War Head järjestää toukokuun PoroCon 2016 -pöytäpelitapahtumassa kaksipäiväisen 40K Helsinki Grand Tournamentin! Tapahtuman teemana on paluu legendaaristen messukeskusturnausten tunnelmaan ja viikonlopun aikana taistellaan täydet viisi kierrosta tulevaisuuden synkässä universumissa. Tiiviissä yhteistyössä pääkaupunkiseudun pelikerhon Nopat & Taktiikka Ry:n kanssa tavoitteenamme on tuottaa laadukas GT tuoleineen päivineen.
Suvilahden Kattilahallissa järjestettävä PoroCon 2016 on Poromagia Oy:n pöytäpeleihin keskittyvä viikonlopputapahtuma, jonka ohjelmaan kuuluvat esimerkiksi Magic the Gatheringin ja Pokémon Trading Card Gamen SM-kilpailut. Figuohjelmaa tapahtumassa edustaa War Headin 40K Helsinki GT:n lisäksi X-Wing Miniatures Game -turnaus.
PoroConin pääsymaksu sisältää pääsyn peli- ja myyntialueelle, mutta eri turnaustapahtumiin on omat osallistumismaksunsa. Grand Tournament -ilmoittautumiseen kuitenkin sisältyy sekä pääsy- että turnausmaksut, kaikki siis hoituu kerralla. Lisätietoa itse tapahtumasta, sen ohjelmasta ja paikalle saapumisesta löydät kirjoitushetkellä vielä työn alla olevilta sivuilta osoitteesta http://www.porocon.com
Yleistä War Head 40K Grand Tournamentista
- Avaamme turnaukseen alkajaisiksi 30 pelaajapaikkaa, mutta niitä saadaan lisättyä tarpeen vaatiessa.
- Osallistumismaksu 25€ sisältää sisäänpääsyn tapahtumaan kahtena päivänä sekä turnausmaksun.
- Käytettävien figujen tulee olla valmiiksi maalattuja, beissattuja ja erikoisaseistuksiltaan wysiwyg-säännön mukaisia. Tämä tarkoittaa, että kaikkien kranaattien ja pistoolien ei välttämättä tarvitse näkyä figuista, mutta niiden optioneina ostettujen varusteiden, kuten spesiaaliaseiden ja esimerkiksi lippujen kylläkin.
- Käytettäessä scratchbuilt-figuja tai muista miniatyyreistä väsättyjä konversioita counts as -tarkoituksessa tulee figujen kuvastaa esittämäänsä yksikköä varustuksen ja yleisilmeen osalta. Arvioimme mielellämme konvertoitujen yksiköiden pelikelpoisuuden etukäteen kuvien perusteella. Tuomaristo varaa oikeuden poistaa keskeneräisiksi tai proxyiksi näkemänsä figut pöydiltä harrastushengen ja tunnelman ylläpitämiseksi.
Lauantain aikataulu
08:30 Ilmoittautuminen
09:00-12:30 Peli 1
12:30-13:30 Lounastauko
13:30-17:00 Peli 2
17:00-20:30 Peli 3
Sunnuntain aikataulu
09:30 Ilmoittautuminen
10:00-13:30 Peli 4
13:30-14:30 Lounastauko
14:30-18:00 Peli 5
18:30 Loppuseremonia
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen sisältää kahden päivän PoroCon 2016 -pääsymaksun sekä turnausmaksun. Ilmoittautuminen tapahtuu ostamalla Grand Tournament -pääsylippu
A) Poromagian nettikaupasta tai B) War Head Fight Club -pelipäivien yhteydessä Poromagian myymälästä.
Lippu on virtuaalinen ja siirtyy organisaation mukana suoraan tapahtumapaikan ovelle nimilistaksi, et siis välttämättä tarvitse mitään erillistä tositetta mukaasi. Valitse verkkolipun toimitustavaksi nouto kaupalta, niin järjestelmä ei laske mukaan postikuluja. Mikäli tilaat lipun jonkun toisen käyttäjätunnuksilla tai suoritat turnausmaksun viime tingassa, ota printattu tilausvahvistus mukaan. Ilmoittautumistilannetta ja jäljellä olevia slotteja voi väijyä Sotavasara.netin turnausketjussa.
Harrastuneisuus ja maalaus
Turnauksessa jaetaan pelipisteiden lisäksi myös maalauspisteitä. Maalausarvostelu suoritetaan tuomariston toimesta lauantain lounastauon aikana. Armeijat tulee jättää ensimmäisen kierroksen jälkeen vapaavalintaiseen paraatimuodostelmaan ykköskierroksen pöydille. Arvosteluun vaikuttavat esimerkiksi figujen maalausjälki, beissaus ja muut panostukset, kuten konversiot ja mahdolliset display-ratkaisut. Arvioissa kiinnitetään myös huomiota taustatarinaa vastaavaan toteutukseen ja "40K-henkisyyteen". Pisteitä jaetaan 1, 3 tai 5 seuraavasti:
1 piste: Tsemppipiste! Figut lasketaan maalatuiksi ja niiden alustat on valmiiksi beissattu.
