master onnistui rynnäkön takalinjan Wave Serpentiin ja tuhosi sen, ajoneuvon räjähdykseen menehtyi myös yksi Striking Scorpion -matkustaja ja loput pinnasivat. Astra Militarum ei suorittanut tällä vuorolla kortteja.

Eldarit kuorivat pakan päältä Hold the Linen ja vitosobjektiivin. Warp Spiderit kokeilivat uudelleen iskua vihollisen vasempaan sivustaan ja tällä kertaa operaatio onnistui osuen lähelle nelosobjea. Dire Avengerit hakivat line of sightin Infantry Squadeihin, Windriderit kiisivät näiden taakse losblokin tarjoamaan suojaan. Imperial Knight huojui rauniossa kohti Centurioneja suojaamaan siirtyneitä Conscripteja. Chargaamalla lauttaan tämän olisi kuitenkin mahdollista stompata lähistöllä vaikuttavia Space Marine -tulitukijoukkoja. Vasemmalla Wave Serpent käytti maastoa hyväkseen hakien line of sightit ainoastaan Conscripteja johtaviin hahmoihin, missä olisi ollut tuhannen taalan paikka murhata komentoketjun jäseniä. Psychic phasessa Farseer loitsi Guiden molempiin Dire Avengereihin.

Ampumisessa Wave Serpent joutui kaartin hyvien savejen johdosta tyytymään kahteen Consript-tappoon salamurhapotentiaalien sijaan. Warp Spiderit, Dire Avengerit ja Farseer tappoivat yhdeksän kaartilaista combined Infantry Squadista. Imperial Knight tulitti kuoliaaksi kolme alokasta ja ryntäsi näiden kimppuun, kaartilaispappi aloitti samalla savelaulun. Primaris Psyker kuitenkin kohotti oitis rendaavan Force Staffinsa ja iski sillä Imperial Knightilta jalat alta. Superraskas taisteluyksikkö myi kuitenkin peltinsä kalliisti ja kaatui tappaen alleen muutaman Conscriptin, kaksi Primaris Psykeriä ja läheisen Centurionin. Aleksin onnistui ritarin tuhoutumisesta huolimatta suorittaa molemmat korttinsa.

Rähinä jatkui edelleen tapahtumarikkaana ja verisenä. Aleksin oli onnistunut kiriä Eetun Maelstrom-johtoa kiinni ja Conscriptien taistelukyky heikkeni kaiken aikaa characterien ja lasgunien poistuessa muonavahvuudesta. Taistelu oli nyt jakautunut useiksi pienemmiksi mittelöiksi ympäri kenttää ja niiden kaikkien lopputuloksilla olisi suora vaikutus lopputulokseen. Korttipakoissa riitti edelleen korkeutta ja Eternal War -tehtävä oli samoin täysin auki.

Conscripteja johtanut Chapter Master uskaltautui jättämään suojattinsa eliminoidakseen sivustaan ujuttautuneen Wave Serpentin. Päätökseen vaikutti myös Eetun kädessä ollut objektiivikortti, jota Scorpionien kyyti kiusallisesti hallitsi. Mikäli Imperial Knight kaatuisi tulitukseen ja rynnäkköön, eivät Conscriptit myöskään enää tarvitsisi Hit'n'Runia.

Misfortunen voimistamat jalkaväkijoukot hankkiutuivat uljaasti eroon Super Heavy Walkerista. Vaikka se kaatui Imperiumin näkökulmasta aika kivuliaasti, oli keskikenttä nyt kaartilaisten ja näiden liittolaisten hallussa. Nyt niiden pitäisi selvitä ympärillä kaartelevista muukalaiskiitureista ja eri puolelta iskevistä Eldar-eliittijoukoista.




























Eetu aloitti neljännen vuoronsa juoksuttamalla Infantry Squadeja takaisinpäin kohti vasenta takanurkkaansa, nelosobjektiivia ja sinne teleportanneita Warp Spidereita. Chapter Master valmistautui hävittämään Wave Serpentin raunioista kömpivät Striking Scorpionit, Conscriptit taas hakivat ampumislinjoja Windridereihin.

Ampumisessa yksi Jetbike putosi, mutta näiden moraali piti. Samoin Warp Spidereista yksi kaatui lasgun-tulituksessa. Chapter Master murskasi Scorpionit käsikähmässä, mutta viimeinen aspect warrior jäi painimaan. Kaartin jalkaväkijoukkojen onnistui Objective Secured -säännöllään viedä vuoronsa aluksi nostamansa nelosobje Warp Spiderien nenän edestä.

Eldarit reagoivat ja nostivat myös Secure Objective 4:n. Dire Avengerit etenivät edelleen kohti Infantry Squadeja ja tulittivat pari kaartilaista kuoliaiksi shuriken-aseillaan. Warp Spiderit ja viimeinen Wave Serpent liittyivät konserttiin tappaen nurkkaraunioista kaiken paitsi Priestin ja yhden taistelijan. Warp Spiderit rynnäköivät selviytyjien kimppuun ja keisarillisista lauluista huolimatta nujersivat vastarinnan ottaen objektiivin haltuunsa.

