November 16, 2018

Hound the Stars: Basework



As the World Eaters army list was done and the infantry conversions were taking shape, I knew the models would soon need some bases. This time we decided to craft the bases separately from the miniatures, so each could be worked on individually and there would be nothing in the way of adding freehand detail in the painting stage. It was actually quite fun to focus purely on the bases for a change, just trying to set the scene for the army. 

Jalkaväkikonversioiden valmistuessa pyhitin pari sessiota pelkästään World Eater -armeijan beissien rakentamiselle; kokonaisteeman huomioiden myös jalustoissa tulisi olla tavanomaista "hiekka ja tuftit" -lookkia enemmän meininkiä. Halusin vaihtelevuuden ja ryhmädynamiikan nimissä mukaan myös maltillisia korotuksia ja paloja avaruusaseman kävelysilloista; näin myös figujen jalustat saatiin viestimään armeijan tarinasta ja myös yhdistämään valmistuneet taistelijat niiden tulevaan display boardiin.

Alun alkaen olimme ajatelleet käyttävämme joukoille Sector Mechanicus -alustoja, mutta GW julkaisi juuri parahiksi myös irtomyyntiin tulleet Necromunda-kiekot, jotka toimivat mun mielestä tarkoituksessa vielä paremmin. Mua häiritsi Mechanicus-alustoissa hiukan, että lattian lovet ja kolot tulivat myös alustan reunojen yli, eikä sen "kehys" ollut koko matkalta yhtenäinen. Necromundan alustoissa lookki oli perinteisempi. Näihin yhdistettiin korkkilohkareita, hiekoitusta, green stuffista tehtyjä kaapeleita, kettinkiä sekä GW:n rauniobitsejä. 


























Land Speedereille taas tehtiin vähän standardijalustaa suuremmat ovaalibeissit, joihin käytin pohjana War Headinkin valikoimasta löytyviä MDF-alustoja. Louhittuun asteroidikiveen upotettuja tasoja ja metallilattiaa rakennettiin isommista Citadel-muoviosista, joita vuoltiin istumaan paremmin alustan muotoon.

Pienet yksityiskohdat tekevät paljon ja tiesin miten beissauspanostukset vaikuttaisivat armeijan yleisilmeeseen - vaivalla tehdyt alustat voivat helposti muuttaa figujen lookin ja nostaa niiden näyttävyyden uudelle tasolle. Kuvassa on mukana myös Villen alunperin maalaama väriprototyyppi. Päädyimme lopulta käyttämään joukkojen haarniskoissa paljon enemmän valkoista, sillä tumma, lämminsävyinen metalli olisi muuten sekoittunut alustojen värisävyyn tarjoamatta lainkaan kontrastia.

Assault Ramien beisseihin voitiin niiden koon ansiosta mallata suurempia maisemaelementtejä, kuten rakennettua seinää...

...tai tuhoutuneita huoltosiltoja. Tähän beissiin on investoitu Skyshield Landing Padin jalka, mikä tekee aika näyttävän scenic basen jo ennestään vaikuttavalle lentokoneelle. Kohtaus on helppo kuvitella - tällaisista rakenteista Assault Ramit syöksyisivät mielellään läpi katkaistakseen vetäytyvien uhrien pakotiet.

Kun ajoneuvot nosti lentotikkujen päälle, eivät beissit tuntuneet ollenkaan liian isoilta, vaikka ne ovatkin kookkaampia kuin viralliset, läpinäkyvät alustat. Alun alkaen olimme ideoineet, että beisseihin voisi kiinnittää myös niiden ympärillä leijuvia kiviä viestimään painottomuudesta, mutta päätimme lopulta säästää asteroidilohkareet käytännöllisyyden ja pelattavuuden nimissä yksinomaan display boardiin.























Figut ja niiden alustat maalattiin myös erillään ja liitettiin toisiinsa vasta lopuksi, jotta figujen jalat eivät tahriintuisi drybrushauksesta, eivätkä ne seisoisi lattiaan tehtävien freehandien tai transfer-istutusten tiellä. Aika hyvä menetelmä, kunhan vain muistaa joukkoja tilapäisbaseille kiinnittäessään ottaa iisisti liimapintojen kanssa!

Seuraavaksi display basen kimppuun!

No comments:

Post a Comment