3 pistettä: Kädenpuristus! Hieno, yhtenäinen kokonaisuus. Figuihin on panostettu ja joukot näyttävät valmiilta.
5 pistettä: Tunnustus! Armeija kääntää katseita ja on raadin mielestä poikkeuksellinen ja erityisen näyttävä teos.
Kuten kaikissa War Head -turnauksissa, myös GT:ssä palkitaan turnauksen näyttävin armeijakokonaisuus. Ulkopuolisina commissioneina toteutetut palkkamaalatut armeijat eivät kisaa Paras Armeija -palkinnosta, mutta niille myönnetään maalauspisteitä tavalliseen tapaan.
Turnauksen tuomaroinnista
Turnauksessa on tuomari, mutta pelaajat sääntökirjoineen ovat ensisijaisesti vastuussa siitä, että säännöt pelataan oikein. Yleensä sääntökirjan tutkiminen kertoo vastauksen, tsekkaa siis ennen kuin kysyt. Epäselvien pelitilanteiden ja sääntöongelmien ratkaisuun käytetään tapahtumassa ETC FAQ:ta. Tuomari ratkaisee turnauksessa tulkinnanvaraisia ongelmia, kuten mahdollisia Line of Sight -erimielisyyksiä.
Armeijanrakennus
Turnauksessa pelataan Battle Forged -armeijoin, joiden pistekoko riippuu käytetyistä Codexeista. Armeijat, jotka sisältävät yksiköitä useista Codexeista pisterajoitetaan aina kovimman mukaan (esimerkiksi armeijalista joka sisältää Harlequineja ja Craftworld Eldareita saa sisältää joukkoja korkeintaan 1500 pisteen edestä).
Organisaatio varaa oikeuden tehdä muutoksia sääntöpakettiin ennen turnauspäivää.
1500
Codex: Eldar Craftworlds
1650
Codex: Space Marines
1750
Codex: Tau Empire
Codex: Chaos Daemons
Codex: Dark Angels
Codex: Necrons
Codex: Imperial Knights
Codex: Renegade Knights
Codex: Tyranids
Codex: Space Wolves
1850
Codex: Astra Militarum
Codex: Cult Mechanicus
Codex: Dark Eldar
Codex: Grey Knights
Codex: Inquisition
Codex: Khorne Daemonkin
Codex: Orks
Codex: Skitarii
1950
Codex: Adepta Sororitas
Codex: Harlequins
Codex: Chaos Space Marines
Codex: Blood Angels
Codex: Legion of the Damned
Codex: Militarum Tempestus
Dataslatet Cypher ja Officio Assassinorum eivät vaikuta pisterajoitukseen.
Be'lakoria voi käyttää osana Chaos Daemons tai Chaos Space Marines -detachmenteja.
Space Marineiden 30-vuotisjuhlafigu ei ole käytössä.
Armeijalistat palautetaan ennakkoon tiiviissä ETC-formaatissa osoitteeseen contact@gowarhead.com. Yritä mahduttaa jokainen unit entry yhdelle omalle rivilleen. Yksikön vakiovarustukseen kuuluvia aseita, kranaatteja ja panssareita ei listata, ainoastaan niille optioina valitut erikoisaseet ja upgradet. Muista merkitä listaan armeijan Warlord, käytetyt Detachmentit sekä mille yksikölle kukin Dedicated Transport kuuluu.
Listapalautusten deadline on torstaina 12. toukokuuta ja myöhästyneistä tai palauttamatta jätetyistä listoista kertyy pelaajan ensimmäisen kierroksen turnauspisteiden suuruinen sakko. Tulostamme jokaiselle pelaajalle tämän listasta kopion, joka odottaa aamulla turnauspaikalla.
Armeijat rakennetaan käyttäen GW:n uusimpia julkaisuita ja käytettävissä ovat Codexien ja Codex Supplementien lisäksi White Dwarf -yksiköt, Webstore Exclusive -datasheetit, yksittäisten hahmojen Dataslatet ja eri kampanjalisäosat. Poikkeuksena ovat Escalation-kirjan materiaali sekä The Shield of Baal -kirjan Fighter Ace -bonukset, jotka ovat kielletty.
