June 4, 2015

I am Kroot: The Highway Patrol

Krootesque Highway Patrolin ikuisti Ropeconissa Lauri Maijala.


Ennen kuin lopultakin valmistunutta Kroot-armeijaa päästiin esittelemään viimeistä kertaa Dipolissa järjestettävässä Ropeconissa, piti sille perinteen mukaan pystyttää teemaan istuva display-alusta. Jonkinlainen maisema-asetelma tai vaikka vain teksturoitu levy tuo paljon tunnelmaa armeijan meininkiin ja sillä voi myös syventää armeijalistan taustatarinaa, kuten teimme esimerkiksi Space Sharkien Operation Hunger Rush -displayssa. Levyillä on pelitapahtumissa myös käytännöllistä merkitystä, sillä niitä käytetään usein figujen siirtelyyn pelipöytien välillä, kun koko armeijan pakkaaminen laukkuihin joka ottelun jälkeen olisi turhan työlästä. Vaikka isoille display boardeille voi olla hankalaa keksiä säilytyspaikkaa tapahtumien jälkeen, musta ne on silti olennainen osa viimeisen päälle tehdyissä projekteissa.

Display-alustan koon määrittivät tällä kertaa pitkälti kehykset. Jonkin verran tavallista 2x2' Realm of Battle -levyä suurempi alusta riittäisi hyvin armeijan esittelyyn. Tykkään käyttää display boardeissa aina jonkinlaisia kehyksiä, sillä ne tuo arvokkuutta ja huolitellun vaikutelman, vaikka itse maasto olisikin veistelty foamista tai muista materiaaleista hiukan rujommin.

Ennen varsinaisen rakentelun aloittelua hahmottelin "kankaalle" maastonmuotoja ja myös yksiköiden alustavat paikat beissikokoja myötäillen. Vaikka yksiköiden sijainnit muuttuisivatkin lopulta työn edetessä, on hyödyllistä olla jokin käsitys siitä, mihin eri figut voisivat sijoittua. Näin myös rakentaessa voi ottaa joukkojen asemoinnin huomioon käytännöllisistä ja tarinallisista syistä; isoin alustoin varustetuille joukoille ei esimerkiksi tällöin tule tehtyä kovin epätasaista sijoituspaikkaa. Hahmotellessa bongaa myös eri maastoelementtien summittaisen koon.

Vaikka kalliomainen backdrop alkaa olla jo klisee aiemmista projekteista, mentiin silti tässäkin pöydässä "tutulla ja turvallisella". Tykkään sekä visuaalisesti, että rakentamisen näkökulmasta pystyttää maastoa taustan seinämää vasten vähän kulissimaisesti. Lisäksi display-alustan takaosassa oleva korkeusero tekee siitä raamikkaamman ja toimii myös ikään kuin työn ja tarinan kehyksinä.

Tällä kertaa displayn tarinana olisi louhikkomaiseen solaan päätyvä, korotettu keisarillinen maantie, jota Krootien valtatiepartio olisi juuri ylittämässä. Alhaalla lojuisi kivikossa näiden tuhoamia Tau-panssarivaunuja merkkinä villien palkkasoturijoukkojen takinkäännöstä. Lentäviä ja leijuvia yksiköitä voisi lisäksi sijoittaa rinteille ja tähystysasemiin. Pohjamateriaalina käytettiin perinteen mukaan finnfoamia, jota muotoiltiin mattoveitsellä ja taltalla rouheampaan kuosiin.

Kun kulissit olivat pystyssä, pohjamaalattiin pöytä saumalaastilla, eli eräänlaisella pulverilla, johon sekoitetaan lisäksi yleisliimaa ja vähän vettä. Tämä on näppärä konsti jolla säästää monissa hankkeissa helposti työvaiheen, sillä maalattavat pinnat tulee samalla sekä värjättyä, että teksturoitua. Saumalaastia saa useissa maanläheisissä väreissä, tällä kertaa meillä oli käytössä tollainen toffeenvärinen. Toki laastiseosta saa halutessaan sävytettyä lisäämällä joukkoon muita maaleja. Käsittelyn jälkeen foamia voi myös spraymaalata ilman pelkoa sulamisesta.

Kalliot värjäytyivät hiekanvärisiksi ja samalla teksturoitui "pihamaa". Maantien asfalttia kuvaaville maasto-osille töpöteltiin vain vähän epätasaista pintaa, ne maalattaisiin kuitenkin erivärisiin pohjiin. Tässä vaiheessa pohjamaalasimme myös Hammerheadin ja Devilfishin, joista oli ensin sahattu mahapuolet viistosti irti niin, että ne näyttivät uppoavan hiekkaan.

Maantieosat sprayattiin sitten mustalla ja valkoisella ja weatheroitiin hiukan käyttämällä hiekanväristä sprayta. Kallioiden maalaamiseen käytettiin pääasiassa Vallejon Model Air -kynäruiskumaaleja ja lopulta samaa hiekkasuihketta kuin asfalttiinkin. Tämä oli yhden rakentelupäivän saldo ja jätimme alustan kuivumaan ja odottelemaan viimeistelyä.

Seuraavana päivänä käytiin yksityiskohtien ja kuivaharjauksien kimppuun. Jotta alustan hiekkaosuudet sopisivat hyvin armeijan beisseihin, maalasimme ne Citadelin maaleilla samalla reseptillä kun krootien alustatkin. Myös käytetyt ruohotupot olivat samaa sarjaa Army Painterin valikoimasta. Kalliot ja hiekka kuivaharjattiin Ushabti Bonella, jonka jälkeen sinne tänne ripoteltiin hiukan ruosteenväristä weathering-puuteria tuomaan eloa ja rikkomaan kallioiden yksivärisyyttä. Lisäksi maantiehen upotettiin Bluetooth-kaiutin, jonka speaker maalattiin ja "ruostutettiin" muistuttamaan viemärinkantta. Näin saisimme pöytään vähän rokkia ja äänet vaikuttaisivat tulevan Krootien menopelien radioista!

Myös tuhotut ajoneuvot saivat päälleen maalipinnan, vaikka vajaa tunti saikin riittää maastoon tarkoitettujen figujen värjäämiseen. Punainen on käytetty kontrastiväri meidän Kroot-figuissa, joten teimme myös tuhotut vaunut tukemaan tätä. Lisäksi Farsight Enclaves on ollut yleinen näky Fight Clubilla, ehkä tässä olisi vähän nokkapokan aihetta...

Tien ylle pystytettiin vielä walkway, johon kiinnitettäisiin ennen Conia maantiekyltit ohjaamaan ryösteleviä krooteja. Lisäksi vedimme pylväisiin voimalinjat, mikä oli musta hauska realistinen maastoidis, jota kuitenkin harvoin näkee pelikentillä. Pienet yksityiskohdat, kuten käärme, tynnyrit ja sähkögeneraattori tulisivat olemaan hauskoja esitellä Conissa. Viimeinen silaus oli tietysti armeijan laminoitu nimikyltti, joka kiinnitettiin display-alustan reunaan. Krootit olisivat valmiit Ropeconiin ja 40K-turnaukseen!

Seuraavaksi viimein kuvia yksittäisistä ryhmistä ja sankareista. I am Kroot!



1 comment:

  1. Ah, the post I've been waiting for! Excellent army, I love it!

    ReplyDelete