Alunperin vahvojen taisteluosastojen rippeet kokosivat nyt voimansa taistelun voittamiseksi. Eetu nosti Blood and Gutsin ja Secure Objective 2:n. Selvinneen Primaris Psykerin onnistui Perils of the Warpin hinnalla loitsia Prescience Centurioneihin, jotka osuivat napakymppiin ja tuhosivat Split Firella molemmat jäljellä olevat Wave Serpentit. Chapter Master kiihdytti flat out -vauhtia objektiiville ja Platoon Command komensi Run Run Run -käskyllä Conscriptit kuutoskohteelle. Suorittaen kolme objektiivikorttia Eetu siirtyi kolmen Maelstrom-pisteen johtoon Contact Lostissa.

Aleksi ja Eldarit aloittivat kirinsä, korteiksi nousivat objektiivit kaksi ja neljä. Kaikki Eldarit liikehtivät parempiin asemiin ja Farseer loitsi Guiden Wave Serpentistä kuoriutuneille Dire Avengereille, joiden onnistui tappaa riittävästi Conscripteja, etteivät nämä enää hallinneet kuutosobjektiivia. Farseer boostasi kiistämään vasemman takanurkan kolmosobjektiivin ja Windrider keskustan ykkösen. Korteista saatiin yksi Victory Point. Tasoittavan vuoron kostotoimilla Aleksi olisi pelin päättyessä voittanut ottelun Eternal Warilla 12-8, mutta sota jatkui nopalla.

Matsi oli edennyt ratkaisuhetkilleen ja jännitys tiivistyi kuihtuneiden armeijoiden mitellessä voimiaan. Centurionien massiivisen sankarityön myötä Eldarien liikkuvuus ja tulivoima putosi roimasti, kun Grav Cannonit laittoivat hajalle taistelukentän viimeiset panssariajoneuvot.

Titaanien taisteluissa ratkaistiin yksittäisten Victory Pointien kohtaloita. Jokainen piste oli tärkeä tehtäväkokonaisuuden voittamiseksi.

Armeijoiden oli käytettävä kaikki aseensa voiton tavoittelemiseksi. Eldarien olisi viitosvuoron nopeilla liikkeillä ollut mahdollista ryöstää voitto primitiivisiltä ihmisiltä, mutta kohtalon arpa ei tällä kertaa osunut tähtikansalle.



























Seurasimme lopun alkua. Eetun käteen nousivat Hold the Line ja Centurionien sekä Conscriptien ampuminen tuhosi viimeisen Windriderin ja kukkulalle asettautuneet Avengerit. Chapter Master haki chargen Astran takalinjaan boostanneeseen Farseeriin ja löi Eldar-kenraalin kuoliaaksi, mistä ansaittiin myös Blood and Guts.

Omalla vuorollaan Allun ei auttanut kuin yrittää hidastaa Conscriptien etenemistä kohti Linebreakeria, Avengerit niittivät ryhmän kärkietenijän. Matsi jatkui vielä seiskalle, jolloin Centurionit eliminoivat viimeisetkin Dire Avengerit ja Conscriptit juoksivat juuri ja juuri Run Run Run -komennon avustamana Linebreakaamaan.

Haasteottelu oli päättynyt vakuuttavin ottein toimineen Imperial Guardin hyväksi kaikilla voittoehdoilla 20-0!

Pelin lopuksi nähtiin vielä eeppinen (joskaan ei kovin tasaväkinen) kaksintaistelu Farseerin ja puimuri-Chapter Masterin välillä.

Riutuneellakin Conscript-joukkueella oli lopulta tarpeeksi voimaa sekä jalansijaa kääntää voitto Imperiumille.

Eetu sai haasteottelusta revanssinsa ja nokitusvelvoite jäi vuorostaan Allun harteille!

























Armeijoiden selviytyjät
Lopuksi kertasimme vielä pelifiiliksiä ja kysyimme kenraaleilta näiden mielipidettä taistelun ratkaisuhetkistä ja taistelun kannalta olennaisimmista yksiköistä. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että vuoro, jonka aikana tuhottiin kaksi Wave Serpentiä oli murskaava menetys Eldareille ja näiden oli vaikea toipua liikkuvuuden ja tulivoiman dramaattisesta heikkenemisestä.

MVP-palkinnon ansaitsivat Eetun armeijasta suorastaan jäätävällä tehokkuudella toimineet White Scar Devastator Centurionit, joiden tappolistalle päätyivät Wraithknight, kaksi Wave Serpentiä, Windrider Jetbiket, kaksi Dire Avenger -ryhmää ja puolikas Imperial Knight. Vaikuttava "hävitys-CV" oli tulosta aggressiivisesta ottelusta, jossa Grav Cannonit pääsivät joka vuoro ampumaan täydet shotit johonkin olennaiseen kohteeseen.

Aleksi taas nimesi sankarikseen Wraithknightin, jonka onnistui rynnäköidä ensimmäisellä vuorolla meleeseen ja potkia Commander Paskin Leman Russit nurin.

Kiitokset molemmille herrasmiehille hyvästä ottelusta!