Armeija saa sisältää korkeintaan kolme Detachmentia. Käytettäessä keräilykaaviomallista Detachmentia (kuten Necron Decurion, Eldar Warhost tai Space Marine Gladius Strike Force) lasketaan ne kahdeksi valinnaksi. Adeptus Mechanicus War Convocation, Space Wolves The Wolves Unleashed ja Company of the Great Wolf vievät samoin kaksi valintaa. Armeija ei saa sisältää kahta Combined Arms Detachmentia.
Armeija saa sisältää yhden Fortificationin, mikäli armeijaan valituista Detachmenteista löytyy Fortification slot. Sallittuihin Fortificationeihin kuuluvat Aegis Defense Line, Imperial Bastion ja Skyshield Landing Pad, joihin sallitut optionit ovat Comms Relay, Icarus Lascannon ja Quad-gun.
Forge World -yksiköt ovat sallittu, mikäli ne eivät ole Super Heavy Vehicleita tai Gargantuan Creatureita ja jos niitä on mahdollista ottaa osana ajantasaisista Codexeista koottuja armeijalistoja. Niille täytyy löytyä säännöistä Battlefield Role (HQ, Elites, Troops, Fast Attack, Heavy Support, Lord of War). Experimental Rules -leimalla varustetut yksiköt ja Forge Worldin omat army listit on kielletty.
Forge World -yksiköitä käyttävä pelaaja sitoutuu selvittämään ennen listanpalautusta, että käytetyt yksiköt ovat kaikilta säännöiltään ja optioiltaan yhteensopivia "Parent Codexinsa" kanssa. Vanhentuneiksi todetuilla säännöillä pelatut yksiköt poistetaan turnauksessa käytöstä. Forge World -yksiköitä käyttäviltä pelaajilta vaaditaan erityistä tarkkuutta joukkojen ajantasaisuuden ja sääntöjen suhteen niiden eksoottisuuden vuoksi. Kaikkien pelaajan käyttämien Forge World -yksiköiden säännöt tulee olla mukana turnauspaikalla.
- Mysteeriobjektiivit ja -maastot eivät ole käytössä.
- Invisibility-lumottua yksikköä ammutaan ja lyödään BS ja WS 1:llä ja niitä voi täten ampua myös Blast- ja Template-aseilla.
- Geokinesiksen kuudes Psychic Power (maastonsiirto) ei ole käytössä, vaan se re-rollataan powereita valittaessa.
- Re-rollattu 2+ Armour-, Cover- tai Invulnerable save onnistuu 4+:lla.
- Warp Spidereita saa ottaa ainoastaan osana Combined Arms Detachmentia.
- Warp Spiderit saavat suorittaa korkeintaan yhden Flickerjump-liikkeen vuorossa.
- Armeija saa sisältää yhden Super Heavy Vehiclen tai Gargantuan Creaturen. Armeija joka ei sisällä lainkaan Psyker- tai Brotherhood of Psykers -yksiköitä voi ottaa lisäksi toisen Super Heavy Vehiclen tai Gargantuan Creaturen, mikäli niille löytyy yksikön Battlefield Rolea vastaava slot armeijaan valituista Detachmenteista.
Tehtävät ja pisteytys
Turnauksessa käytetään Suomen 40K European Team Championships -joukkueen Nopat & Taktiikka Talvisota 2016 -tapahtumaa varten ansiokkaasti kehittämää tehtävä- ja pisteytysjärjestelmää. Kaikissa skenaarioissa pelataan samaan aikaan Maelstrom of War, Eternal War, Purge the Alien ja Secondaries -tehtäväkokonaisuuksista.
Eternal Warin, Maelstromin ja Kill Pointtien lähtötilanne turnauspisteissä on 3-3, secondaryjen 1-1. Erotus tehtäväpisteissä kussakin kategoriassa lasketaan +1/-1 systeemillä voittajan eduksi.
Eternal War -tehtävä: Tehtävän voittaja saa maksimissaan 6 turnauspistettä tästä kategoriasta.
Maelstrom of War -tehtävä: Tehtävän voittaja saa maksimissaan 6 turnauspistettä tästä kategoriasta.
Kill Point -tehtävä: Kaikissa skenuissa pelataan Kill Pointeista Purge the Alien tehtävän mukaisesti. Kill Point -tehtävän voittaja saa maksimissaan 6 turnauspistettä tästä kategoriasta.
Secondary-tehtävät: Kaikissa skenuissa on käytössä kaikki sääntökirjat Secondaryt. Enemmän Secondary-pisteitä kerännyt pelaaja saa 2 turnauspistettä tästä kategoriasta. Kaikki varsinaisten tehtävien ulkopuoliset pisteet, kuten Warlord Traiteista netotut lisäpisteet lasketaan tähän kategoriaan.
Eternal, Maelstrom ja Kill point -tehtävät
Erotus/Turnauspisteet
0 3-3
1 4-2
2 5-1
3+ 6-0
Secondaryt
Erotus/Turnauspisteet
0 1-1
1+ 2-0
Koko vihollisen armeijan tuhonnut pelaaja voittaa automaattisesti 20-0.
Maelstrom of War -muutokset
- Kaikki pelaajat käyttävät tavallista Tactical Objectives -pakkaa, josta poistetaan Recon-kortti.
- Tactical Objectiveista saatavat satunnaiset D3 Victory Pointia lasketaan aina 2 Victory Pointiksi.
- Kortin, jota ei voi mitenkään suorittaa pelin aikana saa korvata uudella välittömästi sen noustua pakasta.
- Pelaaja voi suorittaa enintään kolme Tactical Objectives -korttia vuorossa.
- Saman numeroisia Secure Objective X -kortteja voi suorittaa vain yhden vuorossa.
Skenaariot
Sota 1: Marbo: First Blood
Deployment: Hammer and Anvil
Eternal War: Crusade (4), Objectivet 1-4 ovat 3 pisteen arvoisia tähän tehtävään.
Maelstorm of War: Cleanse and Control
Secondaries: First Blood, Slay The Warlord, Linebreaker
Sota 2: Whirlwindtalkers
Deployment: Vanguard Strike
Eternal War: Big Guns Never Tire (4), objectivet 1-4 ovat kolmen pisteen arvoisia ja jokainen tuhottu Heavy Support -yksikkö yhden pisteen arvoinen tähän tehtävään.
Maelstorm of War: Spoils of War
Secondaries: First Blood, Slay The Warlord, Linebreaker
Sota 3: Apocalypse DoW
Deployment: Dawn of War
Eternal War Tehtävä: Emperor's Will, Objectivet 1-2 ovat kolmen pisteen arvoisia tähän kategoriaan ja ne asetellaan pöydälle vasta puoltenvalinnan jälkeen.
Maelstorm of War: Deadlock
Secondaries: First Blood, Slay The Warlord, Linebreaker
Sota 4: Tears of the Shadowsun
Deployment: Hammer and Anvil
Eternal War: The Scouring, Objectivet 1-6 ovat kahden pisteen arvoisia ja jokainen tuhottu Fast Attack -yksikkö yhden pisteen arvoinen tähän tehtävään.
Maelstorm of War: Contact Lost
Secondaries: First Blood, Slay The Warlord, Linebreaker
Sota 5: Thunderhawk Down
Deployment: Vanguard Strike
Eternal War: The Relic, erillinen marker, muita objektiiveja ei saa laittaa alle 12" päähän. Pistearvo 6 pistettä.
Maelstorm of War: Tactical Escalation
Secondaries: First Blood, Slay The Warlord, Linebreaker
Turnauksen voittaa eniten turnauspisteitä (peli+maalaus) kerännyt pelaaja. Tasatilanteissa tie-breakerina käytetään mahdollista keskenäistä ottelua. Jos tälläistä ei ole tai sekin on tasan, käytetään tie-breakerina Strenght of Schedulea.
Pelin aloittaminen
1. Pelaajat sopivat miten mikäkin maastonkappale toimii.
2. Heitetään noppaa objektiivien asettamisesta, roll-offin voittanut pelaaja päättää kumpi pelaajista asettaa ensimmäisen objektiivimerkin.
3. Heitetään puolten valinnasta, roll-offin voittanut pelaaja valitsee deployment zonen.
4. Heitetään Warlord Traitit. Kohdan 3 roll-offin voittanut pelaaja aloittaa.
5. Heitetään Psychic Powerit. Kohdan 3 roll-offin voittanut pelaaja aloittaa.
6. Heitetään Night Fighting jos vähintään toinen pelaajista haluaa.
7. Heitetään aloitusheitto, voittaja päättää kumpi deployaa ensin. Ensin deployannut saa päättää kumpi saa ensimmäisen vuoron.
8. Deployment.
9. Infiltratorien deployment.
10. Päätös ensimmäisestä vuorosta.
11. Scout movet.
12. Seize the Initiative.
Ota messiin
Maalattu ja wysiwyg armeija lisätarvikkeineen
Maelstrom of War -kortit ja kuusi numeroitua Objective Markeria
Nopat, templatet, sääntökirja, oman armeijasi FAQ
Kaikkien armeijalistan yksiköiden ja Detachmentien ja Formationien säännöt
Tarjotin tai levy, jolla onnistuu armeijan siirtely pöytien välillä
Eväät tai rahaa kenttäruokailuun, paikalla on kioski ja pikaruokaa
Yhteistyössä War Head ja Nopat & Taktiikka Ry. www.nopat.fi |